Login / Daftar ke Pengantin.com.my
Lupa kata laluan?

Daftar sekarang

Iklan kahwin - iklankan butik perkahwinan anda
 
Blog Pengantin mengenai perkembangan portal laman web perkahwinan anda Pengantin.Com.My. Blog ini menceritakan perkembangan terbaru dari segi penambahan ciri-ciri terbaru, usaha-usaha yang sedang dijalankan oleh pihak Pengantin.Com.My untuk terus memberikan khidmat yang terbaik untuk bakal pengantin supaya menyenangkan lagi majlis perkahwinan anda.

Selamat Tahun Baru 2011

Monday, 03 January 2011 14:10

Tags:

Pengantin.Com.My mengucapkan Selamat Tahun Baru 2011.

 

 

Tahun baru 2011

 

Laman perkahwinan Pengantin.Com.My mengalami banyak perubahan dan cabaran. Perubahan yang dimaksudkan ialah penambahan ciri-ciri baru seperti:-

1) Fan Page Face Book Pengantin.com.my

2) Newsletter dan berita Pengantin.com.my yang dilancarkan pada 31/12/2010

3) Tagging pada artikel-artikel perkahwinan

4) "Sorting" untuk Koleksi Pengantin untuk memudahkan carian gambar.

5) Pengenalan Affiliate Program

Pengantin.Com.My akan terus berusaha untuk memudahkan persiapan perkahwinan anda diharap anda juga boleh membantu menjayakan lagi portal persiapan perkahwinan anda.read more..

Facebook Fan Page Pengantin

Tuesday, 23 November 2010 00:28

Tags: facebook,  facebook fan page,  

Laman web perkahwinan Pengantin.com.my pada 05 November 2010 telah memperkenalkan Facebook Fan Page. Laman web perkahwinan Pengantin.com.my agak terlambat memperkenalkan Facebook Fan Page. Setakat 22 November 2010, fans Facebook Pengantin.com.my adalah sebanyak 54 orang. Harap semua pengunjung Pengantin.com.my menekan butang "Like" untuk menambahkan lagi bilangan fans Pengantin.com.my

Butang "Like" ini terletak pada page bawah portal Pengantin.com.my atau pada permulaan setiap artikel. Setiap fans akan menerima artikel terkini dari kami.

   Facebook fan page Pengantin.com.myread more..

Selamat Hari Raya Aidiladha 2010

Tuesday, 23 November 2010 00:15

Tags: selamat hari raya aidiladha,  selamat hari raya aidiladha 2010,  

Kami di Laman perkahwinan Pengantin.com.my ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha 2010 yang disambut pada 17/11/2010. Kepada mereka yang balik kampung, hati-hatilah di jalan raya. Semoga erti pengorbanan untuk berjihad di jalan Allah diselami dan dipratikkan oleh semua umat Islam.

 

Selamat Hari Raya Aidiladha 2010

 read more..

Selamat Deepavali 2010

Thursday, 04 November 2010 09:45

Tags: deepavali,  

Pengantin.com.my ingin mengucapkan Selamat Deepavali 2010 kepada semua penganut hindu di Malaysia.

 

 

Selamat Deepavali 2010

 read more..

Ingin dapatkan Blackberry TORCH 9800 Percuma dari Celcom?

Monday, 25 October 2010 08:49

Tags:

Semua orang inginkan Blackberry! Lihat sahaja orang yang pakai Blackberry semua orang akan anggap orang tu ada STYLE, ada kedudukan, ada duit dan semestinya orang itu mesti VIP.

Pernahkan anda mendengar mengenai Blackberry TORCH 9800 iaitu Blackberry terbaru. Ianya dilengkapi dengan keyboard dan juga touch screen.

 

Blackberry Torch 9800 terbaru mempunyai keyboard & touch screen

Kombinasi touch screen dan keyboard merupakan Wow factor bagi saya kerana saya suka menulis email dan SMS menggunakan keyboard tetapi suka melayari internet menggunakan touch screen.

 

Keyboard yang tersembunyi membuatkan Blackberry Torch 9800 mempunyai screen yang besar berbanding dengan model Blackberry yang lain. Ianya seperti melihat website di Blackberry Torch 9800 seperti melihat di PC anda!

 

Blackberry Torch 9800 juga memperkenalkan Webkit rendering pada pelayar internetnya. Ini membuatkan anda melayari lagi laju internet .


Pelayar Internet Blackberry Torch 9800 yang laju
Blackberry torch 9800 dengan celcom exec 50 Dengan adanya kamera 5MP pada Blackberry Torch 9800 membuatkan semua photo yang diambil tampak jelas dan sesuai untuk dimasukkan ke Facebook saya.

Blackberry Torch 9800 tanpa rangkaian terluas Celcom umpama kereta Ferrari yang hanya boleh bergerak di jalan-jalan kampung.

Celcom membolehkan saya menggunakan Blackberry Torch 9800 di mana-mana sahaja tanpa gangguan kerana liputan yang luas dan juga berkelajuan tinggi.

Saya syorkan penggunaan Celcom Exec 50 dengan Blackberry Torch 9800 anda. Celcom Exec 50 membolehkan saya

 • 1) Mendapat diskaun sehingga 30% sebulan secara automatik
 • 2) 15 sen ke mana-mana nombor. Hebat-hebat
 • 3) Komitment bulanan yang rendah iaitu RM50 sebulan sahaja
 • 4) Percuma Celcom Broadband basic selama 1 bulan untuk mencuba kehebatan Blackberry Torch 9800 saya
 • 5) Dan paling best sekali liputan terluas Celcom dan rangkaiannya yang laju.

Ohya , syok sangat menerangkan Celcom Blackberry Torch 9800 terlupa nak beritahu macam mana nak dapatkan Blackberry Torch 9800 percuma.

 • 1) Yang penting daftar sebagai ahli www.nuffnang.com.my
 • 2) Tulis mengapa Blackberry Torch 9800 dan Celcom Exec 50 ini sesuai untuk anda
 • 3) Hantar kreativiti anda
 • 4) Pertandingan ini berlangsung dari 19 October – 28 October 2010.

Jika anda terlepas, jangan risau. Anda hanya perlu hadir ke acara pelancaran Celcom Blackberry Torch 9800 pada 29 October 2010. Anda boleh mendapat percuma:-

 • - Jabra Bluetooth Headset bernilai RM125
 • - 8GB Micro SD Card bernilai RM68
 • - Energizer Portable bernilai RM58

Layari website www.celcom.com.my untuk mengetahui lebih lanjut mengenai acara ini.read more..

Selamat Hari Raya 2010

Thursday, 09 September 2010 14:09

Tags: laman web perkahwinan,  laman perkahwinan,  selamat hari raya,  

Selamat Hari Raya kepada semua rakyat Malaysia. Marilah bermaaf-maafan dengan ibu bapa dan keluarga. Semoga raya ini, ikatan silahturahim lagi rapat.

Berhati-hatilah ketika balik ke kampung, jangan terburu-buru sampai membahayakan keselamatan anda dan keluarga.

Laman web perkahwinan Pengantin.com.my memohon maaf segala kesulitan yang dihadapi selama menggunakan perkhidmantan laman web perkahwinan Pengantin.Com.My.

Selamat Hari Raya!!

 

 

Selamat Hari Raya 2010

 

 read more..

Galeri Pengantin

Thursday, 05 August 2010 08:39

Tags: galeri pengantin,  koleksi pengantin,  

Galeri pengantin merupakan ruangan untuk bakal pengantin melihat koleksi baju pengantin terbaru, pelamin trend masa kini, gambar-gambar gubahan yang lawa dan bermacam-macam lagi.

Jika anda ingin menyumbangkan gambar pengantin anda ke Galeri Pengantin ini, bolehlah menghubungi kami di info@pengantin.com.my.

Untuk melihat galeri pengantin, anda bolehlah klik di menu Koleksi dan pilih kategori yang ingin anda lihat.Atau klik pautan di bawah

 read more..

Laman Web Perkahwinan Memudahkan Pencarian Gambar di Koleksi Pengantin

Thursday, 03 June 2010 00:23

Tags: laman web perkahwinan,  laman perkahwinan,  koleksi pengantin,  

Laman web perkahwinan Pengantin.Com.My memperkenalkan ciri baru yang memudahkan anda untuk mencari gambar di koleksi pengantin. Kami berharap dengan pengenalan ciri baru ini memudahkan bakal pengantin mencari gambar pengantin yang bersesuaian dengan citarasa anda.

Anda boleh memilih gambar-gambar perkahwinan mengikut bilangan hits yang paling banyak ataupun memilih gambar pengantin yang terbaru. Anda bolehlah klik pada kotak hijau seperti yang dipaparkan di bawah.

 

Koleksi Pengantin

 read more..

Selamat Tahun Baru Cina - Tahun Harimau 2010

Tuesday, 23 February 2010 01:12

Tags: laman perkahwinan,  pengantin.com.my,  tahun harimau,  selamat tahun baru cina 2010,  

Laman perkahwinan Pengantin.Com.My mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina 2010 yang disambut pada 14 Februari 2010 kepada semua rakyak Malaysia yang berbangsa Cina. Selamat balik kampung kepada sesiapa yang balik ke kampung halaman sempena cuti panjang ini. Gong Xi Fa Chai!

 

Tahun Baru Cina - Tahun Harimau 2010

 read more..

Pengenalan Tagging di Laman Web Perkahwinan Pengantin.Com.My

Tuesday, 23 February 2010 00:25

Tags: laman perkahwinan,  tagging,  

Laman web perkahwinan Pengantin.Com.My telah memperkenalkan Tagging pada bahagian kanan bawah sekali di setiap muka surat Pengantin.Com.My. Pengenalan tagging ini untuk memudahkan para pengantin mencari maklumat dengan lebih mudah berkaitan dengan persiapan perkahwinan. Diharap ciri baru ini memberikan manfaat kepada pengunjung Pengantin.Com.My

 

pengenalan tagging di laman web perkahwinan Pengantin.Com.My

 read more..

<< Start < Prev 1 2 3 4 Next > End >>
 
 

Iklan

fame catering
Kami memastikan pelayan katering kami berpakaian kemas dan bertrampilan segak untuk majlis perkahwinan anda. Hubungi FZ ... >> lagi
Kami memastikan pelayan katering kami berpakaian kemas dan bertrampilan segak untuk majlis perkahwinan anda. Hubungi FZ Catering untuk mendapatkan sebut harga yang berpatutan.

Shout it!

Nick:

Message:

Peti Undi

Berapakah Bajet Perkahwinan Anda?
 

Kisah Cinta Pilihan

Cinta Ke Hujung Nyawa
Kisah cinta kami bermula 5 tahun lepas, iaitu pada akhir Disember 2003. Kami bersahabat setahun sebelum tahun tersebut melalui email dan telefon. Kami tidak pernah berjumpa selama setahun, dan pada akhir tahun 2003 kami berdua mengagahkan diri untuk mengatur s
>>lagi mengenai kisah cinta mereka

Himpunan Koleksi Kisah Cinta

Who's Online

We have 51 guests online

Facebook