Gaun putih ala-Inggeris ~ Zyda Collection ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
Portal Perkahwinan anda Pengantin.com.my
Zyda Bridal Collections
No. 56 Jalan USJ 4/1H
Subang Jaya
47610, Subang Jaya
Selangor
Hubungi : Rozaida Mahmud
Handphone 012-3711423
>> Hubungi Butik Pengantin
Syarat & Peraturan | Hubungi Kami
Hakcipta Terpelihara © 2005 - 2014 Pengantin.Com.My
andaman, pelamin, sewa baju, dulang hantaran, bunga pahar, bunga telur, fotografi

Beritahu Kawan mengenai Zyda Bridal Collections

Songket Bunga Tabur Oren adalah gabungan ciri tradisional dan warna yang moden akan menambahkan seri pengantin       Songket Bunga Tabur Maroon antara warna yang menjadi pilihan pengantin yang mahu memakai songket untuk majlis persandingan sejak dari dulu hingga kini. Persalinan Tradisional Legga juga boleh digayakan oleh pengantin bertudung Baju kebaya  ala Jawa kini menjadi pilihan ramai untuk majlis bersanding dan majlis bertandang. Gabungan warna terkini Orange dan Hijau Pucuk Pisang adalah pilihan warna yang berani lagi anggun. Fesyen dan pilihan warna yang elegan menampakkan keanggunan pengantin pasti ramai yang akan tertarik bila melihat sendiri koleksi ini. Gaun putih ala-Inggeris boleh juga dibuat salah satu baju persalinan untuk bergambar atau untuk majlis potong kek (coat hitam untuk lelaki juga disediakan) Pelamin nampak klasik jika kena dengan konsep dan warnanya Pelamin akan digubah mengikut tema warna yang dipilih. Rekaan yang simple tapi menarik dan tidak terlalu berserabut menjadi pelamin pilihan masa kini.  Pakej pelamin yang ditawarkan antara RM500 ke RM800. Pelamin akan digubah mengikut tema warna yang dipilih. Rekaan yang simple tapi menarik dan tidak terlalu berserabut menjadi pelamin pilihan masa kini. Pelamin berkonsep ukiran kayu dengan kerusi jati yang ringkas tapi      nampak klasik sesuai untuk majlis dirumah samada akad nikah atau      bersanding. Majlis persandingan putih sejuk mata memandang, bila pengantin memilih tema putih untuk majlis persandingan mereka nampak anggun bila digandingkan dengan sedikit latar belakang dan bunga-bunga merah. Majlis persandingan bertemakan warna putih juga menyerikan wajah si pengantin.   kebaya pengantin moden leher tinggi berlenggan kembang dan kebaya pengantin moden lace berkain chifon antara koleksi baju nikah dan boleh juga dibuat bersanding bagi yang memilih tema putih Baju pengantin oren menjadi pilihan terkini. Sesuai untuk dipakai untuk kulit cerah maupun gelap. Mempelai di arak perlahan-lahanCantek dipandang tidak terperi   Rona jingga jadi pilihan Membuat pengantin nampak berseri Baju Pengantin Muslimah Bertudung berwarna unggu. Pilihan warna yang nampak anggun lagi berseri. Baju Pengantin Muslimah Bertudung disesuaikan lagi dengan veil lace labuh yang menjadikan pengantin nampak bergaya dan moden. Pelamin perkahwinan moden berlatar belakangkan kerawang keemasan di tengah sebagai hiasan nampak cantik lagi ringkas. Pelamin perkahwinan ini amat sesuai menggunakan lampu kuning yang deem untuk menjadikan pelamin perkahwinan ini tampak eklusif.  Pelamin perkahwinan ringkas sesuai bagi mereka yang memilih baju merah atau putih. Pelamin perkahwinan ini sesuai untuk dibuat di rumah kerana tidak memerlukan ruang yang besar sangat.  Pelamin perkahwinan bertemakan maroon & putih berlatar belakangkan kerawang keemasan yang agak lebar sesuai untuk bersanding di dewan. Pelamin perkahwinan ini juga dihiasi dengan bunga-bunga merah. Bunga-bunga bolehlah menggunakan bunga-bunga segar atau plastik mengikut bajet perkahwinan anda. Solekan andaman untuk majlis nikah tidak perlu terlalu terang agar sesuai dengan suasana majlis Senyuman dan keceriaan akan menambahkan seri pengantin Solekan majlis nikah perlulah berbeza sedikit dari solekan bersanding solekan sanding bagi pengantin bertudung yang sukakan solekan natural solekan sanding yang berkulit hitam manis Kebaya pengantin moden gabungan warna merah putih menarik lagi berseri untuk majlis perkahwinan pengantin. Baju Pengantin 2010. Baju pengantin rekaan terkini berwarna merah putih. Pengantin yang sukakan warna terang & berani gabungan merah putih amat menyerlah lagi berseri. Pelamin 2010 yang mempunyai rekaan terbaru dan simple sesuai untuk tahun 2010 atau tahun ini. Pelamin mini konsep taman di luar rumah memang menarik untuk majlis pertunangan, nikah atau resepsi  majlis sederhana di luar kawasan rumah     Pelamin single panel merah & putih untuk rumah amat menarik dan moden boleh juga digunakan untuk dewan yg kecil.    Pelamin 2011 merupakan pelamin ala Arabian / Moroccan di mana rekaan mengikut ciri-ciri Arab dan moden. Sesuai untuk pelamin di dewan mahupun di rumah. Pelamin ini memberikan kelainan daripada pelamin yang anda sedia tengok. Pelamin Pertunangan 2011 mini ini memang akan menjadi trend 2011. Ianya campuran moden dan arab yang menjadikan pelamin ini unik. Pelamin pertunangan mini ini dihiasi dengan bunga segar atau pun plastik mengikut pilihan anda. Fesyen ala Arabian akan menjadi trends terbaru untuk baju pengantin. Ianya campuran rekaan melayu dan juga arab membuatkan perkahwinan anda menjadi unik. Baju Pengantin 2011 ini amatlah sesuai untuk perkahwinan di bandar mahupun di kampung. Baju Pengantin Silver Grey yang dipadankan dengan pelamin merah, grey dan putih menimbulkan kecerian dan kecantikan mempelai pengantin. Pelamin di dewan ini direka oleh Zyda Collections. Pelamin dewan perlukan saiz yang besar untuk memastikan ruangan dewan tidak tampak kosong. Warna pelamin boleh dipilih bersesuaian dengan tema perkahwinan anda. Pelamin rumah juga perlu dipilih bersesuaian dengan keluasan rumah pengantin dan juga warna rumah pengantin. Jika tidak nanti pelamin di rumah akan nampak serabut. Zyda collection menyediakan perkhidmatan membuat pelamin rumah bersesuaian dengan keadaan rumah bakal pengantin. Pelamin juga haruslah  sepadan dengan baju pengantin untuk mencantikkan lagi majlis perkahwinan anda. Zyda collection memberikan khidmat nasihat dalam pemilihan baju pengantin dan juga pelamin. Kebaya jawa maroon juga menarikKebaya gabungan ungu gelap & muda nampak elegan Kebaya Merah & Hitam warna terkini yg berani ada (sixe L & XXL)Kebaya Biru untuk yang bersize besar (XL-XXL) - gabungan Biru & putih nampak menyerlah- gabungan merah & hitam lebih elegan dan berani - hijau zamrud adalah warna terkini di gabungkan dengan putih krim menampakkan satu kelainan- kebaya silver menjadi pilihan generasi muda kini Baju Pengantin Gold Purple & Putih silver yang menarik untuk bakal mempelai yang inginkan kelainan atau pun tampak ekslusif. Baju Pengantin Biru Feysen 2013 dari Butik Pengantin Zyda Collection Baju pengantin merah feysen 2013 dari butik pengantin Zyda collections Pelamin Rumah Putih Fesyen 2013 dari butik pengantin Zyda Collections Pelamin Rumah Turquoise 2013 dar Butik Pengantin Zyda Collections Pelamin Tirai Putih 2013 dari butik perkahwinan Zyda Collections
Gaun putih ala-Inggeris boleh juga dibuat salah satu baju persalinan untuk bergambar atau untuk majlis potong kek (coat hitam untuk lelaki juga disediakan)
Klik untuk gambar lagi besar
Gaun putih ala-Inggeris

Gaun putih ala-Inggeris boleh juga dibuat salah satu baju persalinan untuk bergambar atau untuk majlis potong kek (coat hitam untuk lelaki juga disediakan)


Apa pendapat anda?
Nama
Email
Telefon
Komen Anda
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Taip huruf atau nombor yang anda nampak dalam gambar (5 character). Anda boleh taip huruf besar atau kecil (not case sensitive)

Komen dari Pengunjung
Nama: nadhrah aisy
Tarikh: 2013-01-10 16:05:11
sya suka baju ni dan bju yg lain2. boleh email harga jika dijual.
 
Nama: mieya
Tarikh: 2012-01-17 09:35:04
sye suke bju gaun 2 n tringin nk pkai mse wedding sye t.. tp sye mmkai tdung n tdung cm new yg ssuai sye pkai untuk bju gaun 2 ???
 
Nama: ASMAWATI BT ISHAK
Tarikh: 2011-12-24 16:08:48
salam.. blh email pada sya brapa harga untuk pakej perkahwinan.. (bj,pelamin,bilik,makeup)
 
Nama: yusniza yusoff
Tarikh: 2011-10-02 13:11:31
salam. berapa harga sewa gaun putih ala inggeris ni? tQ:))
 
Nama: intan
Tarikh: 2011-09-21 19:54:49
cantik sangat...kalau nak sewa berapa??? boleh emailkan harga pakej pengantin...
 
Nama: faeza
Tarikh: 2011-02-11 10:47:51
menarik gaun ni..nak tanye..bape harga sewa gaun ni sahaja?
 
Nama: Azian
Tarikh: 2011-01-30 21:07:55
Menarik gaun ni...saya nak tanya kalau saya nak sewa pada tarikh 30 April 2011 masih boleh ke? Boleh bagi quotation? Harap dapat balas secepat yang mungkin.
 
Nama: Eija Ismail
Tarikh: 2011-01-26 19:02:51
cantik.. ade x gaun kaler lain?
 
Nama: adibah
Tarikh: 2010-12-01 15:21:39
simple but nice....can i have ur quotation tuk gown ni n laki pny set pakaian....thanks
 
Nama: iza
Tarikh: 2010-11-09 13:52:18
cntik sgt2
 
Nama: amir
Tarikh: 2010-10-24 11:38:25
gaun yang sangat cantik
 
Nama: bai Jb
Tarikh: 2010-04-21 14:15:23
Tlg emeil kn kart saya di JB pakej2 andaman ...mcm berminat
 
Nama: jeny
Tarikh: 2010-03-15 22:09:43
sye slu mgikuti pkembgn tbru rekaan bju pngntin.com.. kalo sye nak sertai rekaan tbru bju pngnyin.com blh tak?sbb sye ada bnyk rekaan utk bju pgntin,, cume dlm thn ne tk ade lg..
 
Nama: jenny
Tarikh: 2010-03-10 22:28:23
wah..cantik no komen..sanagat cantik.
 
Nama: RASH
Tarikh: 2010-02-23 10:59:16
baju nie cntk...
 
Nama: iris
Tarikh: 2010-01-29 12:51:40
salam..sy ada menjual pelbagai baju perkahwinan dr indonesia serendah 400 sepasang..sangat cantik..boleh disewakan juga..berminat hubungi saya
 
Nama: june
Tarikh: 2009-11-17 14:39:33
nampak simple yang panting ianya cantik
 
Nama: azy
Tarikh: 2009-11-09 16:53:13
ada tak design gaun ala-inggeris yang sesuai untuk orang yang bertubuh kecil supaya menampakkan lebih tinggi.
 
Nama: lianna
Tarikh: 2009-08-04 23:44:38
tolong e-malkan sy baju ini yang lain bolehtak
 
Nama: FIRA
Tarikh: 2009-07-11 13:14:51
cantik sgt gaun tu..ada xlg koleksi gaun untuk yg bertudung? blh htr gmbr gaun2 tu x??
 
Nama: fitri
Tarikh: 2009-06-20 10:59:32
cantik sgt sy mnt dgn gubahan pelamin,baju nikah yang lain2 ade lg x
 
Nama: lya
Tarikh: 2009-03-26 00:31:44
cantik, tp braper harga utk sewa?
 
Nama: Ayu Anyza
Tarikh: 2009-02-02 16:58:38
Boleh inform sy design baju pertunangan untuk wanita berbadan besar.
 
Nama: hani@bee
Tarikh: 2009-01-22 00:53:42
Saya nak tanya,ada tak gaun ala-inggeris berwarna lain,seperti coklat atau biru?1hb mei 2009 nanti,saya akan menikah,jadi saya perlukan baju tersebut.
 
Nama: shima
Tarikh: 2009-01-08 20:10:25
salam.bole tak anta kan koleksi baju pengantin yang terbaru untuk yang bertudung pada saya serta quotation atau harga pakej pakej kawin yang berpatutan pada saya..
 
Nama: ziela
Tarikh: 2009-01-02 12:27:59
so sweet... ade bk cwngn x kt muar, johor
 
Nama: yusra
Tarikh: 2008-12-02 12:39:31
askum.blh sy tahu kalo nak sewa baju pengantin ada pakej x?tlng bagitahu harga skali..plz..
 
Nama: siti hajar
Tarikh: 2008-11-20 15:44:37
askum... ada x baju kawin saiz XL-XXL. tlg emailkan sekali harga pakage kawin..tq
 
Nama: ummi attiya
Tarikh: 2008-10-19 00:22:03
salam... saya teringn nk pkai gaun bila kahwin di hotel di pihak sebelah lelaki. tapi saya kene pakai tudung. jd ade tak gaun bertudung yang cantk2.
 
Nama: ummi attiya
Tarikh: 2008-10-19 00:21:54
salam... saya teringn nk pkai gaun bila kahwin di hotel di pihak sebelah lelaki. tapi saya kene pakai tudung. jd ade tak gaun bertudung yang cantk2.
 
Nama: Adlina
Tarikh: 2008-10-17 01:11:58
berapa harga Gaun putih ala-Inggeris ni kalau nak disewa?untuk persandingan ditasik.. dan ada pakej yg menarik tak di butik ini?
 
Nama: esha
Tarikh: 2008-10-13 14:56:35
nk tnya sini ada buat studio fotographi x? klu ada brp harga?
 
Nama: noor hidhayati
Tarikh: 2008-10-07 15:08:55
akum... sy nak quatation package yg ade. package tunang n kawin skali. email kan kat saye ngan segera ye.. tq...
 
Nama: nadia
Tarikh: 2008-09-06 23:24:38
leh submit koleksi gown.. putih..
 
Nama: norliza
Tarikh: 2008-08-11 22:50:54
askum'hai akak...saya ingin mencari koleksi baju pengantin yang bertema hijau epal...kalau boleh tlg emailkan dgn saya..
 
Nama: nor
Tarikh: 2008-07-24 09:37:54
askum, saya ingin mencari koleksi kebaya pengantin bertudung untuk akad nikah pada oktober ini, tema adalah warna putih..kalau boleh tlg emel kn dgn sy k.
 
Nama: NURAZRIN
Tarikh: 2008-06-21 13:15:02
ada tak bgambar dlm studio? Brape kena byar?
 
Nama: ina
Tarikh: 2008-05-06 12:25:28
salam, sy berminat ingin tahu tentang pakej2 yg d sediakan. serta harga yg d tawarkan. adakah termasuk caj pengakutan @ lain2 caj ada x bajet ekonomi? pelamin. termasuk dgn katering, kanopi, lauk pengantin. terimakasih
 
Nama: mona
Tarikh: 2008-04-17 15:50:35
cantik sungguh gaun pengantin ini....saya amat menyukainya.....
 
Nama: noor hafiza
Tarikh: 2008-04-06 14:07:00
ada saiz utk org yg bdn agak berisi tak? Saya ingin tahu jika ada pakej bergambar distudio,termasuk baju pengantin dan make-up.
 
Nama: yuslaili
Tarikh: 2008-03-03 12:15:27
Berapa harga sewa untuk baju ni?
 
Nama: Norazlin
Tarikh: 2008-02-17 15:34:43
sya ndak beli baju yang sebegini...bpr harga???balas yer...
 
Nama: zainab
Tarikh: 2008-01-18 23:18:41
bleh x emailkn gmbar2 gubahan hantaran, n fesyen baju pengantin terbaru
 
Nama: fazziana
Tarikh: 2007-12-19 16:00:11
email kan saya pakej perkahwinan secepat mungkin
 
Nama: safura
Tarikh: 2007-12-10 17:53:41
bleh x emailkn gmbar2 pelamin,gubahan hantaran, bilik tdo pnye decorate...pleaseeeeeeee..hehehehehe
 
Nama: akma
Tarikh: 2007-12-07 14:25:59
saya berminat nak tahu berapa sewa gaun pengantin ni dan nak tahu jugak pakej perkahwinan di sini
 
Nama: Nina'sJif
Tarikh: 2007-12-06 12:25:41
ekh...hye..leh tak emailkan pakaian utk bertunang..hmm atau pakej pertunangan ker...huhuhu
 
Nama: aziah
Tarikh: 2007-11-15 14:53:51
erk... leh hantar info pasal benda2 ni tak?????
 
Nama: amey
Tarikh: 2007-11-01 14:13:18
sy suka fesyen lain2.
 
Nama: najiah binti mohd kholid
Tarikh: 2007-10-29 16:15:32
bagus untuk rujukan bakal pengantin seperti saya
 
Nama: mya arriene
Tarikh: 2007-10-24 10:21:25
haiiiiiiiiiiiiiii. cantik juga gaun tu eh...semoga menjadi usahawan yg berjaya............
 
Nama: Fatin aida
Tarikh: 2007-07-04 16:18:05
Hai..... boleh email kan saya pakaian pegantin untuk besanding berina dan gaun serta pekej nyer sekali ye....
 
Nama: maryam
Tarikh: 2007-06-11 06:18:46
Boleh tak email senarai harga produk. tq
 
Nama: NURUL HILAL MAT NOR
Tarikh: 2007-06-06 17:55:11
Pada pendapat saya memang sesuai rekaan baju gaun ala inggeris untuk digunakan dalam acara potong kek.
 
Nama: inah
Tarikh: 2007-06-01 16:11:12
apa yang sesuai warna berkulit hitam manis dan ketinggian hanya 148 sm dan bagaimana cara solekan yang sesuai
 
Nama: aida
Tarikh: 2007-05-17 14:09:54
boleh email quotation untuk gaun putih n coat.. ada tak gaun yang sesuai untuk yang bertudung n tak ketat sangat?
 
Nama: haikal
Tarikh: 2007-05-14 14:49:14
saya minat dengan pelamin warna biru.....
 
Nama: eila
Tarikh: 2007-04-13 13:24:09
boleh emailkan saya sewa untuk gaun+kot..tq
 
Nama: Lia
Tarikh: 2007-02-26 16:20:33
cantik... tp wat masa ni lebih fokus kpd hiasan pelamin..
 
Nama: mar
Tarikh: 2006-10-05 09:45:08
Pelbagaikan lg utk rekaan2 terkini bagi baju2 pengantin & jg gaun2 pengantin.Di samping itu ilham jg pelbagai bentuk gubahan & hantaran pengantin YG TERKINI......
 
Nama: MIMIE_GANU
Tarikh: 2006-09-20 16:32:05
tak lawa langsung baju ni..bajet nak tutup perut bucit.
 
Nama: Elyzabeth Jacquelene
Tarikh: 2006-06-09 18:18:52
ok ada yang cantik2. Berapakah harga pakej perkahwinan? termasuk gambar, pelamin.
 
Nama: aina
Tarikh: 2006-05-30 08:58:46
Assalamua'laikum Nak tanya..berapa agaknya sewa untuk sepasang baju bersanding siap ngan tudung sekali...warna merah hati.
 
Nama: nadia
Tarikh: 2006-05-29 12:33:36
saya nak tanya if sewa baju untuk akad nikah dan bersanding kos nyer berapa?
 
Nama: lyn
Tarikh: 2006-05-20 11:24:53
Nak tanya harga untuk :- 1. Pelamin 2. Sepasang baju bersanding,sepasang baju malam berinai,sepasang baju nikah,gown & kot 3.mekup 3X 4.aksesori 5.hiasan bilik tido
 
Nama: Dyda
Tarikh: 2006-05-10 13:17:46
ada tak baju kaler coklat gold.. tema kawin saya.
 
Nama: cute
Tarikh: 2006-05-10 13:13:28
nak tanyerlah jugak price untuk sewa baju ni
 
Nama: aisya
Tarikh: 2006-03-17 14:11:43
saya sedang merancang warna tema pelamin gold @ koko boleh e-mail kepada saya pic. yang terkini.
 
Nama: linda
Tarikh: 2006-03-17 10:41:25
hi!! kite dah pakai gaun ni..mmg nampak cantik sgt dlm gambar..so kpd siapa yg berminat..mmg saya rekemen sgtlaaa!! ;)
 
Nama: zu
Tarikh: 2006-03-06 15:24:04
saya sedang mencari warna yang sesuai bagi kulit hiatam manis dan warna terkini bagi pasangan pengantin
 
Nama: Iman
Tarikh: 2006-02-24 18:13:47
ok gak...mesti canggih kan... tolong emailkan sya pakej serta harga
 
Nama: fuzra
Tarikh: 2006-02-18 13:27:59
cantik...saya sedang mencari ilham untuk majlis perkahwinan akan datang