Login / Daftar ke Pengantin.com.my




Lupa kata laluan?

Daftar sekarang

Iklan kahwin - iklankan butik perkahwinan anda
 
Laman web ini bertujuan untuk mempermudahkan bakal-bakal pengantin untuk memperolehi maklumat berkaitan persediaan perkahwinan. Di sini, anda dapat mempelbagaikan pilihan anda untuk butik-butik, katering, khemah, mak andam dan pelbagai lagi yang berkaitan. Terdapat juga khidmat e-jemputan yang lebih menarik dibandingkan dengan khidmat e-kad untuk menjemput kawan-kawan serta sanak saudara untuk menghadiri majlis perkahwinan anda secara virtual. Forum juga disediakan bagi para pembaca bertukar fikiran dengan pembaca lain berkaitan perkahwinan. Jika anda sudi, silalah beri pendapat supaya laman ini dapat dimajukan supaya ianya lebih menarik.

Selamat menyurfing........

 

Koleksi Pengantin
Proses mekap dan dandanan rambut dibuat dengan penuh teliti dan kekemasan menjadi faktor utama seorang jurumekap professional didalam melaksanakan tugasnya.   Layari butik perkahwinan http://azzalynnbridal.blogspot.com utk melihat jadual terkini.  Layari butik pengantin kami di www.azzalynn.com Kami menyediakan khidmat andaman pengantin menggunakan teknik solekan terbaik kombinasi KRYOLAN dan MAC. Pakej Perkahwinan lengkap termasuk Andaman Pengantin, Mekap Artis,  pelamin, mini pelamin, baju sanding seperti french lace dan songket bunga tabur, pintu gerbang, dekorasi khemah, dekorasi tangga, dekorasi laman, fotografi, videografi, catering dan canopy, kursus kecantikan, kursus solekan peribadi, kursus solekan pengantin, kursus pelamin serta pelbagai lagi. BENGKEL ANDAMAN PENGANTIN PROFESSIONAL ini terbuka kepada mereka yg berminat utk menjadikan bidang ini sebagai satu bidang kerjaya professional di masa hadapan.Format kami yg menekankan latihan PRAKTIKAL LANGKAH DEMI LANGKAH sememangnya telah terbukti dapat membantu mereka yg masih baru di dalam bidang andaman pengantin. Kami juga telah menambahbaik isi kandungan program agar dapat membantu anda yang baru bermula dalam bidang ini seterusnya yakin dengan diri sendiri. Teknik pengajaran kami slow and steady jadi anda yang rasa diri sendiri agak lambat untuk mengikuti sistem pembelajaran yg laju, usah risau, kami bersedia utk sama2 memastikan agar anda tidak pulang dengan tangan kosong.Anda berpeluang mengorek tips hebat dan idea baru dari para mekap artis kami yg berpengalaman luas dalam bidang solekan pengantin dan dandanan pengantin. Kami akan berkongsi pengalaman sebagai mekap artis kerana sering terlibat dengan aktiviti solekan untuk para artis bagi program2 televisyen, majalah, kumpulan kebudayaan dan banyak lagi.**************************************************************SILA KLIK DI SINI UNTUK BENGKEL ASAS DANDANAN RAMBUT PENGANTIN DAN JUGA BENGKEL SANGGUL PENGANTIN LANJUTAN************************************************************** ********  Azzalynn  Bridal, Aromatherapie & Beauty Parlour  D RAZ Enterprise - Wedding Planner & Event Organizer Tel :: 012-2399629  - Lynnda  Office :: 03-80515446  Yahoo Messenger :: YARNTZ Email :: nlynnda@yahoo.co.uk  Gambar2 bengkel dan wedding package di: http://pengantin.fotopages.com  Informasi bengkel kecantikan, bengkel solekan, bengkel andaman di: http://d-raz.fotopages.com http://azzalynnbridal.blogspot.com Jemput ke http://rnfcollection.fotopages.com untuk pelbagai koleksi dan senarai pakej perkahwinanYM : rnfcollection Pelamin pengantin terkini dari Seri Mahkota yang bersesuaian dengan warna baju pengantin. Kami menyediakan pelbagai rekaan pelamin pengantin mengikut citarasa anda. Bag Organza putih yang dijadikan sebagai Cenderahati Perkahwinan. Tampak eklusif bukan? Pada harga yang berpatutan anda boleh memberikan cenderahati perkahwinan yang eklusif kepada tetamu majlis perkahwinan anda. Bag organza putih sesuai untuk semua tema warna perkahwinan. White organza pouch with decorative leaf. 1 set of 20 pcs. Pouch Size: 14cm (H) x 8.5cm (W) Filling: FREE  5 pcs of Mentos each pouch Min Order: 1 set (20 pcs) Price per piece: RM2.20
Lihat semua Koleksi Pengantin


 

Kursus Mekap & Perancangan Majlis Perkahwinan

Bagi yang berminat untuk mengikuti kursus lengkap sebagai perancang majlis perkahwinan atau wedding planner, boleh ikuti kursus penuh 2 hari dengan kos dan cara pembayaran yang sangat menarik.

This event is specially made for Beginners who have high spirit and enthusiasts to be a wedding planner. Start from a very simple step with affordable budget. You will not get this anywhere at this price so affordable. Special payment arrangement provided will not stop your dream.

 

>>lagi mengenai kursus mekap & perancangan majlis

 

 

Kursus Mekap & Perancangan Majlis Perkahwinan
Artikel Terkini
1. Idea Kreatif Untuk Cenderamata Perkahwinan
Idea Kreatif Untuk Cenderamata Perkahwinan. Jika anda inginkan kelainan untuk majlis perkahwinan anda  
2. Pernikahan tidak sah jika berkahwin tanpa izin wali
PERSOALAN mengenai insan yang bergelar wali hakim menjadi tumpuan masyarakat Islam di negara ini baru-baru ini. Ia apabila isu pasangan yang telah berkahwin selama setahun dibatalkan perkahwinan mereka oleh kadi dengan alasan wali hakim yang mengahw
3. Rindu Yang Membahang
Rindu yang membahangmembakar seluruh urat nadiyang tak mampu tertanggungmembawa aku kemarimenyusuri batas batas waktuyang pernah menjadi saksi cintaantara dua insan ...rindu yang membahangmelontarkan aku kembali kedaerah inimengutip sisa sisa kenanga
4. Lelaki Malaysia Ke Sambas Untuk Nikah Lagi
 Kuching: Serendah RM18 ($7.36).Dengan hantaran itu, lelaki dari Malaysia boleh berkahwin dengan gadis negara jiran yang tinggal di kawasan Sambas, Kalimantan Barat, melalui kegiatan dikenali sebagai nikah siri.Kegiatan ini kebanyakannya dicari oleh
Lihat semua artikel terkini berkaitan Perkahwinan Melayu

Artikel Popular
1. Cerita Pengantin Malam Pertama Yang Syahdu
2. Air Yang Keluar dari Kemaluan Wanita
3. Solat Istikharah - Mengapa tunggu mimpi?
4. Malam Pertama Malam Terindah
Pakej Perkahwinan dan Pertunangan
Dapatkan pakej perkahwinan dan pertunangan untuk persiapan majlis kahwin dan tunang anda. Butik-butik pengantin juga menawarkan promosi yang terkini. Jadi rebutlah peluang untuk mendapatkan pakej kahwin dan tunang pada harga terhebat. >> Cari Pakej Perkahwinan dan Pertunangan
Servis untuk Pengantin
  • Website Jemputan Kahwin
  • Nostalgia Perkahwinan
  • Artikel Mengenai Perkahwinan
>> lagi

Forum ~ 5 Mesej Terkini
Topik Dibaca Jawapan Kiriman Terakhir
topik pinPROMOSI Jualan Runtuh KRYOLAN!!!!
Assalamualaikum semua... Kini, masa yg ditunggu dah tiba.... [b][color=red]PROMOSI JUALAN KRYOLAN KINI KEMBALI!!!!!!!!!!!!!!!!! TEMPOH TERHAD[/color][/b] [u][b] Syarat-syarat Promosi:[/b][/u] 1. Hanya barangan yang tersenarai akan
13707310-02-2009 07:13
oleh Nor Azian
P.A System untuk disewa.
Kami menyediakan perkhidmatan P.A Sistem serendah RM330 (basic) . Jika Ada yang berminat untuk menyewa bagi kegunaan seperti majlis-majlis boleh hubungi kami. Sekitar Kuala Lumpur dan Lembah Klang sahaja Hubungi 0126295414 Ali TQ B)
1588017-06-2012 01:08
oleh Ali
Pakej istimewa dari Andaman Qaseh (KL& Pahang)
Salam untuk semua... Bagi mereka yg bekerja di luar Pahang dan menghadapi masalah untuk bercuti dan perlu 'survey' untuk pakej perkahwinan ???. Kini Butik Andaman Qaseh akan memberikan penyelesaian kepada masalah anda itu. Sila lapang
149542502-04-2012 01:21
oleh Siti Nattrah
jahitan selendang nikah
Kami menyediakan perkhidmatan menjahit selendang, veil dan anak tudung utk majlis nikah, sanding, bertunang dan juga majlis rasmi mengikut bajet anda. Hubungi kami butik sentuhan sutera 0133919664 utk keterangan lanjut
733109-10-2013 15:02
oleh sentuhan sutera
Direktori ~ D'mazz Andaman
hubungilah d'mazz andaman kerana kami menawarkan pakej yang berpatutan dan mengikut kehendak pelangan. hubungilah maz 017-2181334 / 0123848508 Hubungi : maziah binti mohd zain mohd zain
Alamat: Kuala Lumpur, Pahang
Tel : 012-3848508
HP : 017-2181334
Email: klik di sini
 
Gambar Perkahwinan Pilihan
Gambar Perkahwinan ~
Gambar Perkahwinan ~
Gambar Perkahwinan ~
Gambar Perkahwinan ~
>>Lagi Himpunan Gambar Perkahwinan Mempelai Pengantin
butik pengantin
ada sesiapa yang bley recommend butik pengantin yang offer untuk sewa dress mcm ni x?? li]http://www.weddingdress-bridaldresses.com/fashion-simple-low-priced-gold-scoop-satin-long-sleeve-wedding-dress-in-our-wedding-dresses-facoty-ls00928_
2075102-07-2012 11:34
oleh noorasmawati



Untuk Para Pengiklan
Daftar Syarikat Anda
Daftar syarikat anda dalam direktori kami. Membolehkan anda mempunyai lagi ramai bakal pelanggan.
>> Daftar di sini
Servis
  • Ingin memasarkan perkhidmatan anda dengan lebih berkesan?
  • Mendapat peluang bisnis yang baru?
  • Mengurus bisnis anda secara professional?
>> lagi
Pertanyaan mengenai Perkhidmatan Butik Pengantin
1. [2017-02-03 19:04:33] Tolong email Kan pasang L/P,makeup Dan photo studio indoor. ... ~~ Anggun Ixora ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
2. [2016-12-25 00:16:56] ingin tahu harga sewa songket bunga tabur maroon ni? berapa harganya?... ~~ Zyda Collection ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
3. [2016-12-12 21:12:55] Gambar outdoor xbuat ke..quotation pakej ade x..... ~~ Anggun Ixora ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
4. [2016-12-01 10:03:55] Tlg emailkan pakej studio termasuk baju dan solekan... ~~ Anggun Ixora ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
Lihat semua pertanyaan Butik Pengantin
 
 

Iklan

Koleksi Pengantin Aryani
Pelamin Dewan 3 panel, bertemakan putih , simple but look sweet jer kan..... >> lagi
Pelamin Dewan 3 panel, bertemakan putih , simple but look sweet jer kan..

Shout it!

Nick:

Message:

Peti Undi

Bagaimanakah anda berkenalan dengan pasangan anda sekarang?
 

Kisah Cinta Pilihan

Cinta Ke Hujung Nyawa
Kisah cinta kami bermula 5 tahun lepas, iaitu pada akhir Disember 2003. Kami bersahabat setahun sebelum tahun tersebut melalui email dan telefon. Kami tidak pernah berjumpa selama setahun, dan pada akhir tahun 2003 kami berdua mengagahkan diri untuk mengatur s
>>lagi mengenai kisah cinta mereka

Himpunan Koleksi Kisah Cinta

Who's Online

We have 69 guests online

Facebook