Suami Curang

Saya ibu kepada 2 anak perempuan,yang berumur 6 dan 7. Masalah saya ialah saya telah berumahtangga hampir 8 tahun lebih. Saya berusia 31 suami saya 44 tahun rumah tangga yang saya bina nie penuh sangat cabaran bertahun saya bersabar ngan perangai suami yang playboy dan juga menagih. Tapi kesabaran saya ada batasaya suami saya semakin menjadi perangai dia pada tahun 2005 saya pernah di halau dari rumah kerana perselisihan faham ngan dia.

Selama 4 bulan saya tidak dapat melihat anak-anak, saya pada awal bulan puasa pada tahun yang sama kami berbaik semula tapi perhubungan kami semakin regang dan juga saya tidak tinggal sebilik dengan suami saya selama 6 tahun, dia banyak berhabiskan masa di luar bersama teman dia.

Dari segi nafkah zahir dan batin jangan lah nak bagi tapi saya bersabar. Tapi yang kemuncak yang saya tak sabar dia di tangkap basah bersama pasangan dia dan yang lebih terharu saya melihat video dia make love di dalam HP dia.

Hati saya kecewa dan pedih, hancur selama pengorbanan saya selama ini tidak dihargai. Malah dia berbuat benda tidak baik di belakang saya. Semua saya yang menanggung kerana dia nama saya blacklist kerana dia guna nama saya untuk membeli kereta dan akhirnya kereta tu di tarik ngan pihak bank selama 5 tahun saya tidak pakai kereta hanya sebuah moto saya beli untuk kegunaan saya dan anak-anak saya.

Selama beberapa tahun suami saya tidak pernah balik ke kampung saya mungkin kerana malu. Tapi saya dah banyak bagi peluang kat dia. Akhirnya saya ambik keputusan untuk memohon fasakh di mahkamah sebab family saya tidak sanggup melihat saya di perlakukan oleh suami saya.

Selalu kawan suami saya datang kerumah untuk menghisap dadah di bilik dia dan yang menjadi saya semakin marah dan benci pada dia, dia hisap di depan anak perempuan saya dan mengatakan benda itu ada ubat sakit dia.

Hati saya kecewa ngan perbuatan dia setiap kali saya pulang ke kampung pasti dia gunakan kesempatan untk membawa girlfriend dia balik ke rumah dan pada baru-baru ini saya dapat lihat lagi dia make love di rumah kami.

Saya dah tak berdaya, bagaimana saya nak menghadapi lagi. Dah semuanya dia tidak mahu menanggung. Apakah wajar tindakan saya untuk memohon perceraian ini dan kes saya asyik di tangguh oleh mahkamah.

Saya dah tak sanggup lagi hidup bersama ngan dia. Minta bantuan aper yang perlu saya buat untuk masalah ini yang kecewa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *