Zyda Collection ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin ~ Songket Tabur Oren
Portal Perkahwinan anda Pengantin.com.my
Zyda Bridal Collections
No. 56 Jalan USJ 4/1H
Subang Jaya
47610, Subang Jaya
Selangor
Hubungi : Rozaida Mahmud
Handphone 012-3711423
>> Hubungi Butik Pengantin
Syarat & Peraturan | Hubungi Kami
Hakcipta Terpelihara © 2005 - 2014 Pengantin.Com.My
andaman, pelamin, sewa baju, dulang hantaran, bunga pahar, bunga telur, fotografi

Beritahu Kawan mengenai Zyda Bridal Collections

Songket Bunga Tabur Oren adalah gabungan ciri tradisional dan warna yang moden akan menambahkan seri pengantin       Songket Bunga Tabur Maroon antara warna yang menjadi pilihan pengantin yang mahu memakai songket untuk majlis persandingan sejak dari dulu hingga kini. Persalinan Tradisional Legga juga boleh digayakan oleh pengantin bertudung Baju kebaya  ala Jawa kini menjadi pilihan ramai untuk majlis bersanding dan majlis bertandang. Gabungan warna terkini Orange dan Hijau Pucuk Pisang adalah pilihan warna yang berani lagi anggun. Fesyen dan pilihan warna yang elegan menampakkan keanggunan pengantin pasti ramai yang akan tertarik bila melihat sendiri koleksi ini. Gaun putih ala-Inggeris boleh juga dibuat salah satu baju persalinan untuk bergambar atau untuk majlis potong kek (coat hitam untuk lelaki juga disediakan) Pelamin nampak klasik jika kena dengan konsep dan warnanya Pelamin akan digubah mengikut tema warna yang dipilih. Rekaan yang simple tapi menarik dan tidak terlalu berserabut menjadi pelamin pilihan masa kini.  Pakej pelamin yang ditawarkan antara RM500 ke RM800. Pelamin akan digubah mengikut tema warna yang dipilih. Rekaan yang simple tapi menarik dan tidak terlalu berserabut menjadi pelamin pilihan masa kini. Pelamin berkonsep ukiran kayu dengan kerusi jati yang ringkas tapi      nampak klasik sesuai untuk majlis dirumah samada akad nikah atau      bersanding. Majlis persandingan putih sejuk mata memandang, bila pengantin memilih tema putih untuk majlis persandingan mereka nampak anggun bila digandingkan dengan sedikit latar belakang dan bunga-bunga merah. Majlis persandingan bertemakan warna putih juga menyerikan wajah si pengantin.   kebaya pengantin moden leher tinggi berlenggan kembang dan kebaya pengantin moden lace berkain chifon antara koleksi baju nikah dan boleh juga dibuat bersanding bagi yang memilih tema putih Baju pengantin oren menjadi pilihan terkini. Sesuai untuk dipakai untuk kulit cerah maupun gelap. Mempelai di arak perlahan-lahanCantek dipandang tidak terperi   Rona jingga jadi pilihan Membuat pengantin nampak berseri Baju Pengantin Muslimah Bertudung berwarna unggu. Pilihan warna yang nampak anggun lagi berseri. Baju Pengantin Muslimah Bertudung disesuaikan lagi dengan veil lace labuh yang menjadikan pengantin nampak bergaya dan moden. Pelamin perkahwinan moden berlatar belakangkan kerawang keemasan di tengah sebagai hiasan nampak cantik lagi ringkas. Pelamin perkahwinan ini amat sesuai menggunakan lampu kuning yang deem untuk menjadikan pelamin perkahwinan ini tampak eklusif.  Pelamin perkahwinan ringkas sesuai bagi mereka yang memilih baju merah atau putih. Pelamin perkahwinan ini sesuai untuk dibuat di rumah kerana tidak memerlukan ruang yang besar sangat.  Pelamin perkahwinan bertemakan maroon & putih berlatar belakangkan kerawang keemasan yang agak lebar sesuai untuk bersanding di dewan. Pelamin perkahwinan ini juga dihiasi dengan bunga-bunga merah. Bunga-bunga bolehlah menggunakan bunga-bunga segar atau plastik mengikut bajet perkahwinan anda. Solekan andaman untuk majlis nikah tidak perlu terlalu terang agar sesuai dengan suasana majlis Senyuman dan keceriaan akan menambahkan seri pengantin Solekan majlis nikah perlulah berbeza sedikit dari solekan bersanding solekan sanding bagi pengantin bertudung yang sukakan solekan natural solekan sanding yang berkulit hitam manis Kebaya pengantin moden gabungan warna merah putih menarik lagi berseri untuk majlis perkahwinan pengantin. Baju Pengantin 2010. Baju pengantin rekaan terkini berwarna merah putih. Pengantin yang sukakan warna terang & berani gabungan merah putih amat menyerlah lagi berseri. Pelamin 2010 yang mempunyai rekaan terbaru dan simple sesuai untuk tahun 2010 atau tahun ini. Pelamin mini konsep taman di luar rumah memang menarik untuk majlis pertunangan, nikah atau resepsi  majlis sederhana di luar kawasan rumah     Pelamin single panel merah & putih untuk rumah amat menarik dan moden boleh juga digunakan untuk dewan yg kecil.    Pelamin 2011 merupakan pelamin ala Arabian / Moroccan di mana rekaan mengikut ciri-ciri Arab dan moden. Sesuai untuk pelamin di dewan mahupun di rumah. Pelamin ini memberikan kelainan daripada pelamin yang anda sedia tengok. Pelamin Pertunangan 2011 mini ini memang akan menjadi trend 2011. Ianya campuran moden dan arab yang menjadikan pelamin ini unik. Pelamin pertunangan mini ini dihiasi dengan bunga segar atau pun plastik mengikut pilihan anda. Fesyen ala Arabian akan menjadi trends terbaru untuk baju pengantin. Ianya campuran rekaan melayu dan juga arab membuatkan perkahwinan anda menjadi unik. Baju Pengantin 2011 ini amatlah sesuai untuk perkahwinan di bandar mahupun di kampung. Baju Pengantin Silver Grey yang dipadankan dengan pelamin merah, grey dan putih menimbulkan kecerian dan kecantikan mempelai pengantin. Pelamin di dewan ini direka oleh Zyda Collections. Pelamin dewan perlukan saiz yang besar untuk memastikan ruangan dewan tidak tampak kosong. Warna pelamin boleh dipilih bersesuaian dengan tema perkahwinan anda. Pelamin rumah juga perlu dipilih bersesuaian dengan keluasan rumah pengantin dan juga warna rumah pengantin. Jika tidak nanti pelamin di rumah akan nampak serabut. Zyda collection menyediakan perkhidmatan membuat pelamin rumah bersesuaian dengan keadaan rumah bakal pengantin. Pelamin juga haruslah  sepadan dengan baju pengantin untuk mencantikkan lagi majlis perkahwinan anda. Zyda collection memberikan khidmat nasihat dalam pemilihan baju pengantin dan juga pelamin. Kebaya jawa maroon juga menarikKebaya gabungan ungu gelap & muda nampak elegan Kebaya Merah & Hitam warna terkini yg berani ada (sixe L & XXL)Kebaya Biru untuk yang bersize besar (XL-XXL) - gabungan Biru & putih nampak menyerlah- gabungan merah & hitam lebih elegan dan berani - hijau zamrud adalah warna terkini di gabungkan dengan putih krim menampakkan satu kelainan- kebaya silver menjadi pilihan generasi muda kini Baju Pengantin Gold Purple & Putih silver yang menarik untuk bakal mempelai yang inginkan kelainan atau pun tampak ekslusif. Baju Pengantin Biru Feysen 2013 dari Butik Pengantin Zyda Collection Baju pengantin merah feysen 2013 dari butik pengantin Zyda collections Pelamin Rumah Putih Fesyen 2013 dari butik pengantin Zyda Collections Pelamin Rumah Turquoise 2013 dar Butik Pengantin Zyda Collections Pelamin Tirai Putih 2013 dari butik perkahwinan Zyda Collections
Songket Bunga Tabur Oren adalah gabungan ciri tradisional dan warna yang moden akan menambahkan seri pengantin      
Klik untuk gambar lagi besar
Songket Tabur Oren

Songket Bunga Tabur Oren adalah gabungan ciri tradisional dan warna yang moden akan menambahkan seri pengantin      


Apa pendapat anda?
Nama
Email
Telefon
Komen Anda
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Taip huruf atau nombor yang anda nampak dalam gambar (5 character). Anda boleh taip huruf besar atau kecil (not case sensitive)

Komen dari Pengunjung
Nama: VIET PHAM
Tarikh: 2013-06-28 12:00:31
Dear Sir. / Puan. Nama saya VIET Pham - ANH Linh SYARIKAT LTD. Pengarah s \'. Anh Linh Syarikat pakar dalam reka bentuk dan produk perkahwinan, malam, prom, gadis pengisi pengantin ... pakaian / gaun di Ho Chi Minh City, Vietnam. Sekarang saya telah menghasilkan banyak jenis pakaian dengan harga borong murah. Kita boleh membuat pakaian dari malaysia reka bentuk anda, model, foto. Kami ingin menjadi pembekal anda. Sila beritahu kami peluang untuk bertemu pertanyaan anda jika anda ingin mencari pembekal yang mempunyai harga murah dan berkualiti tinggi. Sila telah melihat sampel pakaian perkahwinan barat di: Saya tidak sabar-sabar untuk mendengar daripada anda tidak lama lagi. Terima kasih banyak Best regards. VIET Pham - mobil. : +84 916 795 822 ANH Linh SYARIKAT LTD. Pengarah s \' Tambah. : 20, 3 Thang 2 Street, District 10, Ho Chi Minh City, Vietnam. Tel. : +84 8 38632363. Laman web: www.anhlinh.vn; email: viet@anhlinh.vn, anhlinh@anhlinh.vn
 
Nama: Siti
Tarikh: 2012-02-16 18:54:51
pakej utk sewa baju nikah ade tak?
 
Nama: eyka
Tarikh: 2011-11-29 17:23:18
salam ,ade kerja kosong tak di butik puan ?
 
Nama: ieyra
Tarikh: 2011-10-23 19:14:41
songket bunga tabur memang indah di pakai. ia lebih sesuai jika majlis yang diadakan di kampung. ia dapat menyerikan lagi pengantin dan menceriakan lagi majlis.
 
Nama: sabrina
Tarikh: 2011-10-16 12:31:53
salam sis.. butik sis ade sediakan baju sanding tema arabic x???lau ade, pliss inform n send gmbrnye yer. sy bakal jd raja sehari disember nnt. hope sy bleh dpt info dari butik sis. tq so much! ^_^
 
Nama: Nadia
Tarikh: 2011-03-08 16:58:55
Tema wedding saya adalah tradisional. Saya sedang survey songket kale merah yang beserta gelang kaki, gelang tgn dan segala set y perlu dipakai dengan songket. Kalau dapat, saya nk tgk kebaya songket or kurung pahang. TQ
 
Nama: c\'ah
Tarikh: 2011-02-23 11:44:31
mmm...saya mencari songket tabur berwarna biru susu dengan benang silver,ada yang boleh bagi maklumat?nampak sweet baju songket tabur.
 
Nama: a.zamzami
Tarikh: 2011-02-02 12:14:33
Saya mempuanyi koleksi songket pengantin thn 80-90/lebih kurang 8 set lelaki dan perempuan,+tanjak+samping,saya ingin menjualnya,saya dapat dari ibu saya yang dulu mak andam,jika pihak tuan berminat saya boleh upload kan ke pihak tuanuntuk di lihat,terimakasih
 
Nama: Hazlinda Bt Idrus
Tarikh: 2011-01-20 15:38:12
Assalamualaikum, Saya berminat untuk bekerja di butik. Ada jawatan kosong yang sesuai untuk saya? Umur saya 30 tahun, pengalaman kerja 7 tahun. Terima kasih.
 
Nama: misha
Tarikh: 2011-01-19 14:10:14
salam.. maaf sy misha, sy nak mencari peluang untuk menjadi sebahagian dr butik zyda collection sbgai make up artis di butik puan. sy telah mengikuti beberapa kursus yg berkaitan. sila hbngi sy apabila puan memerlukan part time.. tim kasih..
 
Nama: Norzila Hussin
Tarikh: 2011-01-17 13:26:46
salam.. Maaf masuk dlm thread ni ... saya mencari peluang untuk menjadi sebahagian dari butik puan sebagai part time freelance make up ... baru setahun menceburi dunia andaman ... telah mengikuti beberapa kursus yang berkaitan ... Sila hubungi saya, sekirannyer memerlukan part time free lance makup .. tim kasih
 
Nama: violet
Tarikh: 2010-12-25 13:22:21
salam.. bleh email koleksi gmbr pelamin n baju utk sanding tema merah putih. pelamin bawah khemah. bajet kos sederhana. bleh bg kos pakej skali. Terima kasih
 
Nama: Nur Azimad
Tarikh: 2010-11-04 15:25:39
ingin gambar2 terbaru..
 
Nama: suhana
Tarikh: 2010-11-01 15:01:06
salam... sy mnat dgn design kebaya songket leh x email gmbr2 kt sy?
 
Nama: eda
Tarikh: 2010-09-20 14:48:26
salam..sy nk tnye nak naik pelamin ni yg mne cntik songket or lace? Brp RM untuk sewa baju songket L&P?n baju lace L&P?
 
Nama: kay
Tarikh: 2010-09-12 21:14:35
tlg email kan semua pakej pengantin yang ade.. saya sgt berminat dengan bj songket tp fesyen yang ade sgt limited.. ade design terkini ke??
 
Nama: azura
Tarikh: 2010-08-08 01:38:44
Assalmualaikum.... saya ingin bertanya, jikalau saya ingin menyewa 1pasang untuk L&P baju songket tabur berwarna putih brapa harganya?? hanya dipakai untuk mengangkat nikah sahaja...terima ksh... Insya\'Allah, email kpd saya maklum balasnya..
 
Nama: anne
Tarikh: 2010-07-29 13:32:25
saya minat sgt design baju pengantin bertemakan songket.tp bleh x emailkan sy design songket terkini
 
Nama: wahiedah
Tarikh: 2010-07-15 22:06:49
songket bunga tabur oren melambangkan tradisi zaman turun temurun,bagi pendapat saya ia menarik minat zaman sekang kerana bagi zaman sekarang banyak anak2 muda gemar akan tradisional orang zaman dahulu.
 
Nama: weeda
Tarikh: 2010-06-08 17:18:04
salam, saya nak tanye package tuk sewa baju songket bunga tabur (L&P) dgn aksesori skali berape yer?wedding pada 10/10/2010. tq
 
Nama: amiza
Tarikh: 2010-05-04 10:49:40
cantik.... warna pink ade x? xpon warna biru terkois...
 
Nama: shaiful
Tarikh: 2010-02-08 02:45:42
cantik baju songket bunga tabur oren..ada byk pilihan lagi ke.tolong email pada saya.. ada pakej utk pengantin tak? sewa baju, dulang hantaran, buang pahar, bunag telur etc. tolong email harga utk setiap pakej..tq
 
Nama: ida
Tarikh: 2010-02-03 14:04:37
LEH EMAILKAN PAKEJ TUK BAJU SONGKET BUANG TABUR NI.. SAYA JUST NK SEWA BJU SHJ BAPE EK?
 
Nama: nadzirah
Tarikh: 2009-12-08 15:03:20
cantik songket yang d persembah kan... if ade lgi warne lain yg menarik yang boleh d kongsi.. boleh email kan songket warna purple jika ada.. tq.
 
Nama: asha
Tarikh: 2009-08-17 22:04:08
sangat cantik...!!!! menyerlah kalu de colour lain pun mesti sangat cantik purple or maroon
 
Nama: QIEQIE
Tarikh: 2009-08-03 21:55:17
APA PAKEJ MENARIK DARI ZYDA? PLZ EMAIL OR CALL ME BACK...A.S.A.P
 
Nama: lili suliza
Tarikh: 2009-07-30 22:49:42
lawa koleksi baju....tp ada x koleksi bju pngntin utk org yg bbdan berisi dan rendah dan tidak ketat...n bertudung......
 
Nama: ain
Tarikh: 2009-07-07 10:45:26
memang menarik....warna baju nampak meriah...tapi sesuai ke utk orang yang berkulit gelap????
 
Nama: Isha
Tarikh: 2009-06-12 13:22:24
Saya punya kemahiran menjahit manik.. sekiranya di butik en. memerlukan penjahit manik sila hubungi saya
 
Nama: za
Tarikh: 2009-06-03 12:23:13
ooo...oren gud nice calour.. tsgt mnarik. sy pun nak pakai oren gk.......
 
Nama: chairoolina
Tarikh: 2009-05-04 16:51:49
salam kak... saya nak tanya akak koleksi cenderamata 2009 macamana.
 
Nama: wardah
Tarikh: 2009-04-16 16:44:33
salam, saya sebenarnya telah berkahwin.saya dan suami bercadang hendak mengembalikan semula memori perkahwinan kami. jadi, saya ingin bertanya kepada pihak tuan, adakah mana-mana pakej yang sesuai untuk kami (foto perkahwinan,andaman,pakaian pengantin) seolah2 ia berlangsung pada hari perkahwinan?
 
Nama: nurul
Tarikh: 2009-04-16 13:35:45
ok je.sesuai untk pengantin
 
Nama: eyza
Tarikh: 2009-04-07 21:53:05
nampak menarik digayakan oleh raja sehari...
 
Nama: syelina
Tarikh: 2009-04-03 00:21:35
wow!! berserinyer warna. emmm sy sk songket bunga tabur tradisional....sy sk kn warna hijau lumut.blh akak tnjkkn koleksi yg lain....thankzz
 
Nama: shikin
Tarikh: 2009-03-23 12:08:48
sy berminat baju songket bunga tabur seperti baju oren di atas.tp sy ingin mencari warna golg untuk dipadankan bersama pelamin berwarna kerawang keemasan.
 
Nama: Razman
Tarikh: 2009-02-21 19:12:08
ingin tahu, sewa pelamin sahaja brapa?
 
Nama: gg
Tarikh: 2009-02-09 16:02:55
sy wat weds kt garden.pelamin kt tmn brapa akak charge?sy xde nk tkr2 bj de..bj nikah & bersanding (kain lace) brape akak charge?tq
 
Nama: zack
Tarikh: 2009-02-04 12:47:16
saya nak kahwin bln 9 nanti,ada tak baju pengantin warna hijau tradasional yang cantik dan lawa???
 
Nama: safiah
Tarikh: 2008-12-30 17:15:58
ermm..agk merarik rekaannya..tp d x kerja kosong kt cni..just tya jer..
 
Nama: siti hajar
Tarikh: 2008-12-11 17:45:50
wah cantiknya warna... ble bagi tahu saya lebih lanjut...
 
Nama: aqiamh
Tarikh: 2008-11-28 12:49:56
saya berpuas hati dengan koleksi anda,saya memang berminat,
 
Nama: ariana
Tarikh: 2008-11-22 23:59:47
akum.. saya tahu kat sini bukan agensi nak cari kerja tapi ada tak kerja kosong.
 
Nama: ariana
Tarikh: 2008-11-22 23:57:51
saya rasa koleksi baju awk semua cantik..... thankssss
 
Nama: hana
Tarikh: 2008-11-22 11:42:37
kak,sy nak garden wedding tp tak nak kat sawah..huhuhu
 
Nama: nor
Tarikh: 2008-09-16 01:02:08
ada x koleksi songket warna hijau lumut?ataupun warna hijau najis lembu[maafla terkasr bahasa]huhu
 
Nama: Noorhidayatulummi bt Yahya
Tarikh: 2008-09-05 15:29:39
Assalamualaikum aka...saya akan berkahwin pd tahun hadapan...skarang ni tgh mencari2 butik yg ada pakej lengkap dan harga yg berpatutanla...akak ada lg tak koleksi songket purple?
 
Nama: mona
Tarikh: 2008-04-17 15:47:36
wow cantik sekali......dan terlalu menonjol n menyerlah
 
Nama: hafiza hassan
Tarikh: 2008-04-02 10:49:57
nnak bajunyang terkini dan sensasi
 
Nama: zue
Tarikh: 2008-03-21 10:29:45
kak nk tnya brapa harga pakej klu 3 psang bju....sklx dgn pelamin@2 psang bju sl=klx sgn pelamin....
 
Nama: marcellahuda
Tarikh: 2008-03-05 15:58:54
wau.........cantik sangat songket oren tu....menyerlah..i like it...
 
Nama: Suzieana
Tarikh: 2008-02-11 14:02:14
Cantik... cumer warna oren tu tlalu terang.it's okay...
 
Nama: Lizawati Binti Abd Razak
Tarikh: 2008-02-11 12:53:17
Askum...cantik sunggguh Songket Bunga Tabur ..