Login / Daftar ke Pengantin.com.my




Lupa kata laluan?

Daftar sekarang

Iklan kahwin - iklankan butik perkahwinan anda
 
Laman web ini bertujuan untuk mempermudahkan bakal-bakal pengantin untuk memperolehi maklumat berkaitan persediaan perkahwinan. Di sini, anda dapat mempelbagaikan pilihan anda untuk butik-butik, katering, khemah, mak andam dan pelbagai lagi yang berkaitan. Terdapat juga khidmat e-jemputan yang lebih menarik dibandingkan dengan khidmat e-kad untuk menjemput kawan-kawan serta sanak saudara untuk menghadiri majlis perkahwinan anda secara virtual. Forum juga disediakan bagi para pembaca bertukar fikiran dengan pembaca lain berkaitan perkahwinan. Jika anda sudi, silalah beri pendapat supaya laman ini dapat dimajukan supaya ianya lebih menarik.

Selamat menyurfing........

 

Koleksi Pengantin
Mini Pelamin menjadi pilihan masa kini. Bukan sahaja digunakan untuk majlis pertunangan malah turut sesuai digunakan untuk majlis khatam Al Quran buat anak-anak kesayangan Tuan Puan semua. Pilihan mini pelamin tampil simple dan menjadi penyeri di dalam majlis. Tampak kemas dan teratur.---- INFO GAMBAR ---- Mini Pelamin Untuk Majlis Khatam Al Quran Puan Zailah - Bandar Puteri Puchong - 24 September 2011 Tema: Cream + Chocolate  Ciri2: PanelS + 2 pasuan bunga + stage + tilam + decor lamp + fluffy pillows   Pn Zailah sangat teruja ingin merealisasikan majlis khatam Al Quran  untuk 2 anak kembar kesayangannya. Sesuai dengan jiwa anak lelaki,  mainan warna tanah menjadi pilihan ibu yang bergaya ini. Penataan  ringkas mini pelamin ini memberikan impak berseri bagi ruang tamu yang  berpotongan menarik.  Jutaan terima kasih kepada Pn Zailah yang menaruh sepenuh kepercayaan kepada kami.Azzalynn\\\'s Bridal, Aromatherapie & Beauty Parlour  D RAZ Enterprise - Wedding Planner & Event Organizer Contact Us     Email: nlynnda@yahoo.co.uk Boutique: +603-80601544 (2:00pm - 5:00pm ONLY) SOHO Office: +603-80515446 (10:00am - 2:00 pm ONLY) Lynnda: +6012-2399629  Sue: +6013-2028986   Official Blog :: http://azzalynnbridal.blogspot.com Related Links :: http://azzalynn.blogspot.com http://runcitdanborong.blogspot.com  http://kryolanstokis.blogspot.com http://pengantin.fotopages.com http://d-raz.fotopages.com   Facebook :: AzzaLynn BridalWedding Boutique & Spa (All About Wedding Only):  AzzaLynn Bridal AGS-022, Intan A, Jalan Intan 4, Taman Puchong Intan, 47150 Puchong, Selangor, MALAYSIA Operation Hour:  by Appointment Only. No Walk-in Allowed  Boutique close on Monday    Dapatkan senarai promosi pakej perkahwinan dari butik pengantin RNF. Sila ke http://rnfcollection.fotopages.comYM : rnfcollection Andaman pengantin yang tampak neutral sesuai untuk apa jua warna kulit pengantin. Andaman pengantin dari kami membuatkan pengantin nampak anggun dan berseri. Cenderahati baru dari xSara. Cenderahati perkahwinan ini diperbuat dari kotak kertas berwarna putih yang diisi dengan dengan gula-gula dan dihias indah dengan ikatan reben pelbagai warna. Harga dari RM1.60 seunit.Kesemua cenderahati kami boleh diubahsuai mengikut citarasa anda. Sila hantar email kepada kami admin@thexsara.com jika anda mempunyai \'special request\'. Untuk lebih banyak pilihan sila layari laman web kami www.thexsara.com.
Lihat semua Koleksi Pengantin


 

Kursus Mekap & Perancangan Majlis Perkahwinan

Bagi yang berminat untuk mengikuti kursus lengkap sebagai perancang majlis perkahwinan atau wedding planner, boleh ikuti kursus penuh 2 hari dengan kos dan cara pembayaran yang sangat menarik.

This event is specially made for Beginners who have high spirit and enthusiasts to be a wedding planner. Start from a very simple step with affordable budget. You will not get this anywhere at this price so affordable. Special payment arrangement provided will not stop your dream.

 

>>lagi mengenai kursus mekap & perancangan majlis

 

 

Kursus Mekap & Perancangan Majlis Perkahwinan
Artikel Terkini
1. Idea Kreatif Untuk Cenderamata Perkahwinan
Idea Kreatif Untuk Cenderamata Perkahwinan. Jika anda inginkan kelainan untuk majlis perkahwinan anda  
2. Pernikahan tidak sah jika berkahwin tanpa izin wali
PERSOALAN mengenai insan yang bergelar wali hakim menjadi tumpuan masyarakat Islam di negara ini baru-baru ini. Ia apabila isu pasangan yang telah berkahwin selama setahun dibatalkan perkahwinan mereka oleh kadi dengan alasan wali hakim yang mengahw
3. Rindu Yang Membahang
Rindu yang membahangmembakar seluruh urat nadiyang tak mampu tertanggungmembawa aku kemarimenyusuri batas batas waktuyang pernah menjadi saksi cintaantara dua insan ...rindu yang membahangmelontarkan aku kembali kedaerah inimengutip sisa sisa kenanga
4. Lelaki Malaysia Ke Sambas Untuk Nikah Lagi
 Kuching: Serendah RM18 ($7.36).Dengan hantaran itu, lelaki dari Malaysia boleh berkahwin dengan gadis negara jiran yang tinggal di kawasan Sambas, Kalimantan Barat, melalui kegiatan dikenali sebagai nikah siri.Kegiatan ini kebanyakannya dicari oleh
Lihat semua artikel terkini berkaitan Perkahwinan Melayu

Artikel Popular
1. Cerita Pengantin Malam Pertama Yang Syahdu
2. Solat Istikharah - Mengapa tunggu mimpi?
3. Air Yang Keluar dari Kemaluan Wanita
4. Malam Pertama Malam Terindah
Pakej Perkahwinan dan Pertunangan
Dapatkan pakej perkahwinan dan pertunangan untuk persiapan majlis kahwin dan tunang anda. Butik-butik pengantin juga menawarkan promosi yang terkini. Jadi rebutlah peluang untuk mendapatkan pakej kahwin dan tunang pada harga terhebat. >> Cari Pakej Perkahwinan dan Pertunangan
Servis untuk Pengantin
  • Website Jemputan Kahwin
  • Nostalgia Perkahwinan
  • Artikel Mengenai Perkahwinan
>> lagi

Forum ~ 5 Mesej Terkini
Topik Dibaca Jawapan Kiriman Terakhir
topik pinPROMOSI Jualan Runtuh KRYOLAN!!!!
Assalamualaikum semua... Kini, masa yg ditunggu dah tiba.... [b][color=red]PROMOSI JUALAN KRYOLAN KINI KEMBALI!!!!!!!!!!!!!!!!! TEMPOH TERHAD[/color][/b] [u][b] Syarat-syarat Promosi:[/b][/u] 1. Hanya barangan yang tersenarai akan
12566309-02-2009 23:13
oleh Nor Azian
P.A System untuk disewa.
Kami menyediakan perkhidmatan P.A Sistem serendah RM330 (basic) . Jika Ada yang berminat untuk menyewa bagi kegunaan seperti majlis-majlis boleh hubungi kami. Sekitar Kuala Lumpur dan Lembah Klang sahaja Hubungi 0126295414 Ali TQ B)
1210016-06-2012 17:08
oleh Ali
Pakej istimewa dari Andaman Qaseh (KL& Pahang)
Salam untuk semua... Bagi mereka yg bekerja di luar Pahang dan menghadapi masalah untuk bercuti dan perlu 'survey' untuk pakej perkahwinan ???. Kini Butik Andaman Qaseh akan memberikan penyelesaian kepada masalah anda itu. Sila lapang
127152501-04-2012 17:21
oleh Siti Nattrah
jahitan selendang nikah
Kami menyediakan perkhidmatan menjahit selendang, veil dan anak tudung utk majlis nikah, sanding, bertunang dan juga majlis rasmi mengikut bajet anda. Hubungi kami butik sentuhan sutera 0133919664 utk keterangan lanjut
233109-10-2013 07:02
oleh sentuhan sutera
Direktori ~ Cenderahati Perkahwinan & Bunga Telur mengikut citarasa anda boleh ditempah di HY Collections
Cenderahati Perkahwinan dan Bunga Telur perlulah disesuaikan mengikut tema majlis perkahwinan anda. Ianya agak janggal jika warna tema majlis perkahwinan anda ialah biru tetapi bunga telur berwarna me Bunga Telur berbentuk ros oren untuk memenuhi majlis perkahwinan anda yang bertema warna oren. Warna bunga telur boleh diubah mengikut kehendak bakal pengantin
 
Gambar Perkahwinan Pilihan
Gambar Perkahwinan ~
Gambar Perkahwinan ~
Gambar Perkahwinan ~
Gambar Perkahwinan ~
>>Lagi Himpunan Gambar Perkahwinan Mempelai Pengantin
butik pengantin
ada sesiapa yang bley recommend butik pengantin yang offer untuk sewa dress mcm ni x?? li]http://www.weddingdress-bridaldresses.com/fashion-simple-low-priced-gold-scoop-satin-long-sleeve-wedding-dress-in-our-wedding-dresses-facoty-ls00928_
1599102-07-2012 03:34
oleh noorasmawati



Untuk Para Pengiklan
Daftar Syarikat Anda
Daftar syarikat anda dalam direktori kami. Membolehkan anda mempunyai lagi ramai bakal pelanggan.
>> Daftar di sini
Servis
  • Ingin memasarkan perkhidmatan anda dengan lebih berkesan?
  • Mendapat peluang bisnis yang baru?
  • Mengurus bisnis anda secara professional?
>> lagi
Pertanyaan mengenai Perkhidmatan Butik Pengantin
1. [2014-04-14 13:12:14] Saye perlukan bantam bagi pakej2 yang disediakan...... ~~ Koleksi Pengantin Haifa ~ Pakej Perkahwinan Lengkap Baju Pengantin, Pelamin, Fotografi, Andaman, Gubahan Hantaran
2. [2014-03-11 04:36:39] sy nak tengok... ~~ Azzalyn Bridal ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
3. [2014-03-05 11:53:51] area sepang boleh ke??... ~~ Pelamin Cinta ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
4. [2014-01-16 20:42:53] Saya berminat utk mengambil penari tarian traditional untuk majlis resepsi perkahwinan anak Saya pada 6.4.2014. Boleh ha... ~~ Azzalyn Bridal ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
Lihat semua pertanyaan Butik Pengantin
 
 

Iklan

SERI MAHKOTA
Keindahan budaya Melayu amat jelas dilihat kala majlis perkahwinan.  Bagi mereka yang menggemari persalinan tradisi, ... >> lagi
Keindahan budaya Melayu amat jelas dilihat kala majlis perkahwinan.  Bagi mereka yang menggemari persalinan tradisi, boleh mencuba songket tabur jingga yang memikat hati lengkap dengan dokoh bertingkat.  Warna yang lain, pasti ada.  Yang pastinya pakaian yang indah umpama pari-pari kayangan tentunya menjadi pilihan.  

Shout it!

Nick:

Message:

Peti Undi

Adakah isteri / suami anda merupakan cinta pertama anda?
 

Kisah Cinta Pilihan

Cinta Ke Hujung Nyawa
Kisah cinta kami bermula 5 tahun lepas, iaitu pada akhir Disember 2003. Kami bersahabat setahun sebelum tahun tersebut melalui email dan telefon. Kami tidak pernah berjumpa selama setahun, dan pada akhir tahun 2003 kami berdua mengagahkan diri untuk mengatur s
>>lagi mengenai kisah cinta mereka

Himpunan Koleksi Kisah Cinta

Who's Online

We have 39 guests online

Facebook