Lengga Gold (Baju India) ~ Zyda Collection ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
Portal Perkahwinan anda Pengantin.com.my
Zyda Bridal Collections
No. 56 Jalan USJ 4/1H
Subang Jaya
47610, Subang Jaya
Selangor
Hubungi : Rozaida Mahmud
Handphone 012-3711423
>> Hubungi Butik Pengantin
Syarat & Peraturan | Hubungi Kami
Hakcipta Terpelihara © 2005 - 2014 Pengantin.Com.My
andaman, pelamin, sewa baju, dulang hantaran, bunga pahar, bunga telur, fotografi

Beritahu Kawan mengenai Zyda Bridal Collections

Songket Bunga Tabur Oren adalah gabungan ciri tradisional dan warna yang moden akan menambahkan seri pengantin       Songket Bunga Tabur Maroon antara warna yang menjadi pilihan pengantin yang mahu memakai songket untuk majlis persandingan sejak dari dulu hingga kini. Persalinan Tradisional Legga juga boleh digayakan oleh pengantin bertudung Baju kebaya  ala Jawa kini menjadi pilihan ramai untuk majlis bersanding dan majlis bertandang. Gabungan warna terkini Orange dan Hijau Pucuk Pisang adalah pilihan warna yang berani lagi anggun. Fesyen dan pilihan warna yang elegan menampakkan keanggunan pengantin pasti ramai yang akan tertarik bila melihat sendiri koleksi ini. Gaun putih ala-Inggeris boleh juga dibuat salah satu baju persalinan untuk bergambar atau untuk majlis potong kek (coat hitam untuk lelaki juga disediakan) Pelamin nampak klasik jika kena dengan konsep dan warnanya Pelamin akan digubah mengikut tema warna yang dipilih. Rekaan yang simple tapi menarik dan tidak terlalu berserabut menjadi pelamin pilihan masa kini.  Pakej pelamin yang ditawarkan antara RM500 ke RM800. Pelamin akan digubah mengikut tema warna yang dipilih. Rekaan yang simple tapi menarik dan tidak terlalu berserabut menjadi pelamin pilihan masa kini. Pelamin berkonsep ukiran kayu dengan kerusi jati yang ringkas tapi      nampak klasik sesuai untuk majlis dirumah samada akad nikah atau      bersanding. Majlis persandingan putih sejuk mata memandang, bila pengantin memilih tema putih untuk majlis persandingan mereka nampak anggun bila digandingkan dengan sedikit latar belakang dan bunga-bunga merah. Majlis persandingan bertemakan warna putih juga menyerikan wajah si pengantin.   kebaya pengantin moden leher tinggi berlenggan kembang dan kebaya pengantin moden lace berkain chifon antara koleksi baju nikah dan boleh juga dibuat bersanding bagi yang memilih tema putih Baju pengantin oren menjadi pilihan terkini. Sesuai untuk dipakai untuk kulit cerah maupun gelap. Mempelai di arak perlahan-lahanCantek dipandang tidak terperi   Rona jingga jadi pilihan Membuat pengantin nampak berseri Baju Pengantin Muslimah Bertudung berwarna unggu. Pilihan warna yang nampak anggun lagi berseri. Baju Pengantin Muslimah Bertudung disesuaikan lagi dengan veil lace labuh yang menjadikan pengantin nampak bergaya dan moden. Pelamin perkahwinan moden berlatar belakangkan kerawang keemasan di tengah sebagai hiasan nampak cantik lagi ringkas. Pelamin perkahwinan ini amat sesuai menggunakan lampu kuning yang deem untuk menjadikan pelamin perkahwinan ini tampak eklusif.  Pelamin perkahwinan ringkas sesuai bagi mereka yang memilih baju merah atau putih. Pelamin perkahwinan ini sesuai untuk dibuat di rumah kerana tidak memerlukan ruang yang besar sangat.  Pelamin perkahwinan bertemakan maroon & putih berlatar belakangkan kerawang keemasan yang agak lebar sesuai untuk bersanding di dewan. Pelamin perkahwinan ini juga dihiasi dengan bunga-bunga merah. Bunga-bunga bolehlah menggunakan bunga-bunga segar atau plastik mengikut bajet perkahwinan anda. Solekan andaman untuk majlis nikah tidak perlu terlalu terang agar sesuai dengan suasana majlis Senyuman dan keceriaan akan menambahkan seri pengantin Solekan majlis nikah perlulah berbeza sedikit dari solekan bersanding solekan sanding bagi pengantin bertudung yang sukakan solekan natural solekan sanding yang berkulit hitam manis Kebaya pengantin moden gabungan warna merah putih menarik lagi berseri untuk majlis perkahwinan pengantin. Baju Pengantin 2010. Baju pengantin rekaan terkini berwarna merah putih. Pengantin yang sukakan warna terang & berani gabungan merah putih amat menyerlah lagi berseri. Pelamin 2010 yang mempunyai rekaan terbaru dan simple sesuai untuk tahun 2010 atau tahun ini. Pelamin mini konsep taman di luar rumah memang menarik untuk majlis pertunangan, nikah atau resepsi  majlis sederhana di luar kawasan rumah     Pelamin single panel merah & putih untuk rumah amat menarik dan moden boleh juga digunakan untuk dewan yg kecil.    Pelamin 2011 merupakan pelamin ala Arabian / Moroccan di mana rekaan mengikut ciri-ciri Arab dan moden. Sesuai untuk pelamin di dewan mahupun di rumah. Pelamin ini memberikan kelainan daripada pelamin yang anda sedia tengok. Pelamin Pertunangan 2011 mini ini memang akan menjadi trend 2011. Ianya campuran moden dan arab yang menjadikan pelamin ini unik. Pelamin pertunangan mini ini dihiasi dengan bunga segar atau pun plastik mengikut pilihan anda. Fesyen ala Arabian akan menjadi trends terbaru untuk baju pengantin. Ianya campuran rekaan melayu dan juga arab membuatkan perkahwinan anda menjadi unik. Baju Pengantin 2011 ini amatlah sesuai untuk perkahwinan di bandar mahupun di kampung. Baju Pengantin Silver Grey yang dipadankan dengan pelamin merah, grey dan putih menimbulkan kecerian dan kecantikan mempelai pengantin. Pelamin di dewan ini direka oleh Zyda Collections. Pelamin dewan perlukan saiz yang besar untuk memastikan ruangan dewan tidak tampak kosong. Warna pelamin boleh dipilih bersesuaian dengan tema perkahwinan anda. Pelamin rumah juga perlu dipilih bersesuaian dengan keluasan rumah pengantin dan juga warna rumah pengantin. Jika tidak nanti pelamin di rumah akan nampak serabut. Zyda collection menyediakan perkhidmatan membuat pelamin rumah bersesuaian dengan keadaan rumah bakal pengantin. Pelamin juga haruslah  sepadan dengan baju pengantin untuk mencantikkan lagi majlis perkahwinan anda. Zyda collection memberikan khidmat nasihat dalam pemilihan baju pengantin dan juga pelamin. Kebaya jawa maroon juga menarikKebaya gabungan ungu gelap & muda nampak elegan Kebaya Merah & Hitam warna terkini yg berani ada (sixe L & XXL)Kebaya Biru untuk yang bersize besar (XL-XXL) - gabungan Biru & putih nampak menyerlah- gabungan merah & hitam lebih elegan dan berani - hijau zamrud adalah warna terkini di gabungkan dengan putih krim menampakkan satu kelainan- kebaya silver menjadi pilihan generasi muda kini Baju Pengantin Gold Purple & Putih silver yang menarik untuk bakal mempelai yang inginkan kelainan atau pun tampak ekslusif. Baju Pengantin Biru Feysen 2013 dari Butik Pengantin Zyda Collection Baju pengantin merah feysen 2013 dari butik pengantin Zyda collections Pelamin Rumah Putih Fesyen 2013 dari butik pengantin Zyda Collections Pelamin Rumah Turquoise 2013 dar Butik Pengantin Zyda Collections Pelamin Tirai Putih 2013 dari butik perkahwinan Zyda Collections
Persalinan Tradisional Legga juga boleh digayakan oleh pengantin bertudung
Klik untuk gambar lagi besar
Lengga Gold (Baju India)

Persalinan Tradisional Legga juga boleh digayakan oleh pengantin bertudung


Apa pendapat anda?
Nama
Email
Telefon
Komen Anda
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Taip huruf atau nombor yang anda nampak dalam gambar (5 character). Anda boleh taip huruf besar atau kecil (not case sensitive)

Komen dari Pengunjung
Nama: NOOR AZLEN BINTI NORDIN
Tarikh: 2013-03-18 08:28:46
nampak cantik .kita kan orang melayu . 1 malaysia . boleh ja pakai pakaian kaum lain :) . kalau ada baju pengantin ala jawa , tolong post tau . saya nak tengok
 
Nama: abby
Tarikh: 2012-12-06 11:20:12
kak.. bape harga tuk dinner?
 
Nama: zakiyatul
Tarikh: 2012-04-16 22:54:58
kalau nk sewa Lengga gold nie utk dinner bleh kn?
 
Nama: ZAZA
Tarikh: 2011-12-12 15:31:14
boley saya tau kalu saya nak sewa untuk malam dinner berapa harge satu hari yer??
 
Nama: amanda
Tarikh: 2011-10-13 23:25:36
alahai..
 
Nama: Rahah
Tarikh: 2011-04-27 23:20:49
bagaimana kalau nak sewa baju sahaja..untuk malam dinner?berapa sewanya?
 
Nama: ain
Tarikh: 2011-03-04 12:53:25
leh tahu pekej yg disediakan x n harga
 
Nama: ruby
Tarikh: 2010-09-17 12:46:47
hi nice collection, do u f more lehenga suit designs, plz reply me as soon possible.., tq
 
Nama: the great asin
Tarikh: 2010-09-07 14:24:59
tak boleh......because itu baju tradisional indians... awak kan ada baju kurung....klu u pakai lengga......pupuslah budaya mu....n memang pakaian tradisional indian semua cantik2 jgn jelouse....dan jgn mrh......
 
Nama: Ruziayana
Tarikh: 2010-05-10 15:55:04
Lawa la....design pon cun...
 
Nama: zainudin
Tarikh: 2010-05-06 09:52:49
sy suka dgn andaman. dan skrg bt kecil-kecilan dr rumah. gubahan hantaran perkahwinan dan pertunangan banyak juga tempahan. tp x buat pakaian pengantin mahupun pelamin. bila sy melihat gambar di atas sy amat berminat untuk membantu anda dalam melebarkan sayap dan memperkenalkan koleksi anda di bahagian Kuantan.
 
Nama: aisyah
Tarikh: 2009-08-04 11:37:26
x cantik sgt la...
 
Nama: intan
Tarikh: 2009-07-31 11:53:25
cantik...suka tek.blh tak emialkan antara koleksi-koleksi lain seperti baju pengantin dan pelamin
 
Nama: rossa
Tarikh: 2009-06-23 15:18:20
woi,memag cantik ,sy dah berangan sakan dah nk jd raja sehari biarpun blum tentu bile and siapa.........cantik!!!!!!!!!
 
Nama: suzie
Tarikh: 2008-11-22 11:46:20
pe ntah bju ni..merepek je.nmpk pngantin lg tua arr..jgn mrh..
 
Nama: wanda
Tarikh: 2008-11-10 18:34:58
bleh hantar gambar pelamin ala inggeris x...
 
Nama: Diana
Tarikh: 2008-09-22 12:43:00
ada x sediakan kursus untuk buat gubahan hantaran?
 
Nama: fiqa
Tarikh: 2008-08-30 17:09:48
ermmm..xsmart rr..cam da lapok.. bkn zaman skunk pkai da.leyy x tnjk yg lagi latest...
 
Nama: sue
Tarikh: 2008-07-15 13:37:26
Nak ty, berapa harga utk sepersalinan lengga mcm dlm gambar di ats. Kalau nak sewa , baju untuk pengantin lelaki ada sekali x? tlg bg harga pakej ditawarkan..thx
 
Nama: zAIhasfiNa
Tarikh: 2008-07-11 13:54:12
koleksi yg menarik.insyaallah,sy akan berkunjnug ke butik anda utk melihat lebih dkt lg cz sy akan mlangsgkn perkahwinan april 2009
 
Nama: suraya ibrahim
Tarikh: 2008-05-29 10:04:36
nak tanya harga pakej lengkap.
 
Nama: zue
Tarikh: 2008-03-26 09:21:21
klu baju legga..gaun brtudung..n bju songket....n zu nak pelamin mcm colour blue 2 biar simple......bju utk lelaki skx kak yek..brapa harga dia
 
Nama: nur hasanah
Tarikh: 2008-03-23 01:21:35
wow... amazing.. cantik betolll.. klu la aku dapat pkai mcm tu di hari persndingan aku bln mei ni.. huhu..
 
Nama: cfhe mazrihan
Tarikh: 2008-03-11 12:22:48
wah cantiknya.no komen memang cantik