Login / Daftar ke Pengantin.com.my




Lupa kata laluan?

Daftar sekarang

Iklan kahwin - iklankan butik perkahwinan anda
 
Tag: Tips Perkahwinan

Tips Hubungan Seks dan Inzal untuk Para Suami

Tuesday, 08 June 2010 10:50

Berikut disenaraikan tips hubungan seks dan inzal untuk para suami. Sumbernya adalah dari aduan kaum wanita sendiri akibat kecewa dengan sikap lelaki. Ianya bukan bermaksud seorang wanita itu mahukan kesemua yang disenaraikan, ianya bermaksud wanita itu ada berbagai kehendak dari segi ini dan masing



baca lagi..

Hargai Isteri untuk Elakkan Masalah Rumahtangga

Tuesday, 08 June 2010 10:40

Tips-tips berikut adalah untuk pasangan suami isteri yang telah sah dinikahkan. Tips-tips ini bertujuaan untuk mengelakkan masalah dalam rumahtangga. Namun begitu, ianya juga sesuai bagi pasangan yang belum mendirikan rumahtangga sebagai panduan apabila mendirikan rumahtangga kelak. 1. Isteri ad



baca lagi..

Kenapa Suami Berubah Angin Selepas Berkahwin

Sunday, 11 October 2009 05:50

Kenapa suami tiba-tiba sahaja suka melakukan perkara yang pada peringkat awal perkahwinan tidak melakukannya? Kenapa suami secara tiba-tiba terlibat semula dengan amalan yang telah ditinggalkan sebaik sahaja berkahwin? Jawapannya tentu suami sahaja yang tahu.Lazimnya isteri dalam keadaan itu tidak b



baca lagi..

Tips Perkahwinan

Sunday, 05 November 2006 09:21

  1- Manusia tidak sempurna - sering terlupa, melakukan kesilapan, penuh cacat cela. 2- Perkahwinan anda tidak sama dengan orang lain. 3- Perkahwinan mengambil masa lama untuk menjadi kuat. 4- Kesabaran dan komunikasi amat penting di samping prinsip dan nilai-nilai mantap dan bernas.  



baca lagi..

Hak Isteri : Nafkah Zahir & Batin

Friday, 12 March 2004 00:00

Hidup suami isteri kena ada give & take...walau apa pun...u kena bincang dgn suami..kami di sini boleh kasi pendapat saja...kebykkan kepincangan rumahtangga berpunca dari soal nafkah (zahir & batin)..kena ingat..jika isteri gunakan duit nya utk perbelajaan keluarga..dapat pahala sedekah...tapi tidak



baca lagi..

25 Perkara Yang Tidak Disukai Suami

Friday, 30 April 2004 00:00

1. Memperkecil suami dihadapan orang lain antara sedar dan tidak. Walaupun ianya benar ie. "hubby i tu kan kan.. siang ikan pun dia tak tau.. bla bla bla "2. Menggangu suami dengan menelefon dia terlampau selalu sangat dan selalu dimasa yang salah. ie. "hello abang ada meeting ker tu, sorry la cuma



baca lagi..

Petua Mengasihi Isteri

Friday, 30 April 2004 00:00

1. Telefon isteri dari tempat kerja untuk bertanya khabar, memberitahu sesuatu yang menarik atau sekadar ingin menyatakan "I Love You".



baca lagi..

7 "C" sebab Suami Benci Isteri (dari Dr Fadillah Kamsah )

Friday, 30 April 2004 00:00

Untuk semua isteri, bakal isteri dan jugak yg beristeri ...C1. CABARIsteri nie kalau bergaduh dengan suami mulalah kata "Kalau awak berani cubalah [cabar suami cari perempuan lain]! Dr Fadillah kata JGN CABAR SUAMI ... nanti suami buat betul-betul isteri juga yg putih mata ...



baca lagi..

8G pada lelaki yang dibenci oleh wanita

Friday, 30 April 2004 00:00

 1. Garang ( garang tak bertempat, suka mencarut, suka cari gaduh, cakap kasar, suka marah2 tak bertempat, silap sikit tak boleh... macam ler dia betul semua, dsb) Lelaki perlu menginsafi diri bahawa wanita bukan alat untuk melepaskan kemarahan atau perasaan geram, sebaliknya dihargai dan dilayan d



baca lagi..

 
 

Iklan

Koleksi Pengantin HAIFA
Pelamin ini sesuai untuk orang yang mengemari warna-warna lembut seperti pink, purple, putih dan lain-lain. Warna pink... >> lagi
Pelamin ini  sesuai untuk orang yang mengemari warna-warna lembut seperti pink,  purple, putih dan lain-lain. Warna pink hanya dimasukkan dengan memilih  bunga-bunga segar atau plastik dan rendanya. Pemilihan bunga-bunga atau  hiasan adalah penting untuk menampakkan pelamin supaya lebih menarik.

Shout it!

Nick:

Message:

Peti Undi

Adakah isteri / suami anda merupakan cinta pertama anda?
 

Kisah Cinta Pilihan

Cinta Ke Hujung Nyawa
Kisah cinta kami bermula 5 tahun lepas, iaitu pada akhir Disember 2003. Kami bersahabat setahun sebelum tahun tersebut melalui email dan telefon. Kami tidak pernah berjumpa selama setahun, dan pada akhir tahun 2003 kami berdua mengagahkan diri untuk mengatur s
>>lagi mengenai kisah cinta mereka

Himpunan Koleksi Kisah Cinta

Who's Online

We have 38 guests online

Facebook