Login / Daftar ke Pengantin.com.my




Lupa kata laluan?

Daftar sekarang

Iklan kahwin - iklankan butik perkahwinan anda
 
Komuniti | Kisah Cinta

Kisah Cinta Sejati Mempelai Pengantin ~ Ungkapan Kata-kata Cinta untuk Memikat si Buah Hati


Kisah-kisah cinta ahli-ahli Pengantin.Com.My dari dari berkenalan, bertunang sehingga mendirikan rumah tangga. Kisah suka duka mengharungi dunia percintaan. Pelbagai Kata-kata cinta yang diungkapkan untuk memikat si buah hati seorang.


Our little story 03-02-2008 18:58:49

We met somewhere in 2002...

... and we got engaged on 3.3.2007

 On 1.3.2008, the solemnisation will be held to unite our love...Insyaallah...

... the reception will follow on the 2.3.2008, we appreciate your attendance to give your blessings...

 

 


>>lagi kisah cinta mereka
 

Kisah Cinta 29-01-2008 08:56:38
Kami bertemu secara tidak sengaja...sebenarnya kami dari satu office..so faham2 jelah...masing2 mempunyai kisah masing2 sebelum bertemu..saya baru frust dan dia pun sama..so masing2 sedang mencari pasangan..tapi kami mengambil masa selama satu tahun untuk memulakan bicara....mungkin ALLAH SWT telah menetapkan jodoh kami dan akhirnya kami mengambil keputusan untuk mendirikan rumahtangga...tanggal 12-8-07 adalah antara hari yang paling bahagia buat kami...tarikh itulah yang menemukan keluarga kami diteratak ibu bapa saya...sungguh saya gembira takala cincin tunang disarungkan kejari manis saya oleh ibunya yang tercinta...dengan izin ALLAH SWT kami ingin merialisasikan hubungan suci kami ini pada 1/3/2008...
>>lagi kisah cinta mereka
 

Jalinan Kasih 27-11-2007 17:14:12
Termeterainya pautan kasih antara dua hati

Ianya datang tanpa disedari

Berputiknya cinta disanubari

Tersimpul impian yang dinanti...


Bermulanya persahabatan sebagai rakan sekuliah..

Bahang kasih mula dirasai tatkala sering menemani

Niat di hati dapat dihidu teman baik si gadis lantas membantu menyatukan hati dua insan

Kemesraan dirasai ketika si jejaka sering menghulurkan bantuan ketika latihan praktik

lama kelamaan timbul keserasian di hati...



Acknowledgement:

    norashikin ismail

    mohd shahir jaafar



~ Pengantin.Com.My


>>lagi kisah cinta mereka
 

Kisah Cinta 21-11-2007 21:55:10



Detik detik pertemuan Azrim & Alisa (written by azrim)

Buat pertama kali berjumpa di sebuah syarikat tempat bekerja sekali (Smartlab Sdn Bhd) Batu Uban, Penang Island. Ikatan bermula sebagai rakan sekerja seterusnya menjadi sebagai sahabat istimewa. Cerita suka duka mengenai kehidupan kerap kali diperbualkan digagang telefon dan sms. Berkongsi masalah kerja, kerenah rakan2 dan perlbagai isu pejabat membuatkan ikatan kami menjadi lebih akrab. Tanpa diduga detik perhubungan sebagai teman tapi mesra akhirnya bertukar menjadi teman istimewa. Selama setahun lebih berkawan akhirnya ukhwah menjadi lebih erat ingin mengenali hati budi serta keluarga dengan lebih dekat..

komen alisa : rasanya..mula2 dulu...azrim nie agen pencarik jodoh tuk saye...last2 skali..die amik untuk die laks.. :p nak wat mcm mane.. dah jodoh..:p



Saat-saat Melamar Gadis Pilihannya..:) (written by azrim)

Setelah setahun lebih mengenali diri masing2 akhirnya bermulalah bibit2 cinta dalam hubungan. Sepanjang proses berkenalan terlalu banyak dugaan dan rintangan yang telah dilalui bersama namun alasan tersebut tidak menjatuhkan semangat untuk melihat hubungan ini pergi lebih jauh. Di suatu minggu yang cukup tenang saya memberanikan diri untuk membuka hasrat dihati pada empunya tuan. Suatu petang sewaktu perjalanan ke Taman Botanical Garden, Waterfall Penang, niat disampaikan ingin menyunting bunga di taman sebagai teman sehidup semati akhirnya di sambut baik tuan empunya diri.

Komen alisa : Asalnya kitaorg pi Taman Botanical Garden nie sbb nak pi snap gambar...nak testing camera baru… time tue baru start pakai digital camera…Kalau tak sblm nie pakai filem jer.. tu yg gagah pi taman botanical garden tue.. kalau tak…tak kuasa la nak pi tgk monyet2 kat sana… hik3..:p



Berlangsungnya Majlis Pertunangan Alisa & Azrim (written by Azrim)

Tanggal 12 August 2007 merupakan detik yang cukup istimewa tidak dapat dilupakan. Kedua2 belah pihak keluarga merestui hubungan ini dan berhasrat ingin melihat kebahagiaan ini berkekalan hingga ke akhir hayat. Majlis pertunangan berlansung dengan cukup lancar dan sederhana tetapi meriah di samping sanak saudara dan sahabat handal. Lebih kurang 5 dulang dihantar oleh pihak lelaki lalu dibalas dengan 7 dulang oleh pihak perempuan. Janji diikat dan kasih dipadu maka tercatatlah suatu lagi kisah didalam coretan diari kehidupan kami sebagai memenuhi tuntutan illahi maka dengan itu Azrim dan Alisa telah pun bergelar bakal suami dan isteri. Segala persiapan dilakukan baik dari segi persiapan perkahwinan, ilmu agama hinggalah alam berumahtangga buat bekal pasangan yang hendak berkahwin.

Komen alisa : Doakan km hingga ke jinjang pelamin & bahagia hingga ke akhir hayat...:) Amin..



Perkara yg tak dpt dilupakan oleh Azrim & Alisa (written byAzrim)

Pernah suatu ketika di Quensbay Mall Penang, kami berdua berjalan-jalan untuk membeli beg duit. Seperti biasa QMall biasanya akan penuh sesak dengan ramai pengunjung yang datang pada hujung minggu. Penat juga bersesak2 bila ramai orang ni dan akhirnya kami pun tiba lah ke destinasi yang dinanti-nantikan. Bermulalah kami survey barang yang dihajatkan tu. Silih berganti kami berpusing mencari dan menilai barang yg hendak dibeli tu section lelaki akhirnya terjumpa juga beg kulit yang diimpikan display didalam cermin di suatu corner lot. Dengan melihat kali pertama pada paparan cermin tersebut mmg beg duit kulit tersebut nampak cantik mengikut citarasa dengan harga yang berpatutan. Dipanggilnya sales girl untuk membawa keluar beg tersebut dari dalam cermin lalu diberi pada kami. Selepas melihat dengan lebih dekat kami berpuas hati dengan layanan yang diberikan oleh sales girl tersebut mempromosikan beg duit kulit berjenama baru dipasaran (belum pernah dengar). Tergerak juga dihati nak bertanya pada sales girl tersebut beg duit kulit ni asalnya dari kulit apa? Didalam minda kami yang bermain-main hanyalah tidak lain tidak bukan samada kulit lembu, kerbau, buaya, atau spesis2 yang dirasakan layak untuk dibuat beg duit kulit. Maka tersenyumlah kami menunggu jawapan daripada sales girl itu lalu dibalas dengan jawapan beef leather. Kami berdua begitu tersentak dengan maklum balas daripadanya dan membalas balik dengan senyuman yang cukup manis. Sudah tentu fikiran kami buntu memikirkan kulit apakah itu yang dimaksudkan dan cuba meminta penjelasan daripanya. Berkali-kali sales girl itu mengulangi benda yg sama. Mulalah kami membayangkan perkara yang pelik2. Untuk mengelak perkara yang tidak diingini berpanjangan mulalah kami mengambil keputusan untuk tidak membeli beg duit tersebut dan beredar pergi. Lepas beredar… km tak habis2 gelak sepanjang jalan… ada ka “beef leather”??

Komen alisa : Tak tahannn...:p hahahaha. Sabaq je la.. kuang3




>>lagi kisah cinta mereka
 

Cinta Ke Hujung Nyawa 22-11-2007 11:48:44
Kisah cinta kami bermula 5 tahun lepas, iaitu pada akhir Disember 2003. Kami bersahabat setahun sebelum tahun tersebut melalui email dan telefon. Kami tidak pernah berjumpa selama setahun, dan pada akhir tahun 2003 kami berdua mengagahkan diri untuk mengatur satu pertemuan untuk pertama kalinya di Central Market, Kuala Lumpur.

Pertemuan pandang pertama melahirkan rasa cinta pandang pertama pada si teruna. Bermula dengan itulah, si teruna beranikan diri untuk meraih cinta si dara. Dan pada pertengahan tahun 2007, kami telah mengikat tali pertunangan dan bakal di nikahkan pada 8 Disember ini. Walaupun kami terpisah jauh antara lautan dan gunung ganang, tetapi kasih dan cinta kami tetap utuh di hati masing-masing. Mungkin ada hikmah mengapa perlu kami berjauhan, mungkin kerana itulah ertinya pengorbanan....


Moga cinta kami kekal hingga ke akhir hayat.....

>>lagi kisah cinta mereka
 

KAU TERCIPTA UNTUK KU 28-11-2007 15:04:29
TERCIPTA UNTUK KU

Menatap indahnya senyuman diwajahmu
Membuat ku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah
Saat kau peluk mesra tubuhku

Banyak kata
Yang tak mampu kuungkapkan
Kepada dirimu

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu

>>lagi kisah cinta mereka
 

Kisah Cinta 14-09-2007 14:09:39
urmmm... mula2... ermm... dari mata turun ke hati.. pastu.. errmm... pastu... korang pandai2 la sambung sndiri citer ni. heh...
>>lagi kisah cinta mereka
 

Kisah Cinta 28-07-2007 18:38:28
Satu hari satu malam pun tak habis nak dicerita...

Sebuah perkenalan yang unik dan menarik..:-)


Biarlah rahsia..(macam Datuk CT lah pulak..) jangan mare..:-)


Ape-apepun semoga perkenalan dan persahabatan kami kekal bahagia selamanya. InsyaAllah. Amin. Doakanlah bersama-sama.


Salam sayang,


Pengantin.


>>lagi kisah cinta mereka
 

jupe kat mane? 23-05-2007 12:59:54
kat tepi ice-rink sunway pyramid ;)
>>lagi kisah cinta mereka
 

Kisah Cinta 25-05-2007 09:57:27
Teringat kisah ku di waktu itu..
Sejak bertemu ku rindu selalu..

Kami berkenalan sejak di bangku sekolah. Mulanya, perasaan ini agak dingin terhadapnya kerana sikapnya yang selalu 'cakap lepas' semasa berbicara. Mungkin ini yang dikatakan 'benci lama-lama sayang'..ewah

Perhubungan kami hampir mencecah 9 tahun. Suatu jangkamasa yang panjang. Mungkin Allah s.w.t mahu menguji kami, kami pernah berpisah tapi akhirnya jodoh kami agak kuat..betemu semula..Alhamdulillah..

Sampailah satu ketika, kami mengikat tali pertunangan pada 1st April 2007.. Semoga kami dapat menempuh hari berbahagia pada 4/8/2007..Doakanlah..Amin


>>lagi kisah cinta mereka
 

Kisah Cinta 15-12-2011 10:56:00
xxxxxxxxxxx
>>lagi kisah cinta mereka
 

Kisah Cinta 23-05-2007 11:22:06

Pertemuan : Yana → Officemate → Suami → Adik lelaki

Hubungan : Kawan → special kawan → kekasih → tunang → kahwin

Resepi : Kasih sayang + Kesetiaan + Kejujuran + Kepercayaan = Keharmonian


>>lagi kisah cinta mereka
 

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 Next > End >>
 
 

Iklan

SERI MAHKOTA
Himpunan terkini pelbagai warna berteras renda, sifon dan satin pasti memikat hati anda.  Jemekinya pula dari yang be... >> lagi
Himpunan terkini pelbagai warna berteras renda, sifon dan satin pasti memikat hati anda.  Jemekinya pula dari yang bermutu sahaja.  Potongan serta keselesaan pemakainya amat dititikberatkan.  Pastikan anda mendapat yang terbaik dan bergaya di hari persandingan anda itu nanti.

Shout it!

Nick:

Message:

Peti Undi

Bagaimanakah anda berkenalan dengan pasangan anda sekarang?
 

Kisah Cinta Pilihan

Cinta Ke Hujung Nyawa
Kisah cinta kami bermula 5 tahun lepas, iaitu pada akhir Disember 2003. Kami bersahabat setahun sebelum tahun tersebut melalui email dan telefon. Kami tidak pernah berjumpa selama setahun, dan pada akhir tahun 2003 kami berdua mengagahkan diri untuk mengatur s
>>lagi mengenai kisah cinta mereka

Himpunan Koleksi Kisah Cinta

Who's Online

We have 74 guests online

Facebook