Majlis Persandingan Bertema Putih ~ Zyda Collection ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
Portal Perkahwinan anda Pengantin.com.my
Zyda Bridal Collections
No. 56 Jalan USJ 4/1H
Subang Jaya
47610, Subang Jaya
Selangor
Hubungi : Rozaida Mahmud
Handphone 012-3711423
>> Hubungi Butik Pengantin
Syarat & Peraturan | Hubungi Kami
Hakcipta Terpelihara © 2005 - 2014 Pengantin.Com.My
andaman, pelamin, sewa baju, dulang hantaran, bunga pahar, bunga telur, fotografi

Beritahu Kawan mengenai Zyda Bridal Collections

Songket Bunga Tabur Oren adalah gabungan ciri tradisional dan warna yang moden akan menambahkan seri pengantin       Songket Bunga Tabur Maroon antara warna yang menjadi pilihan pengantin yang mahu memakai songket untuk majlis persandingan sejak dari dulu hingga kini. Persalinan Tradisional Legga juga boleh digayakan oleh pengantin bertudung Baju kebaya  ala Jawa kini menjadi pilihan ramai untuk majlis bersanding dan majlis bertandang. Gabungan warna terkini Orange dan Hijau Pucuk Pisang adalah pilihan warna yang berani lagi anggun. Fesyen dan pilihan warna yang elegan menampakkan keanggunan pengantin pasti ramai yang akan tertarik bila melihat sendiri koleksi ini. Gaun putih ala-Inggeris boleh juga dibuat salah satu baju persalinan untuk bergambar atau untuk majlis potong kek (coat hitam untuk lelaki juga disediakan) Pelamin nampak klasik jika kena dengan konsep dan warnanya Pelamin akan digubah mengikut tema warna yang dipilih. Rekaan yang simple tapi menarik dan tidak terlalu berserabut menjadi pelamin pilihan masa kini.  Pakej pelamin yang ditawarkan antara RM500 ke RM800. Pelamin akan digubah mengikut tema warna yang dipilih. Rekaan yang simple tapi menarik dan tidak terlalu berserabut menjadi pelamin pilihan masa kini. Pelamin berkonsep ukiran kayu dengan kerusi jati yang ringkas tapi      nampak klasik sesuai untuk majlis dirumah samada akad nikah atau      bersanding. Majlis persandingan putih sejuk mata memandang, bila pengantin memilih tema putih untuk majlis persandingan mereka nampak anggun bila digandingkan dengan sedikit latar belakang dan bunga-bunga merah. Majlis persandingan bertemakan warna putih juga menyerikan wajah si pengantin.   kebaya pengantin moden leher tinggi berlenggan kembang dan kebaya pengantin moden lace berkain chifon antara koleksi baju nikah dan boleh juga dibuat bersanding bagi yang memilih tema putih Baju pengantin oren menjadi pilihan terkini. Sesuai untuk dipakai untuk kulit cerah maupun gelap. Mempelai di arak perlahan-lahanCantek dipandang tidak terperi   Rona jingga jadi pilihan Membuat pengantin nampak berseri Baju Pengantin Muslimah Bertudung berwarna unggu. Pilihan warna yang nampak anggun lagi berseri. Baju Pengantin Muslimah Bertudung disesuaikan lagi dengan veil lace labuh yang menjadikan pengantin nampak bergaya dan moden. Pelamin perkahwinan moden berlatar belakangkan kerawang keemasan di tengah sebagai hiasan nampak cantik lagi ringkas. Pelamin perkahwinan ini amat sesuai menggunakan lampu kuning yang deem untuk menjadikan pelamin perkahwinan ini tampak eklusif.  Pelamin perkahwinan ringkas sesuai bagi mereka yang memilih baju merah atau putih. Pelamin perkahwinan ini sesuai untuk dibuat di rumah kerana tidak memerlukan ruang yang besar sangat.  Pelamin perkahwinan bertemakan maroon & putih berlatar belakangkan kerawang keemasan yang agak lebar sesuai untuk bersanding di dewan. Pelamin perkahwinan ini juga dihiasi dengan bunga-bunga merah. Bunga-bunga bolehlah menggunakan bunga-bunga segar atau plastik mengikut bajet perkahwinan anda. Solekan andaman untuk majlis nikah tidak perlu terlalu terang agar sesuai dengan suasana majlis Senyuman dan keceriaan akan menambahkan seri pengantin Solekan majlis nikah perlulah berbeza sedikit dari solekan bersanding solekan sanding bagi pengantin bertudung yang sukakan solekan natural solekan sanding yang berkulit hitam manis Kebaya pengantin moden gabungan warna merah putih menarik lagi berseri untuk majlis perkahwinan pengantin. Baju Pengantin 2010. Baju pengantin rekaan terkini berwarna merah putih. Pengantin yang sukakan warna terang & berani gabungan merah putih amat menyerlah lagi berseri. Pelamin 2010 yang mempunyai rekaan terbaru dan simple sesuai untuk tahun 2010 atau tahun ini. Pelamin mini konsep taman di luar rumah memang menarik untuk majlis pertunangan, nikah atau resepsi  majlis sederhana di luar kawasan rumah     Pelamin single panel merah & putih untuk rumah amat menarik dan moden boleh juga digunakan untuk dewan yg kecil.    Pelamin 2011 merupakan pelamin ala Arabian / Moroccan di mana rekaan mengikut ciri-ciri Arab dan moden. Sesuai untuk pelamin di dewan mahupun di rumah. Pelamin ini memberikan kelainan daripada pelamin yang anda sedia tengok. Pelamin Pertunangan 2011 mini ini memang akan menjadi trend 2011. Ianya campuran moden dan arab yang menjadikan pelamin ini unik. Pelamin pertunangan mini ini dihiasi dengan bunga segar atau pun plastik mengikut pilihan anda. Fesyen ala Arabian akan menjadi trends terbaru untuk baju pengantin. Ianya campuran rekaan melayu dan juga arab membuatkan perkahwinan anda menjadi unik. Baju Pengantin 2011 ini amatlah sesuai untuk perkahwinan di bandar mahupun di kampung. Baju Pengantin Silver Grey yang dipadankan dengan pelamin merah, grey dan putih menimbulkan kecerian dan kecantikan mempelai pengantin. Pelamin di dewan ini direka oleh Zyda Collections. Pelamin dewan perlukan saiz yang besar untuk memastikan ruangan dewan tidak tampak kosong. Warna pelamin boleh dipilih bersesuaian dengan tema perkahwinan anda. Pelamin rumah juga perlu dipilih bersesuaian dengan keluasan rumah pengantin dan juga warna rumah pengantin. Jika tidak nanti pelamin di rumah akan nampak serabut. Zyda collection menyediakan perkhidmatan membuat pelamin rumah bersesuaian dengan keadaan rumah bakal pengantin. Pelamin juga haruslah  sepadan dengan baju pengantin untuk mencantikkan lagi majlis perkahwinan anda. Zyda collection memberikan khidmat nasihat dalam pemilihan baju pengantin dan juga pelamin. Kebaya jawa maroon juga menarikKebaya gabungan ungu gelap & muda nampak elegan Kebaya Merah & Hitam warna terkini yg berani ada (sixe L & XXL)Kebaya Biru untuk yang bersize besar (XL-XXL) - gabungan Biru & putih nampak menyerlah- gabungan merah & hitam lebih elegan dan berani - hijau zamrud adalah warna terkini di gabungkan dengan putih krim menampakkan satu kelainan- kebaya silver menjadi pilihan generasi muda kini Baju Pengantin Gold Purple & Putih silver yang menarik untuk bakal mempelai yang inginkan kelainan atau pun tampak ekslusif. Baju Pengantin Biru Feysen 2013 dari Butik Pengantin Zyda Collection Baju pengantin merah feysen 2013 dari butik pengantin Zyda collections Pelamin Rumah Putih Fesyen 2013 dari butik pengantin Zyda Collections Pelamin Rumah Turquoise 2013 dar Butik Pengantin Zyda Collections Pelamin Tirai Putih 2013 dari butik perkahwinan Zyda Collections
Majlis persandingan putih sejuk mata memandang, bila pengantin memilih tema putih untuk majlis persandingan mereka nampak anggun bila digandingkan dengan sedikit latar belakang dan bunga-bunga merah. Majlis persandingan bertemakan warna putih juga menyerikan wajah si pengantin. 
Klik untuk gambar lagi besar
Majlis Persandingan Bertema Putih

Majlis persandingan putih sejuk mata memandang, bila pengantin memilih tema putih untuk majlis persandingan mereka nampak anggun bila digandingkan dengan sedikit latar belakang dan bunga-bunga merah. Majlis persandingan bertemakan warna putih juga menyerikan wajah si pengantin.
 


Apa pendapat anda?
Nama
Email
Telefon
Komen Anda
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Taip huruf atau nombor yang anda nampak dalam gambar (5 character). Anda boleh taip huruf besar atau kecil (not case sensitive)

Komen dari Pengunjung
Nama: intan shamira shamshudin
Tarikh: 2012-01-06 01:10:34
nice...tp klu bleh tu biar la nmpak ade jgk bnga yg boleh membangkitkan...baru nmpak berseri......
 
Nama: nanie
Tarikh: 2012-01-01 17:19:07
jubah ade x dan tudung labuh
 
Nama: myzsya
Tarikh: 2012-01-01 15:00:30
warna putih mmg cantik untuk dijadikan tema untuk persandingan..tetapi warna putih perlu diserikan bersama satu lg warna pastel..akan tetapi jika pandai menggayakan warna putih ini sahaja ianya tetap menarik.. :)
 
Nama: nora
Tarikh: 2011-12-15 14:42:57
wrna ptih mmg npak cntik...tp klau trlalu byk ptih xnpak la keseriaan nye..
 
Nama: amanda
Tarikh: 2011-10-13 23:09:43
x brape molek ... tp blh2 lh
 
Nama: nurul fazrina
Tarikh: 2010-10-23 17:19:38
cantik jugak klu tema warne putih...tp klu tema warne putih +coklat pk jgk an
 
Nama: ejah
Tarikh: 2010-05-22 16:22:35
ada image terbaru?kalau boleh tunjukan...
 
Nama: shayusaida
Tarikh: 2010-03-08 10:28:24
Putih itu suci.
 
Nama: azlinda binti othman
Tarikh: 2010-02-12 13:42:49
Salam...sy nak tau pelamin warna ape yang cantik kalu sanding mengenakan baju warna merah putih biar nampak timbul warna baju pengantin?
 
Nama: imah
Tarikh: 2010-02-12 11:23:40
Salam, saya nak mintak jasa baik Zyda Bridal Collections sediakan koleksi pakaian pengantin tema silver atau gold... tq
 
Nama: zura
Tarikh: 2009-12-19 14:28:41
saya akan berkahwin tahun depan,boleh x akak email kat saya koleksi baju nikah dan bersanding yang bertema merah,putih dengan pelamin seperti dalam taman dengan penggunaan bunga rose hidup.
 
Nama: zana
Tarikh: 2009-08-25 17:17:20
ada sediakan gubahan hantaran? saya nak tgk contoh & klu saya berkenan saya nak tempah,letakn sekali ngan harga ye...tima kasih
 
Nama: Kecik
Tarikh: 2009-07-13 10:06:37
akak saya nak sewa baju lelaki n pompuan warna putih berapa harganya? tolong emailkan kat saya.
 
Nama: watie
Tarikh: 2009-07-10 12:22:54
salam,, saya ingin melangsung majlis perkahwinan akhir thn ini,jadi saya melihat contoh2 rekaan baju pengantin dan pelamin yang terbaru. Tema yang saya impikan merah,putih dan cream. kalo ada tlg email kt saya.T.Q
 
Nama: ain
Tarikh: 2009-07-07 10:49:45
boleh tahan laaa.... ade tak songket bunga tabur warna hitam atau putih???? bley tunjukkan tak??? tq
 
Nama: nonie
Tarikh: 2009-05-15 16:50:11
salam..kak ade x cntoh2 baju nikah..kalo ade tlg email pd saye.tq
 
Nama: Annis
Tarikh: 2009-04-24 15:58:51
kak, lh dapatkan pakej utuk btunang, -makeup - bju tunang kaler putih
 
Nama: Ezureen
Tarikh: 2009-04-14 13:27:41
saya ingin melangsung majlis perkahwinan pada june 2009 ni,jadi saya ingin melihat contoh2 rekaan pelamin terbaru utk majlis persandingan saya.
 
Nama: ifa
Tarikh: 2009-03-27 12:06:38
kalau berbadan besar susah nak cari baju pengantin kan so,kat butik akak ada sediakan pakej untuk pengantin yang berbadan besar tak? jika ada mohon email pada saya contoh baju dan juga pakej yang akak tawarkan. thanks.
 
Nama: fiza
Tarikh: 2009-02-02 11:58:20
saya akan melansungkan perkahwinan mungkin dalam bulan 5 ni..so,saye nk kakak leh x email kn saye contoh2 baju untuk sanding n akad nikah..thanks
 
Nama: nursya
Tarikh: 2009-01-26 15:02:04
salam..saya nak minta koleksi baju pengantin busana muslimah yang bereka fesyen ala jubah.tidak ketat dan menampakkan susuk tubuh..tm kasih
 
Nama: lina
Tarikh: 2009-01-22 12:23:03
nk minta emailkan saya koleksi terkini baju pengantin.tq