Harga Inai, Prosedur, Hasil, & Syarat 2018

Harga Inai, Prosedur, Hasil, & Syarat 2018

Salam hai semua, sudah berbulan rasanya saya tak update blog ni &1F603;. Almaklumlah. Bz memanjang hihiihih&1F602;. Ok kali ni Cik Puan Norish ni nak bebel tentang ISSUE HARGA PAKEJ, TRANSPORTATION, DENDA, BUDGET dan sebagainya.

Ok lah , kenapa saya pilih topik ini ? sebab saya rasa ia sangat sesuai dalam keadaan sekarang, yang mana tahun 2018 ni kebanyakkan dari kita yang nak jadi pengantin sure pening kepala sebab nak kluarkan duit untuk berbelanja. Belanja pula harga bukan macam dulu lagi. Tapi makan dalam 50k jugalah kalau nak selesa.

Ada juga tempat dan pakej yang menawarkan harga yang berpatutan, tapi yelah , takkan nak bagi makan dan terus balik sure nak bagi buah tangan sebagai tanda memori kan. &1F601;. Hah kan kena tambah lagi duit tuh. Hahahhaha kalau cerita pasal budget pengantin ni memang memening kan dan merisaukan hati semua orang nak keluar ribu riban.mmmm. Sekarang meh kita tengok detail kecil ni.&0;

HARGA HENNA PENGANTIN harga kebiasaannya bermula dari RM120 dan ke atas selebihnya bergantung design, kalau nak ala kadar RM120 tuh biasa la dapatnya, kalau RM250 tuh agak cantik berseri tuh , kalau RM400 dah over sangat tuh, jadinya rata-rata mengatakan RM250 adalah harga yang bersesuaian dengan budget pengantin yang nak cantik dan manis di hari bahagia.

Yang tadi tuh hanya harga INAI SAHAJA, bagi charge ke rumah ada penambahan harga bagi transportation, ikut alamat. LOGIK JUGA Harga transportation yang jauh2 mahal la sikit, tengok dalam aplikasi grab atau ubber, kadang-kadang penghenna ada + – juga RM30-50 untuk tujuan charge masa & tol, jadi bagi mereka yang jauh2 dan susah nak datang ke tempat penghenna kena lah bekorban sikit untuk bayar harga transportationnya, jangan berkira sangat, kira syukur lah sebab ada penghenna yang avaiable untuk datang ke rumah pada masa yang u nak tuh.

set kaki dan tangan. Mahal ker??? you all nak cantik??? nak pelamin gah kan ??? nak makeup dari makeup artis top2 kan ??? baju lawa2 kan???? inai nak lawa tak ???? sure nak kan ????. Harga inai tak lah sampai ribu riban macam yang lain-lain hanya sekadar yang mampu, jadi bagi saya lah tak patut kot korang bising dan kata kami ni cekik darah sebab letak harga mahal-mahal, wal hal kami letak harga mengikut hasil kreativiti kami sendiri.

Masa & harga dalam majlis berinai
Mana yang ada buat malam berinai tuh, yang bridemaid lain tompang sekaki, beritahu awal-awal pada penghenna ada majlis atau ada ramai yang nak buat, jadi mereka boleh standby lagi seorang atau boleh budget time datang awal, pengantin dan bridemaids juga janganlah lengah2kan waktu penghenna sebab kebanyakkan pengantin akan settle yourusan lain dan biarkan penghenna menunggu, NO!. NO!. NO!. NO!. TIDAK SEPATUTNYA MEREKA DIPERLAKUKAN SEPERTI ITU, oleh kerana kebanyakkan penghenna berhadapan dengan masalah ini, maka ada sesetengah penghenna meletakkan harga denda lewat waktu anggaran dari sekitar RM30-50, mengikut masa lama yang dilewatkan. Jadi bagi pengantin semua hormatilah masa orang lain, dan harus juga korang tau, hari itu bukan korang sorang je yang kahwin, ramai lagi yang lain pon melalui bende yang sama, jadi penghenna itu memang berhak untuk charge pengantin untuk denda lewat waktu. Andaikata penghenna yang lewat mereka yang berpengalaman akan call pengantin 1jam atau 2 jam awal ttg waktu kedatangannya, supaya pengantin boleh bersedia dengan awal. TENTANG&0;&0;harga kalau pengantin nak sponsor yang lain-lain, MAKE SURE YOU DAH ADA BUDGET UTK SEKEPALA, katakan sekepala RM10 atau RM20 sahaja, kalau bridemaid tuh pilih design yang over the budget , kena bayar sendiri lah &1F60A;.

Andaikatalah kalau bill henna tak sampai RM500 tuh korang minta kurang bagai nak rak sampai RM200 pula, kesian kat penghenna yang pulun nak siap kan lukisan korang satu persatu tu, nak ngadap jari jemari dan kaki korang tuh. Kadang tuh ada yang buat henna sampai tengah malam, ada juga yang drive jauh datang malam2 merbahaya kan diri , sedangkan dia hanyalah seorang wanita yang mencari rezeki yang halal. FIKIRLAH WAHAI RAKYAT SEMUA. &1F480;&1F480;.

selain dari ke rumah pengantin , kami juga menawarkan service di STUDIO HENNA ATAU DI KEDAI INAI UPTOWN SHAH ALAM. Pengantin boleh datang berinai di sini.&0;

kami beralamat di&0;

STUDIO HENNA NOOR COLLECTIONZ
B-9-2, jalan Serai Wangi G/16G, Alam Avenue 1, seksyen 16, Padang Jawa, 40200, Shah Alam.


&


KEDAI INAI UPTOWN SHAH ALAM
Lot, Tapau, T14, kompleks Muhibbah , Seksyen 24, Shah Alam.
(Land mark, kedai di bahagian dekat pintu belakang bersebelahan dengan kedai makan.)


Henna Noor collectionz.

Hubungi Kami

Perkhidmatan Ukiran Inai Pengantin

Telefon
017 327 6448

E-mail

Alamat
B-9-2, ALAM AVENUE, JALAN SERAI WANGI G16/G, SEKSYEN 16 SHAH ALAM.,
Shah Alam, Selangor

Web
Lihat Pertanyaan
Tiada pertanyaan setakat ini.
Kongsi ke Media Sosial
Statistik

284

Page Hits

23

Website Hits

0

Bilangan Pertanyaan

0

Kongsi ke Media Sosial