Kek Kahwin & Kek Pertunangan

Kek Kahwin ataupun kek pertunangan merupakan satu kemestian dalam mana-mana majlis perkahwinan atau majlis pertunangan pada masa ini. Kek kahwin adalah pengaruh dari luar dalam budaya perkahwinan melayu.

Tempahan kek perkahwinan atau pertunangan boleh dibuat sama ada dari kedai-kedai kek / roti atau pun boleh ditempah dari individu yang mahir membuat kek.

kek kahwin putih
kek kahwin putih
kek perkahwinan
kek perkahwinan
kek kahwin bertingkat merah
kek kahwin bertingkat merah
kek kahwin bertingkat
kek kahwin bertingkat

Contoh kedai yang membuat kek kahwin ialah Secret Recipe dan Bread Talk. Individu pun ramai membuat kek kahwin cuma tidak dikenali ramai.

Kelebihan menempah kek dari individu ialah kita boleh mendapat kek kahwin mengikut kehendak rekaan kita pada harga yang berpatutan.

Jika tempah dari kedai sama ada kita terpaksa ikut standard rekaan kek mereka dan harga agak mahal berbanding dari individu.

Pn Yasmin telah berkecimpung sejak tahun 2008 dalam pembuatan kek kahwin. Beliau mempunyai minat yang mendalam untuk membuat kek. Lihat sahaja kek-kek lawa yang dihasilkan beliau. Semua gambar-gambar kek perkahwinan pada artikel ini ialah hasil kreativiti Pn Yasmin.

kek kahwin bertingkat biru
kek kahwin bertingkat biru
kek kahwin bertingkat ros
kek kahwin bertingkat ros

Jika ingin tempah kek perkahwinan atau kek pertunangan bolehlah hubungi beliau di 019 380 5344 atau email minbakingproject at gmail.com.

Sila layari website beliau di:-

http://www.bakingproject.com

untuk melihat koleksi gambar-gambar kek perkahwinan dan kek pertunangan yang dihasilkan beliau. Pasti menyelerakan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *