Baju Kebaya Ala Jawa ~ Zyda Collection ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
Portal Perkahwinan anda Pengantin.com.my
Zyda Bridal Collections
No. 56 Jalan USJ 4/1H
Subang Jaya
47610, Subang Jaya
Selangor
Hubungi : Rozaida Mahmud
Handphone 012-3711423
>> Hubungi Butik Pengantin
Syarat & Peraturan | Hubungi Kami
Hakcipta Terpelihara © 2005 - 2014 Pengantin.Com.My
andaman, pelamin, sewa baju, dulang hantaran, bunga pahar, bunga telur, fotografi

Beritahu Kawan mengenai Zyda Bridal Collections

Songket Bunga Tabur Oren adalah gabungan ciri tradisional dan warna yang moden akan menambahkan seri pengantin       Songket Bunga Tabur Maroon antara warna yang menjadi pilihan pengantin yang mahu memakai songket untuk majlis persandingan sejak dari dulu hingga kini. Persalinan Tradisional Legga juga boleh digayakan oleh pengantin bertudung Baju kebaya  ala Jawa kini menjadi pilihan ramai untuk majlis bersanding dan majlis bertandang. Gabungan warna terkini Orange dan Hijau Pucuk Pisang adalah pilihan warna yang berani lagi anggun. Fesyen dan pilihan warna yang elegan menampakkan keanggunan pengantin pasti ramai yang akan tertarik bila melihat sendiri koleksi ini. Gaun putih ala-Inggeris boleh juga dibuat salah satu baju persalinan untuk bergambar atau untuk majlis potong kek (coat hitam untuk lelaki juga disediakan) Pelamin nampak klasik jika kena dengan konsep dan warnanya Pelamin akan digubah mengikut tema warna yang dipilih. Rekaan yang simple tapi menarik dan tidak terlalu berserabut menjadi pelamin pilihan masa kini.  Pakej pelamin yang ditawarkan antara RM500 ke RM800. Pelamin akan digubah mengikut tema warna yang dipilih. Rekaan yang simple tapi menarik dan tidak terlalu berserabut menjadi pelamin pilihan masa kini. Pelamin berkonsep ukiran kayu dengan kerusi jati yang ringkas tapi      nampak klasik sesuai untuk majlis dirumah samada akad nikah atau      bersanding. Majlis persandingan putih sejuk mata memandang, bila pengantin memilih tema putih untuk majlis persandingan mereka nampak anggun bila digandingkan dengan sedikit latar belakang dan bunga-bunga merah. Majlis persandingan bertemakan warna putih juga menyerikan wajah si pengantin.   kebaya pengantin moden leher tinggi berlenggan kembang dan kebaya pengantin moden lace berkain chifon antara koleksi baju nikah dan boleh juga dibuat bersanding bagi yang memilih tema putih Baju pengantin oren menjadi pilihan terkini. Sesuai untuk dipakai untuk kulit cerah maupun gelap. Mempelai di arak perlahan-lahanCantek dipandang tidak terperi   Rona jingga jadi pilihan Membuat pengantin nampak berseri Baju Pengantin Muslimah Bertudung berwarna unggu. Pilihan warna yang nampak anggun lagi berseri. Baju Pengantin Muslimah Bertudung disesuaikan lagi dengan veil lace labuh yang menjadikan pengantin nampak bergaya dan moden. Pelamin perkahwinan moden berlatar belakangkan kerawang keemasan di tengah sebagai hiasan nampak cantik lagi ringkas. Pelamin perkahwinan ini amat sesuai menggunakan lampu kuning yang deem untuk menjadikan pelamin perkahwinan ini tampak eklusif.  Pelamin perkahwinan ringkas sesuai bagi mereka yang memilih baju merah atau putih. Pelamin perkahwinan ini sesuai untuk dibuat di rumah kerana tidak memerlukan ruang yang besar sangat.  Pelamin perkahwinan bertemakan maroon & putih berlatar belakangkan kerawang keemasan yang agak lebar sesuai untuk bersanding di dewan. Pelamin perkahwinan ini juga dihiasi dengan bunga-bunga merah. Bunga-bunga bolehlah menggunakan bunga-bunga segar atau plastik mengikut bajet perkahwinan anda. Solekan andaman untuk majlis nikah tidak perlu terlalu terang agar sesuai dengan suasana majlis Senyuman dan keceriaan akan menambahkan seri pengantin Solekan majlis nikah perlulah berbeza sedikit dari solekan bersanding solekan sanding bagi pengantin bertudung yang sukakan solekan natural solekan sanding yang berkulit hitam manis Kebaya pengantin moden gabungan warna merah putih menarik lagi berseri untuk majlis perkahwinan pengantin. Baju Pengantin 2010. Baju pengantin rekaan terkini berwarna merah putih. Pengantin yang sukakan warna terang & berani gabungan merah putih amat menyerlah lagi berseri. Pelamin 2010 yang mempunyai rekaan terbaru dan simple sesuai untuk tahun 2010 atau tahun ini. Pelamin mini konsep taman di luar rumah memang menarik untuk majlis pertunangan, nikah atau resepsi  majlis sederhana di luar kawasan rumah     Pelamin single panel merah & putih untuk rumah amat menarik dan moden boleh juga digunakan untuk dewan yg kecil.    Pelamin 2011 merupakan pelamin ala Arabian / Moroccan di mana rekaan mengikut ciri-ciri Arab dan moden. Sesuai untuk pelamin di dewan mahupun di rumah. Pelamin ini memberikan kelainan daripada pelamin yang anda sedia tengok. Pelamin Pertunangan 2011 mini ini memang akan menjadi trend 2011. Ianya campuran moden dan arab yang menjadikan pelamin ini unik. Pelamin pertunangan mini ini dihiasi dengan bunga segar atau pun plastik mengikut pilihan anda. Fesyen ala Arabian akan menjadi trends terbaru untuk baju pengantin. Ianya campuran rekaan melayu dan juga arab membuatkan perkahwinan anda menjadi unik. Baju Pengantin 2011 ini amatlah sesuai untuk perkahwinan di bandar mahupun di kampung. Baju Pengantin Silver Grey yang dipadankan dengan pelamin merah, grey dan putih menimbulkan kecerian dan kecantikan mempelai pengantin. Pelamin di dewan ini direka oleh Zyda Collections. Pelamin dewan perlukan saiz yang besar untuk memastikan ruangan dewan tidak tampak kosong. Warna pelamin boleh dipilih bersesuaian dengan tema perkahwinan anda. Pelamin rumah juga perlu dipilih bersesuaian dengan keluasan rumah pengantin dan juga warna rumah pengantin. Jika tidak nanti pelamin di rumah akan nampak serabut. Zyda collection menyediakan perkhidmatan membuat pelamin rumah bersesuaian dengan keadaan rumah bakal pengantin. Pelamin juga haruslah  sepadan dengan baju pengantin untuk mencantikkan lagi majlis perkahwinan anda. Zyda collection memberikan khidmat nasihat dalam pemilihan baju pengantin dan juga pelamin. Kebaya jawa maroon juga menarikKebaya gabungan ungu gelap & muda nampak elegan Kebaya Merah & Hitam warna terkini yg berani ada (sixe L & XXL)Kebaya Biru untuk yang bersize besar (XL-XXL) - gabungan Biru & putih nampak menyerlah- gabungan merah & hitam lebih elegan dan berani - hijau zamrud adalah warna terkini di gabungkan dengan putih krim menampakkan satu kelainan- kebaya silver menjadi pilihan generasi muda kini Baju Pengantin Gold Purple & Putih silver yang menarik untuk bakal mempelai yang inginkan kelainan atau pun tampak ekslusif. Baju Pengantin Biru Feysen 2013 dari Butik Pengantin Zyda Collection Baju pengantin merah feysen 2013 dari butik pengantin Zyda collections Pelamin Rumah Putih Fesyen 2013 dari butik pengantin Zyda Collections Pelamin Rumah Turquoise 2013 dar Butik Pengantin Zyda Collections Pelamin Tirai Putih 2013 dari butik perkahwinan Zyda Collections
Baju kebaya  ala Jawa kini menjadi pilihan ramai untuk majlis bersanding dan majlis bertandang.
Klik untuk gambar lagi besar
Baju Kebaya Ala Jawa

Baju kebaya ala Jawa kini menjadi pilihan ramai untuk majlis bersanding dan majlis bertandang.


Apa pendapat anda?
Nama
Email
Telefon
Komen Anda
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Taip huruf atau nombor yang anda nampak dalam gambar (5 character). Anda boleh taip huruf besar atau kecil (not case sensitive)

Komen dari Pengunjung
Nama: Siti Rahmah bt Tahir
Tarikh: 2013-03-10 02:29:04
SAYA NAK TNYA KALAU UTK MAJLIS PERTUNNGAN OK TAK PAKAI BAJU NI...
 
Nama: mieynah
Tarikh: 2012-11-22 13:16:24
cntik yg warna kelabu .saya nak bju dia mcm tu tapi warna lain ada kan
 
Nama: effa panjang
Tarikh: 2012-10-03 12:10:01
klabu n itam pon, msuk jgk. cntk taw...
 
Nama: myra
Tarikh: 2012-06-01 11:25:42
striking and nice combine color.. i like tat black red combination!!!
 
Nama: farah
Tarikh: 2012-03-12 16:08:01
sgt cantik & moden
 
Nama: ika
Tarikh: 2012-02-28 11:13:45
cantik... ia sesuai tak untuk badan yang bersederhana?
 
Nama: aza
Tarikh: 2012-02-22 15:02:06
baju y wane kelabu nmpk cntik...sesuai untuk majlis bsanding..
 
Nama: mirah
Tarikh: 2011-06-20 17:01:38
sya nk tye kalau baju merah hitam sya nk sewa untuk hari pertunangan saya berapa rm yer?
 
Nama: Monashida Salim
Tarikh: 2010-12-24 11:57:55
Saya nak tahu kalau saya bole sewa baju pengantin Merah Hitam untuk majlis pertunangan saya..
 
Nama: zulaika
Tarikh: 2010-10-29 13:04:17
yang warna kelabu 2 brape ye kalau sewa??
 
Nama: neneng rahayu
Tarikh: 2010-10-14 15:58:43
ini bukan baju pengantin adat jawa,kebetulan saya pengrajin baju pengantin ,dengan harga yang sangat murah,menerima pasang payet dan menurut saya itu malah sundanis.
 
Nama: syahada
Tarikh: 2010-08-14 18:47:50
sy bminat gan bju ala jawa 2........ blh tk tlg antr kn kt sy senarai pakej bsanding?
 
Nama: nieza
Tarikh: 2010-07-27 21:37:31
saya berminat dgn bju kebaya ala jawa yang berwarna merah itam itu.untk pengetahuan awak theme pertungan sy pd hjug thun ini berwarna merah itam...mslahnya sy berbadan XXL,adakah size bju tersebut untk sy??brapakah hrga sekiranya sy berminat untuk memiliki bju tersebut???sila balas email sy dgn segera ya...
 
Nama: nurul hasny mohd jafri
Tarikh: 2010-07-24 13:27:41
bg saya bj warna silver kalau bleh kainnya di buat songket lg bgs,nampak cantik sikit
 
Nama: mohd
Tarikh: 2010-06-27 20:24:09
menarik
 
Nama: norsalizawati shasudin
Tarikh: 2010-06-16 14:44:30
sy keturunan jawa..utk wedding sy nanti sy cdg nk buat tema jawa..sy berbadan bsar..ada cdgn x utk collection bj tema jawa? klu sy nk tempah, brp hargany? blh kirimkan baju2 y sesuai utk tema jawa? klu warna bru blh ke disesuaikan dgn tema jawa?
 
Nama: wanie
Tarikh: 2010-06-06 00:29:49
cantik.....ada tak warna2 yang lain? boleh x email pada sy?sgt berminat sbb tgah mencari baju pengantin nie....thanx....
 
Nama: mira
Tarikh: 2010-05-26 16:21:50
saya berminat dgn bju merah hitam tu..bleh x bgtau harga\'y...bleh dpatkn dekat bukit pngntin @ dkt mne2 kdai..
 
Nama: ina
Tarikh: 2010-05-26 11:02:07
sy nk ty mcm mn nk dptkan koset yg jenis bertali di balakng? adakah hanya terdapt di butik2 pengantin @ di tempat lain? & blhkah individu perseorgn membeli korset utk kuantiti sedikit?
 
Nama: siti maizurah
Tarikh: 2010-04-20 17:40:10
kat mana i boleh beli baju kebaya yg warna kelabu tu,i dok cari baju-baju ini for my daughter wedding,adakah lagi-lagi yg cantik-cantik,bolehkah hantar more information about it.
 
Nama: TUN HAZIRAH \'IZZATI BT MOHD HASHIM
Tarikh: 2010-03-24 06:40:44
SAYA SUKA BERPAKAIAN BAJU PENGANTIN..
 
Nama: fatimah
Tarikh: 2010-01-20 13:16:57
very nice
 
Nama: ana
Tarikh: 2009-11-05 19:04:08
baju kebaya ala jawa silver black saya nak li untuk kawin t. bape argenye? leh runding tak?