Login / Daftar ke Pengantin.com.my




Lupa kata laluan?

Daftar sekarang

Iklan kahwin - iklankan butik perkahwinan anda
 
Laman web ini bertujuan untuk mempermudahkan bakal-bakal pengantin untuk memperolehi maklumat berkaitan persediaan perkahwinan. Di sini, anda dapat mempelbagaikan pilihan anda untuk butik-butik, katering, khemah, mak andam dan pelbagai lagi yang berkaitan. Terdapat juga khidmat e-jemputan yang lebih menarik dibandingkan dengan khidmat e-kad untuk menjemput kawan-kawan serta sanak saudara untuk menghadiri majlis perkahwinan anda secara virtual. Forum juga disediakan bagi para pembaca bertukar fikiran dengan pembaca lain berkaitan perkahwinan. Jika anda sudi, silalah beri pendapat supaya laman ini dapat dimajukan supaya ianya lebih menarik.

Selamat menyurfing........

 

Koleksi Pengantin
Bag organza sebagai cenderahati perkahwinan telah menjadi trend masa kini. Ianya simple tetapi menampilkan kelainan dengan pelbagai pilihan bag organza yang cantik dan menarik dari The xSara.Bag Organza boleh diisi dengan pelbagai jenis kandungan sebagai cenderamata perkahwinan. Contohnya ialah teddy bear, gula-gula atau pun coklat, keropok dan juga biskut roti kecil. Pelamin kerawang moden berkonsepkan ala-ala taman,nampak simple dan menarik bagi yang suka konsep sederhana tapi meriah. Pelamin kerawang moden ini sesuai untuk baju pengantin tema unggu dan gold. Bunga pada pelamin bolehlah menggunakan bunga plastik atau bunga segar mengikut bajet perkahwinan anda.Selain itu, warna pelamin boleh disesuaikan mengikut tema warna perkahwinan anda. Pelamin Rumah Turquoise 2013 dar Butik Pengantin Zyda Collections Malam Berinai pasti meriah dengan pakaian tradisional dari Pakistan. Baju Berinai Lenggha berwarna gold ini sememangnya asli dengan layah sulaman tangan. Lengga yg didatangkan khas dari Pakistan ini cantik dikenakan di badan. Sesuai dengan kelengkapan aksesori pasti memberikan kelainan pada penampilan.Majlis Perkahwinan Melayu yang kaya dengan adat dan budaya sering tidak sunyi dengan majlis malam berinai. Pengantin mengenakan baju lengga ini untuk sesi wedding photography samada di rumah mahupun secara outdoor. Gaun pengantin Pink pula menampilkan ayu si pemakai. Bagai sang puteri di peterana indah. Lagu Cinta: Pipi pauh dilayangAlis matanya lentikSekali mataku memandangHati tertawan Layari butik perkahwinan http://azzalynnbridal.blogspot.com utk melihat jadual terkini.  Layari butik pengantin kami di www.azzalynn.com Kami menyediakan khidmat andaman pengantin menggunakan teknik solekan terbaik kombinasi KRYOLAN dan MAC. Pakej Perkahwinan lengkap termasuk Andaman Pengantin, Mekap Artis,  pelamin, mini pelamin, baju sanding seperti french lace dan songket bunga tabur, pintu gerbang, dekorasi khemah, dekorasi tangga, dekorasi laman, fotografi, videografi, catering dan canopy, kursus kecantikan, kursus solekan peribadi, kursus solekan pengantin, kursus pelamin serta pelbagai lagi.  ********  Azzalynn\'s Bridal, Aromatherapie & Beauty Parlour  D RAZ Enterprise - Wedding Planner & Event Organizer Tel :: 012-2399629  - Lynnda :@ 019-3980890  - Azza Fax :: 03-80603130  Yahoo Messenger :: YARNTZ Email :: nlynnda@yahoo.co.uk  Gambar2 bengkel dan wedding package di: http://pengantin.fotopages.com  Informasi bengkel kecantikan, bengkel solekan, bengkel andaman di: http://d-raz.fotopages.com http://azzalynnbridal.blogspot.com
Lihat semua Koleksi Pengantin


 

Kursus Mekap & Perancangan Majlis Perkahwinan

Bagi yang berminat untuk mengikuti kursus lengkap sebagai perancang majlis perkahwinan atau wedding planner, boleh ikuti kursus penuh 2 hari dengan kos dan cara pembayaran yang sangat menarik.

This event is specially made for Beginners who have high spirit and enthusiasts to be a wedding planner. Start from a very simple step with affordable budget. You will not get this anywhere at this price so affordable. Special payment arrangement provided will not stop your dream.

 

>>lagi mengenai kursus mekap & perancangan majlis

 

 

Kursus Mekap & Perancangan Majlis Perkahwinan
Artikel Terkini
1. Idea Kreatif Untuk Cenderamata Perkahwinan
Idea Kreatif Untuk Cenderamata Perkahwinan. Jika anda inginkan kelainan untuk majlis perkahwinan anda  
2. Pernikahan tidak sah jika berkahwin tanpa izin wali
PERSOALAN mengenai insan yang bergelar wali hakim menjadi tumpuan masyarakat Islam di negara ini baru-baru ini. Ia apabila isu pasangan yang telah berkahwin selama setahun dibatalkan perkahwinan mereka oleh kadi dengan alasan wali hakim yang mengahw
3. Rindu Yang Membahang
Rindu yang membahangmembakar seluruh urat nadiyang tak mampu tertanggungmembawa aku kemarimenyusuri batas batas waktuyang pernah menjadi saksi cintaantara dua insan ...rindu yang membahangmelontarkan aku kembali kedaerah inimengutip sisa sisa kenanga
4. Lelaki Malaysia Ke Sambas Untuk Nikah Lagi
 Kuching: Serendah RM18 ($7.36).Dengan hantaran itu, lelaki dari Malaysia boleh berkahwin dengan gadis negara jiran yang tinggal di kawasan Sambas, Kalimantan Barat, melalui kegiatan dikenali sebagai nikah siri.Kegiatan ini kebanyakannya dicari oleh
Lihat semua artikel terkini berkaitan Perkahwinan Melayu

Artikel Popular
1. Cerita Pengantin Malam Pertama Yang Syahdu
2. Air Yang Keluar dari Kemaluan Wanita
3. Solat Istikharah - Mengapa tunggu mimpi?
4. Malam Pertama Malam Terindah
Pakej Perkahwinan dan Pertunangan
Dapatkan pakej perkahwinan dan pertunangan untuk persiapan majlis kahwin dan tunang anda. Butik-butik pengantin juga menawarkan promosi yang terkini. Jadi rebutlah peluang untuk mendapatkan pakej kahwin dan tunang pada harga terhebat. >> Cari Pakej Perkahwinan dan Pertunangan
Servis untuk Pengantin
  • Website Jemputan Kahwin
  • Nostalgia Perkahwinan
  • Artikel Mengenai Perkahwinan
>> lagi

Forum ~ 5 Mesej Terkini
Topik Dibaca Jawapan Kiriman Terakhir
topik pinPROMOSI Jualan Runtuh KRYOLAN!!!!
Assalamualaikum semua... Kini, masa yg ditunggu dah tiba.... [b][color=red]PROMOSI JUALAN KRYOLAN KINI KEMBALI!!!!!!!!!!!!!!!!! TEMPOH TERHAD[/color][/b] [u][b] Syarat-syarat Promosi:[/b][/u] 1. Hanya barangan yang tersenarai akan
13536309-02-2009 23:13
oleh Nor Azian
P.A System untuk disewa.
Kami menyediakan perkhidmatan P.A Sistem serendah RM330 (basic) . Jika Ada yang berminat untuk menyewa bagi kegunaan seperti majlis-majlis boleh hubungi kami. Sekitar Kuala Lumpur dan Lembah Klang sahaja Hubungi 0126295414 Ali TQ B)
1564016-06-2012 17:08
oleh Ali
Pakej istimewa dari Andaman Qaseh (KL& Pahang)
Salam untuk semua... Bagi mereka yg bekerja di luar Pahang dan menghadapi masalah untuk bercuti dan perlu 'survey' untuk pakej perkahwinan ???. Kini Butik Andaman Qaseh akan memberikan penyelesaian kepada masalah anda itu. Sila lapang
147002501-04-2012 17:21
oleh Siti Nattrah
jahitan selendang nikah
Kami menyediakan perkhidmatan menjahit selendang, veil dan anak tudung utk majlis nikah, sanding, bertunang dan juga majlis rasmi mengikut bajet anda. Hubungi kami butik sentuhan sutera 0133919664 utk keterangan lanjut
685109-10-2013 07:02
oleh sentuhan sutera
Direktori ~ busana pengantin hasleeza
Andaman Perkahwinan Hasleeza menyediakan pakej perkahwinan lengkap iaitu andaman, mekap, persalinan baju pengantin, pelamin mengikut citarasa anda, , gambar studio dan outdoor juga vediografi ,fotog Baju Persalinan daerah ala Bollywood warna maroon warna ceria bagi   mereka yang suka pesalinan moden mengikut negara.
 
Gambar Perkahwinan Pilihan
Gambar Perkahwinan ~
Gambar Perkahwinan ~
Gambar Perkahwinan ~
Gambar Perkahwinan ~
>>Lagi Himpunan Gambar Perkahwinan Mempelai Pengantin
butik pengantin
ada sesiapa yang bley recommend butik pengantin yang offer untuk sewa dress mcm ni x?? li]http://www.weddingdress-bridaldresses.com/fashion-simple-low-priced-gold-scoop-satin-long-sleeve-wedding-dress-in-our-wedding-dresses-facoty-ls00928_
2003102-07-2012 03:34
oleh noorasmawati



Untuk Para Pengiklan
Daftar Syarikat Anda
Daftar syarikat anda dalam direktori kami. Membolehkan anda mempunyai lagi ramai bakal pelanggan.
>> Daftar di sini
Servis
  • Ingin memasarkan perkhidmatan anda dengan lebih berkesan?
  • Mendapat peluang bisnis yang baru?
  • Mengurus bisnis anda secara professional?
>> lagi
Pertanyaan mengenai Perkhidmatan Butik Pengantin
1. [2016-03-14 04:36:40] as salam...sy berkenan dgn baju purple gold..how much?... ~~ Zyda Collection ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
2. [2016-03-04 03:30:46] saya berminat untuk sewa baju tradisional untuk dinner bulan 4 ni..berapa harga untuk disewa.boleh email kpda saya..tq... ~~ Azzalyn Bridal ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
3. [2016-02-02 11:56:59] tlg emailkan pakej studio termasuk baju n solekan.. tq... ~~ Anggun Ixora ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
4. [2016-01-03 07:48:28] Saya nak baju persalinan daerah , mekup dan fotografer brp harga ... ~~ Difi Beauty ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
Lihat semua pertanyaan Butik Pengantin
 
 

Iklan

SERI MAHKOTA
Pelamin pengantin terkini dari Seri Mahkota yang bersesuaian dengan warna baju pengantin. Kami menyediakan pelbagai reka... >> lagi
Pelamin pengantin terkini dari Seri Mahkota yang bersesuaian dengan warna baju pengantin. Kami menyediakan pelbagai rekaan pelamin pengantin mengikut citarasa anda.

Shout it!

Nick:

Message:

Peti Undi

Adakah anda berbulan madu selepas berkahwin?
 

Kisah Cinta Pilihan

Cinta Ke Hujung Nyawa
Kisah cinta kami bermula 5 tahun lepas, iaitu pada akhir Disember 2003. Kami bersahabat setahun sebelum tahun tersebut melalui email dan telefon. Kami tidak pernah berjumpa selama setahun, dan pada akhir tahun 2003 kami berdua mengagahkan diri untuk mengatur s
>>lagi mengenai kisah cinta mereka

Himpunan Koleksi Kisah Cinta

Who's Online

We have 19 guests online

Facebook