Isi Borang Nikah Online. Bakal Pengantin, Boleh Rujuk Link

Isi Borang Nikah Online. Bakal Pengantin, Boleh Rujuk Link

Isi borang nikah online. Bakal pengantin, boleh rujuk link kat bawah. (Malysia)

http://www.sppim.gov.my/sppim/online/new

Silakan share.

KalauKL cadangan nyer :
nikah Pengantin KL dengan KL
3 bulan sebelum
1: isi borang online kat portal jawi (isi satu kali jeh)
2: dah siap isi , print untuk lelaki dengan perempuan punya borang haa masani borang dah terpisah
* boleh dah pi buat Hiv test
* pi la ceramah pra perkahwinan
* pi mintak restu ayah bonda
* pi laa photostat ic hang , ayah hang apa semua
3: laki punya borang senang ikut jeh apa dia nak bila dah complete terus pi khariah rumah terdekat
4: okay perempuan punya pula boleh proceed ke khariah bila lelaki dah siap dia punya borang! Ha kena rajin ingat kat laki hampa naa
5: borang perempuan kena pi khariah dengan ayah ye kalau ayah jadi wali
6: bila borang laki dengan perempuan dah siap cop khariah haa boleh dah pi submit kat JAWI
7: ingat eh 90 hari tau kena submit
8: masa kat jawi amek nombor chill sampai kena panggil
9: haa kau bagi borang laki and perempuan tu biar depa check pastu nty depa panggil lagi kalau lulus kau kena pi buat bayaran RM25 kalau tak lulus kau kena panggil la sampai kau lulus haha
10: okay alhamdulilah kalau dah lulus depa bagi surat kebenaran dah haa korang boleh laa jumpa tok kadi pi bincang cara nak nikah pukul bape camana semua
11: tamat 🤗🤗🤗.

Hubungi Kami

Galeri Kad Kahwin KL

Telefon
013 305 6270

E-mail

Alamat
KL City, Pudu Ulu,
Kuala Lumpur

Web
Lihat Pertanyaan
Tiada pertanyaan setakat ini.
Kongsi ke Media Sosial
Statistik

794

Page Hits

29

Website Hits

0

Bilangan Pertanyaan

0

Kongsi ke Media Sosial