Login / Daftar ke Pengantin.com.my




Lupa kata laluan?

Daftar sekarang

Iklan kahwin - iklankan butik perkahwinan anda
 
Koleksi Pengantin Aryani
Sireh Junjung~Aryani bridal juga menyediakan perkhidmatan gubahan untuk hantaran dengan menggunakan bunga segar, bunga p... >> lagi
Sireh Junjung~Aryani bridal juga menyediakan perkhidmatan gubahan untuk hantaran dengan menggunakan bunga segar, bunga pahar beserta dengan sewaan dulang dan alas dulang dengan harga yang berpatutan mengikut budget pelanggan..... 

Pantun Pengantin

Attention, open in a new window. | Print | E-mail

User Rating: / 150
PoorBest 
Ikan di laut asam di darat
Dalam kuali bertemu jua
Hati terpaut janji diikat
Atas pelamin bertemu jua
Orang jauh dikenang-kenang
Hanya terkenang pada yang satu
Mula berkenal kemudian bertunang
Diatas pelamin sama bersatu
Dari Johor kekuala Kedah
Dagang merantau beratus batu
Surat sudah, SMS pun sudah
Sudah kawin masih begitu
Panas kering siapakan tahu
Hujan rintik di daun pandan
Berjalan seiring bersentuh bahu
Sama cantik sama padan
Tuan puteri tersenyum-senyum
Melihat laksamana bermain rodat
Senyum-senyum jangan tak senyum
Sudah sempurna segala adat
Pergi berzanji di pekan pagoh
Beli sekati ikan senohong
Sudah berjanji bersetia tegoh
Jangan dimungkiri bercakap bohong
Dengarlah ini ayah berpesan
Anak menantu, ayah ingatkan
Berkasih sayang sesama insan
Jangan cepat menjadi bosan
Di malam hari terang senegeri
Bulan purnama dihujung julai
Majlis gahari bertambah seri
Menyambut kedatangan kedua mempelai
Amat garang datuk bentara
Musuh melanggar habis dibenam
Dulu seorang kini berdua
Hidup bersama susah senang

Bookmarks ~ Kongsi ::

Komen
jas
moonky_mieyza@yahoo.com.my
ditulis oleh jas pada 2006-03-19 16:00:40
:upset ;) 8)
Danny iskandar
akspevent@yahoo.com
ditulis oleh Danny iskandar pada 2006-04-14 10:12:40
no komen.pasal pantun nie mmg best... hehehehe :grin
Oggy
sayangku_zara@hotmail.com
ditulis oleh Oggy pada 2006-05-09 10:16:36
ewahhhh!! sedap sungguh pantun ini.... :grin
fay
jaguh82_fay@yahoo.com
ditulis oleh fay pada 2006-07-14 10:22:02
cayalah!!!! best sguh pantun ni.... 
romantik plak tu....i nak ciplak leh tak?? he..he...he...gurau je... :p
khairil
khairil92_zero@yahoo.com
ditulis oleh khairil pada 2007-04-13 21:19:29
hai sUme... :)
Hazlin
ezalynx@yahoo.co.uk
ditulis oleh Hazlin pada 2007-09-28 07:59:30
Best gak, 
 
still remain the nilai2 ketimuran dan still klasik

max_57070@yahoo.com
ditulis oleh pada 2008-09-30 12:00:48
best pantun ni :grin

kodenk1989@yahoo.com.my
ditulis oleh pada 2008-10-18 23:41:44
:roll gile ehhhh best giler pantun ne,
shafa
shafa_srr@yahoo.com
ditulis oleh shafa pada 2008-11-21 19:54:43
terbukti adat ketimuran kita, 
dengan adanya pantun melayu :) :grin
master_sibu
voldo_16@yahoo.com.my
ditulis oleh master_sibu pada 2008-11-27 16:16:22
bgs2... pantun yang baik lg bez dan sdp d dgr...:grin :)
ahmad suffian bin osman
pian_17@yahoo.com.my
ditulis oleh ahmad suffian bin osman pada 2008-11-30 21:37:42
hai awak buat apa
Fieyza
pinksakura_91@yahoo.com.my
ditulis oleh Fieyza pada 2009-01-13 22:55:27
Best sgt2..... ;)
boy
babymmz@yahoo.com
ditulis oleh boy pada 2009-03-03 22:22:13
:) saya suka pantun ini..
ferdiey
justking_1225@yahoo.com.my
ditulis oleh ferdiey pada 2009-05-12 16:07:52
pasal pantun semuanya ok, sy pun bukan tau sangat berpantun hehehehe.... :p
ANESSAF
ANESSA_LEE@YAHOO.COM
ditulis oleh ANESSAF pada 2009-07-05 18:23:28
SY SUKA SGT.....RASA MCM NAK KAWIN LAGI LAH...........
anna
elsha_nees@yahoo.com
ditulis oleh anna pada 2009-07-05 22:03:19
heheheheh thanks byk2 sebab siarkan pantun pasal org kawen nie. so skg nie saya x susah hati nak cari pantun lg sbb saya selalu jd emcee utk majlis kawen. thanks again.... :grin :grin :grin
Pak Long
hashimpkns@yahoo.co.uk
ditulis oleh Pak Long pada 2009-09-25 08:02:12
Teriama kasih di atas usaha anda mengumpul pantun2 ni. Sesuai utk kegunaan d majlis2 spt itu.
Mork Zam
zamri_suhaili2006@yahoo.com
ditulis oleh Mork Zam pada 2010-01-30 01:16:09
Saya suka pantun2 anda....Diharap tidak keberatan membenarkan saya memetik pantun2 anda untuk digunakan dalam majlis.... 
Terimakasih... :grin
noly
ano_sam@yahoo.com.my
ditulis oleh noly pada 2010-02-12 00:52:46
Saya suka pantun2 anda....Diharap tidak keberatan membenarkan saya memetik pantun2 anda untuk digunakan dalam ucapan kad utk kawan saya 
Terimakasih...
SHALEHA
SHALEHA@YAHOO.COM
ditulis oleh SHALEHA pada 2010-06-09 20:47:43
:) :) :grin :grin ;) ;) 8) 8) :p :p :roll :roll :eek :eek :zzz :zzz :sigh :sigh :? :? :cry :cry :( :( :x :x null
MEL
mia_ezani@yahoo.com
ditulis oleh MEL pada 2010-06-30 16:54:20
pantun yg comel..mohon tuan tanah nk copy pantun ni..tq
mia
mia_ezani@yahoo.com
ditulis oleh mia pada 2010-06-30 16:54:27
pantun yg comel..mohon tuan tanah nk copy pantun ni..tq
wanDJ
wandj_45@yahoo.com
ditulis oleh wanDJ pada 2010-07-08 22:49:11
Menjalankan perkhidmatan :- DJ Orang Kahwin+karaoke+ Sewa Pa System....Hubungi saya...Pantun Jenaka xde ke
cuties
dayana98@ymail.com.my
ditulis oleh cuties pada 2010-10-11 20:17:55
:grin blh wat utk asingment nieeeeeeeeee :grin
uncle m
uncle_djfm@yahoo.com
ditulis oleh uncle m pada 2010-10-14 14:14:34
best gak pantun2 ni..izin kn tuk d copy ea.hu3.. 
emcee tuk mjlis frmal.DJ tuk smua event area johor dt. 
sound stage system(peavey set)DLL. :)
fres
freshera@ymail.com
ditulis oleh fres pada 2010-11-03 15:29:44
eh..no clz la pntn ktk owg...hahahahaha...grau je...jgn ambik hti yer...????
sasasa
s_elly91@yahoo.com
ditulis oleh sasasa pada 2011-02-27 22:22:47
d d d 
;)
nadia
www.nadia.com
ditulis oleh nadia pada 2011-09-17 18:41:44
selamat ya
niza
hanizar08@gmail.com.my
ditulis oleh niza pada 2011-12-03 15:18:37
SAYA SUKA...SAYA SUKA... :grin :grin :grin :grin
zareena
ctzareena@gmail.com
ditulis oleh zareena pada 2012-03-25 20:30:52
DJ Orang Kahwin+karaoke+ Sewa Pa System....Hubungi saya...sedang mencari2 pantun pengantin untuk majlis akan datang
wak min
wagiman@iptho.edu.my
ditulis oleh wak min pada 2012-06-19 11:59:15
Bagus gak pantun tu, tambah le lagi le...nak gak jadikan modal celoteh dj kan...
atiqah
mizziqa99@gamail.com
ditulis oleh atiqah pada 2013-11-29 12:08:27
best giler pantun nie :)

Berikan Komen
Nickname:
Email:
Telefon:
:Untuk mendapat pemberitahuan email jika ada komen terbaru.
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Komen:



This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Taip huruf atau nombor yang anda nampak dalam gambar (5 character). Anda boleh taip huruf besar atau kecil (not case sensitive)

Jika anda menyukai artikel ini. Sila klik "Like" :

 
 

Iklan

fame catering
FZ Catering memastikan meja dan kerusi disusun secara optimum untuk memuatkan bilangan tetamu anda dengan mudah dan memu... >> lagi
FZ Catering memastikan meja dan kerusi disusun secara optimum untuk memuatkan bilangan tetamu anda dengan mudah dan memudahkan mereka nampak bakal pengantin.

Shout it!

Nick:

Message:

Peti Undi

Berapakah Bajet Perkahwinan Anda?
 

Kisah Cinta Pilihan

Cinta Ke Hujung Nyawa
Kisah cinta kami bermula 5 tahun lepas, iaitu pada akhir Disember 2003. Kami bersahabat setahun sebelum tahun tersebut melalui email dan telefon. Kami tidak pernah berjumpa selama setahun, dan pada akhir tahun 2003 kami berdua mengagahkan diri untuk mengatur s
>>lagi mengenai kisah cinta mereka

Himpunan Koleksi Kisah Cinta

Who's Online

We have 65 guests online

Facebook