Kebaya Pengantin Koleksi Baju Nikah ~ Zyda Collection ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
Portal Perkahwinan anda Pengantin.com.my
Zyda Bridal Collections
No. 56 Jalan USJ 4/1H
Subang Jaya
47610, Subang Jaya
Selangor
Hubungi : Rozaida Mahmud
Handphone 012-3711423
>> Hubungi Butik Pengantin
Syarat & Peraturan | Hubungi Kami
Hakcipta Terpelihara © 2005 - 2014 Pengantin.Com.My
andaman, pelamin, sewa baju, dulang hantaran, bunga pahar, bunga telur, fotografi

Beritahu Kawan mengenai Zyda Bridal Collections

Songket Bunga Tabur Oren adalah gabungan ciri tradisional dan warna yang moden akan menambahkan seri pengantin       Songket Bunga Tabur Maroon antara warna yang menjadi pilihan pengantin yang mahu memakai songket untuk majlis persandingan sejak dari dulu hingga kini. Persalinan Tradisional Legga juga boleh digayakan oleh pengantin bertudung Baju kebaya  ala Jawa kini menjadi pilihan ramai untuk majlis bersanding dan majlis bertandang. Gabungan warna terkini Orange dan Hijau Pucuk Pisang adalah pilihan warna yang berani lagi anggun. Fesyen dan pilihan warna yang elegan menampakkan keanggunan pengantin pasti ramai yang akan tertarik bila melihat sendiri koleksi ini. Gaun putih ala-Inggeris boleh juga dibuat salah satu baju persalinan untuk bergambar atau untuk majlis potong kek (coat hitam untuk lelaki juga disediakan) Pelamin nampak klasik jika kena dengan konsep dan warnanya Pelamin akan digubah mengikut tema warna yang dipilih. Rekaan yang simple tapi menarik dan tidak terlalu berserabut menjadi pelamin pilihan masa kini.  Pakej pelamin yang ditawarkan antara RM500 ke RM800. Pelamin akan digubah mengikut tema warna yang dipilih. Rekaan yang simple tapi menarik dan tidak terlalu berserabut menjadi pelamin pilihan masa kini. Pelamin berkonsep ukiran kayu dengan kerusi jati yang ringkas tapi      nampak klasik sesuai untuk majlis dirumah samada akad nikah atau      bersanding. Majlis persandingan putih sejuk mata memandang, bila pengantin memilih tema putih untuk majlis persandingan mereka nampak anggun bila digandingkan dengan sedikit latar belakang dan bunga-bunga merah. Majlis persandingan bertemakan warna putih juga menyerikan wajah si pengantin.   kebaya pengantin moden leher tinggi berlenggan kembang dan kebaya pengantin moden lace berkain chifon antara koleksi baju nikah dan boleh juga dibuat bersanding bagi yang memilih tema putih Baju pengantin oren menjadi pilihan terkini. Sesuai untuk dipakai untuk kulit cerah maupun gelap. Mempelai di arak perlahan-lahanCantek dipandang tidak terperi   Rona jingga jadi pilihan Membuat pengantin nampak berseri Baju Pengantin Muslimah Bertudung berwarna unggu. Pilihan warna yang nampak anggun lagi berseri. Baju Pengantin Muslimah Bertudung disesuaikan lagi dengan veil lace labuh yang menjadikan pengantin nampak bergaya dan moden. Pelamin perkahwinan moden berlatar belakangkan kerawang keemasan di tengah sebagai hiasan nampak cantik lagi ringkas. Pelamin perkahwinan ini amat sesuai menggunakan lampu kuning yang deem untuk menjadikan pelamin perkahwinan ini tampak eklusif.  Pelamin perkahwinan ringkas sesuai bagi mereka yang memilih baju merah atau putih. Pelamin perkahwinan ini sesuai untuk dibuat di rumah kerana tidak memerlukan ruang yang besar sangat.  Pelamin perkahwinan bertemakan maroon & putih berlatar belakangkan kerawang keemasan yang agak lebar sesuai untuk bersanding di dewan. Pelamin perkahwinan ini juga dihiasi dengan bunga-bunga merah. Bunga-bunga bolehlah menggunakan bunga-bunga segar atau plastik mengikut bajet perkahwinan anda. Solekan andaman untuk majlis nikah tidak perlu terlalu terang agar sesuai dengan suasana majlis Senyuman dan keceriaan akan menambahkan seri pengantin Solekan majlis nikah perlulah berbeza sedikit dari solekan bersanding solekan sanding bagi pengantin bertudung yang sukakan solekan natural solekan sanding yang berkulit hitam manis Kebaya pengantin moden gabungan warna merah putih menarik lagi berseri untuk majlis perkahwinan pengantin. Baju Pengantin 2010. Baju pengantin rekaan terkini berwarna merah putih. Pengantin yang sukakan warna terang & berani gabungan merah putih amat menyerlah lagi berseri. Pelamin 2010 yang mempunyai rekaan terbaru dan simple sesuai untuk tahun 2010 atau tahun ini. Pelamin mini konsep taman di luar rumah memang menarik untuk majlis pertunangan, nikah atau resepsi  majlis sederhana di luar kawasan rumah     Pelamin single panel merah & putih untuk rumah amat menarik dan moden boleh juga digunakan untuk dewan yg kecil.    Pelamin 2011 merupakan pelamin ala Arabian / Moroccan di mana rekaan mengikut ciri-ciri Arab dan moden. Sesuai untuk pelamin di dewan mahupun di rumah. Pelamin ini memberikan kelainan daripada pelamin yang anda sedia tengok. Pelamin Pertunangan 2011 mini ini memang akan menjadi trend 2011. Ianya campuran moden dan arab yang menjadikan pelamin ini unik. Pelamin pertunangan mini ini dihiasi dengan bunga segar atau pun plastik mengikut pilihan anda. Fesyen ala Arabian akan menjadi trends terbaru untuk baju pengantin. Ianya campuran rekaan melayu dan juga arab membuatkan perkahwinan anda menjadi unik. Baju Pengantin 2011 ini amatlah sesuai untuk perkahwinan di bandar mahupun di kampung. Baju Pengantin Silver Grey yang dipadankan dengan pelamin merah, grey dan putih menimbulkan kecerian dan kecantikan mempelai pengantin. Pelamin di dewan ini direka oleh Zyda Collections. Pelamin dewan perlukan saiz yang besar untuk memastikan ruangan dewan tidak tampak kosong. Warna pelamin boleh dipilih bersesuaian dengan tema perkahwinan anda. Pelamin rumah juga perlu dipilih bersesuaian dengan keluasan rumah pengantin dan juga warna rumah pengantin. Jika tidak nanti pelamin di rumah akan nampak serabut. Zyda collection menyediakan perkhidmatan membuat pelamin rumah bersesuaian dengan keadaan rumah bakal pengantin. Pelamin juga haruslah  sepadan dengan baju pengantin untuk mencantikkan lagi majlis perkahwinan anda. Zyda collection memberikan khidmat nasihat dalam pemilihan baju pengantin dan juga pelamin. Kebaya jawa maroon juga menarikKebaya gabungan ungu gelap & muda nampak elegan Kebaya Merah & Hitam warna terkini yg berani ada (sixe L & XXL)Kebaya Biru untuk yang bersize besar (XL-XXL) - gabungan Biru & putih nampak menyerlah- gabungan merah & hitam lebih elegan dan berani - hijau zamrud adalah warna terkini di gabungkan dengan putih krim menampakkan satu kelainan- kebaya silver menjadi pilihan generasi muda kini Baju Pengantin Gold Purple & Putih silver yang menarik untuk bakal mempelai yang inginkan kelainan atau pun tampak ekslusif. Baju Pengantin Biru Feysen 2013 dari Butik Pengantin Zyda Collection Baju pengantin merah feysen 2013 dari butik pengantin Zyda collections Pelamin Rumah Putih Fesyen 2013 dari butik pengantin Zyda Collections Pelamin Rumah Turquoise 2013 dar Butik Pengantin Zyda Collections Pelamin Tirai Putih 2013 dari butik perkahwinan Zyda Collections
 kebaya pengantin moden leher tinggi berlenggan kembang dan kebaya pengantin moden lace berkain chifon antara koleksi baju nikah dan boleh juga dibuat bersanding bagi yang memilih tema putih
Klik untuk gambar lagi besar
Kebaya Pengantin Koleksi Baju Nikah

kebaya pengantin moden leher tinggi berlenggan kembang dan kebaya pengantin moden lace berkain chifon antara koleksi baju nikah dan boleh juga dibuat bersanding bagi yang memilih tema putih


Apa pendapat anda?
Nama
Email
Telefon
Komen Anda
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Taip huruf atau nombor yang anda nampak dalam gambar (5 character). Anda boleh taip huruf besar atau kecil (not case sensitive)

Komen dari Pengunjung
Nama: dila
Tarikh: 2014-01-03 17:20:13
Pm for detail pls..ni saiz apa ye..
 
Nama: ade sriyani
Tarikh: 2013-06-26 10:37:49
bagus tapi bisa dpt diskon? harganya terjangkau.
 
Nama: nurnadzirah bt remele
Tarikh: 2013-06-18 22:05:44
sye nk ty brpe klu pelamin utk brgambr je..cntoh mini pelaMIN+bju pgtin +make up..brpe akk ambk?klu blh nk hrga murah
 
Nama: noorshakila bt nuardin
Tarikh: 2012-07-04 14:20:14
cantik sgt..nmpk ringkas dan unik..
 
Nama: ila
Tarikh: 2012-03-16 12:57:54
cantik... bj tu utk disewa je ker...? klu bli bape eh harga?
 
Nama: Natasah Awi
Tarikh: 2012-03-13 13:36:44
bagaimana jika saya ingin membeli baju di kedai anda??? sila hubungi number saya jika anda pengedar kerana saya ingin borong pakaian pengantin perempuan dan lelaki..terima kasih
 
Nama: norhasnida binti tholib
Tarikh: 2012-01-08 17:47:05
wah,cantk sangat..sesuai kalau nk dibuat baju nikah...ada branch x dekat penang???...
 
Nama: natasha husda binti mohamad faroq
Tarikh: 2011-05-19 10:07:00
suka cgt ngan bju2 pngantin..hmm n for the future i wanna be a wedding planner..thats what i want..
 
Nama: Sumiarti
Tarikh: 2011-03-29 14:28:24
AssalamualaikumWrWb... Mohon maaf sebelumnya saya sumi dari Indonesia mau bertanya untuk baju kebaya pengantin putih pada gambar diatas jika mau dibeli berapa harganya?terima kasih. Salam, :)
 
Nama: sara
Tarikh: 2011-02-21 11:41:53
cantik la yg mrh putih tu....brmnt lak..
 
Nama: noor nastassia
Tarikh: 2011-01-20 20:21:58
dua2 pun cntk.... erm....sy pun nk tny pendapat, kalau lacenye warna putih n lining warna oren cntk x?
 
Nama: NORLAILA BINTI LATU
Tarikh: 2011-01-18 12:23:35
i suka kedua2nya sekali..i pun sebenarnya dalam perancgan nak kwen dalam masa terdekat nie..u ada x koleksi bj pengantin yg moden utk ciri2 mcm i nie... rendah + ukuran bdn(38-29-39_
 
Nama: siti aida
Tarikh: 2010-11-26 11:32:52
st nikah hujung tahun ni..sy nak sewa baju nikah sahaja klu ade warna cream.sebab tema sy cream..
 
Nama: zainab
Tarikh: 2010-07-31 00:43:28
salam,bole send pakej kat hp sy utk baju nikah n sanding laki n perempuan n make up sekali,tq..........wasalam
 
Nama: nur afeqah\'inani bt mohd saruan
Tarikh: 2010-04-01 21:47:07
ad tak koleksi baju nikah yg lain?...
 
Nama: mariana
Tarikh: 2010-02-18 01:54:47
baju cntik.. baju kurung moden ada tak? harga brapa yek?sewa @ beli?
 
Nama: eyla
Tarikh: 2010-02-16 18:43:38
saya minat design ni.tp klu bg labuh skit skirt nmpak lebh eligen.
 
Nama: isma
Tarikh: 2010-02-10 17:01:51
cantik baju ni...tp belah kanan nmpk mcm tergantung bajunya
 
Nama: abeal
Tarikh: 2010-02-08 16:12:43
hai..saya akan berkahwin tak lama lagi, saya tengah mencari baju kebaya warna putih n kainnya kain batik ala jawa..saya ada keturunan jawa, so saya nak la pakai baju adat tu, em...mesti ok kan, tapi mcm mana pulak dengan lelaki?baju apa yg sesuai?dan berapa harganya?
 
Nama: lisa
Tarikh: 2009-11-04 18:29:08
ada x baju putih yang nak dijual? harganya dalam harga berapa ya?
 
Nama: faizah
Tarikh: 2009-11-02 13:24:48
emm..lawa baju ni...=)
 
Nama: seri dewi
Tarikh: 2009-10-21 23:24:25
saya ingin tahu berapa harga baju pengantin yg telah siap..thnx
 
Nama: mila
Tarikh: 2009-09-30 11:29:41
amat menarik baju diatas... sy ingin bertanya..jika badan bersaiz besar,apakah jenis kain dan fesyen mcm mana yg sesuai utk dipakai ketika nikah...tq
 
Nama: zura
Tarikh: 2009-09-27 12:48:56
saya nak sewa baju akad nikah sahaja,berapa erk sepasang lelaki dan perempuan, saya nak yang terbaru ala... silver kelabu n putih...
 
Nama: ijah
Tarikh: 2009-09-02 13:07:38
bp eh nk sewa bju nkah 2..tok laki2 sekali
 
Nama: leyha
Tarikh: 2009-08-29 05:42:36
salam kak,sy nk tnye kalo nk sewa baju yg no 2 tu bape ek?ader sekali ngan Lelaki punyer x?lawa baju tu..
 
Nama: fitri
Tarikh: 2009-08-05 19:41:41
sy nak baju nikah yang terbaru
 
Nama: Intan Syafinar Jamaludin
Tarikh: 2009-08-03 16:53:56
Salam, Sy nak tanya blh tak recommend tempat untuk nak sewa baju pengantin bersama acc n make up semua. Sb skrg ni sy keje kat subang tp majlis tunang nk buat kat jb xda masa nk survey lg untuk sementara waktu ni. sy bercadang untuk bertunang pd hujung tahun ni. Harap dapat membantu. Thank
 
Nama: dilla
Tarikh: 2009-07-29 11:58:03
hi saya ingin menyewa/membeli baju akad nikah berwarna putih berapa harga? sila emel kepada saya tq
 
Nama: norhidayah bt ismail
Tarikh: 2009-07-19 16:28:37
kak nak tanya kalau kite nak sewa bj nikah warna putih laki n ppuan berapa ek..??
 
Nama: ija
Tarikh: 2009-07-16 14:13:54
baju putih tu agak2 brape ek???sy nk pakai pas raye nih
 
Nama: raja salbiah bt raja malek
Tarikh: 2009-07-07 10:30:04
kak brape hrga utk bju nikah nie.. n kalo kte nk sewa bju nikah leleki skali bleh x
 
Nama: aqilah
Tarikh: 2009-05-16 09:54:15
cantiknye.... klu kulit hitam manis ok x klu pakai warne putih tok btunang....???
 
Nama: fiza
Tarikh: 2009-04-29 12:44:56
im a bruneian.if i plan to sewa baju nikah or any baju sanding..dapat ke?
 
Nama: hanna
Tarikh: 2009-04-27 15:52:39
sy nak tya baju untuk bertunang ada jual tak ? brp price ?
 
Nama: lily
Tarikh: 2009-04-11 10:01:00
nak tanye cket nie.. klu kulit sawo matang..kire cam xputih la.sesuai ke pkai baju warne putih or pink..
 
Nama: fida
Tarikh: 2009-04-10 17:09:10
cantik nye warna putih bju nie..tp my future husband die gelap sikit la..sesuai ke wrne putih nie..tp memg i impikan warna putih for color in tema wedding nanti..
 
Nama: rainy rafar
Tarikh: 2009-04-01 14:32:45
sumpah cantik gler!!! kalau saya nak tunang saya akan carik baju yang mcm nie....huhuuhuhu
 
Nama: azrah
Tarikh: 2009-03-27 21:15:06
Cantik Baju koleksi akak,sy akan nikah hujung tahun ini. Sy juga sudah beli baju nikah berwarna putih. Boleh akak syorkan design utk sy. Sy tinggi, mpunyai bahu yang lebar.
 
Nama: muni
Tarikh: 2009-03-25 01:32:02
leh x email kn kt sy design2 baju tunang warna krim serta design ape tg sesuai utk org bertubuh besar dan bertudung utk tunang.
 
Nama: WANI
Tarikh: 2009-03-18 11:36:00
tak de ke cawangan di johor bahru?
 
Nama: nana
Tarikh: 2009-02-18 14:24:44
baju nikah putih nie cantik, tapi ada sekali tak ngan tudung kak?..
 
Nama: NORHAYATY RAMLAN
Tarikh: 2009-02-10 13:11:47
salam... koleksi di atas sangat cantik... boleh tak emailkan saya koleksi jubah untuk nikah...
 
Nama: SITI NAZIHAH ABD MAJID
Tarikh: 2009-02-10 10:56:51
saya akan berkahwin pertengahan tahun ni...saya dah pun membeli kain untuk baju pengantin saya...warna kuning terang... jadi saya ingin mendapatkan pendapat...pakaian design yang sesuai untuk saya tempah baju pengantin saya kerana saya berbadan gempal...
 
Nama: sharifah
Tarikh: 2008-11-18 21:31:45
saya ingin mencari baju kebaya or kurung putih yang bercorak ekslusive dan simple pada rekaan nya untuk disewa.. saya dapati kebanyakan butik mempunyai baju persandingan yang lebih kurang sama dari segi rekaan dan kualiti..