Serangan Jantung Dan Air Panas

Tidak dengan hanya meminum air panas selepas makan, tetapi tentang terjadinya Heart Attack itu.

Minuman teh panas Cina atau Jepun serta makanan mereka dengan air tidak sejuk ( suam/panas ) adalah sangat baik untuk kesihatan . Mungkin inilah masanya anda perlu mengubah tabiat cara anda  minum semasa makan. Bagi mereka yang suka minum air sejuk, fakta ini sangat bermakna kepada anda.

Amalan atau cara begini adalah sangat berbahaya untuk anda jika anda maseh mengamalkan meminum air dingin/ais semasa makan. Kerana, air sejuk akan membekukan makanan berminyak yang baru kita makan.

Ia akan memperlahankan penghadaman kita. Apabila ini terjadi ‘enapcemar’ bertindak balas dengan asid, ia akan memecah dan diserap oleh enzim intestine lebih cepat berbanding makanan pejal. Kemudian ia akan memenuhi usus. Tidak lama kemudian ianya akan bertukar menjadi lemak dan mendorong kepada kanser.

Oleh itu cara yang terbaik untuk menghindarkan gejala ini adalah dinasihatkan anda meminum sup panas atau air suam selepas makan.

Kentang goreng dan burger
adalah musuh terbesar kesihatan jantung kita. Anda memberikan lebih kuasa kepada syaitan ini. Elakkan makanan ini demi kebaikan Jantung anda & Kesihatan.

Minum segelas air suam sewaktu hendak tidur untuk mengelakkan pembekuan darah pada waktu malam ( sewaktu tidur ) dengan cara itu juga dapat mengelakkan dari serangan jantung atau strok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *