Login / Daftar ke Pengantin.com.my




Lupa kata laluan?

Daftar sekarang

Iklan kahwin - iklankan butik perkahwinan anda
 
Komuniti | Kisah Cinta

Kisah Cinta Sejati Mempelai Pengantin ~ Ungkapan Kata-kata Cinta untuk Memikat si Buah Hati


Kisah-kisah cinta ahli-ahli Pengantin.Com.My dari dari berkenalan, bertunang sehingga mendirikan rumah tangga. Kisah suka duka mengharungi dunia percintaan. Pelbagai Kata-kata cinta yang diungkapkan untuk memikat si buah hati seorang.


Benci tapi Rinduuuuu 31-07-2006 13:21:18
Berputik nyer Cinta Kasih Ikram dan Yatie...


Tahun 2004 merupakan tahun yg bermakna buat kami, Namun tak semudah yg disangkakan....
Perkenalan yg bermula dgn rasa benci akhirnya membenihkan rasa rindu antara kami berdua.. semuanya terjawab apabila kami sedar masing2 ada menyimpan perasaan yg mendalam, tetapi tak terluah dgn kata-kata.. Time ni kawan2 la memainkan peranan, kami sering digosip utk merapatkan lagi hubungan...lama kelamaan perasaan tak dpt dibendung lagi...berterus terang adalah cara yg terbaik.Kemudian kami menjadi semakin rapat.. Setelah menjalin kasih selama setahun lima bln kata putus dicapai, Ikram berhajat utk menyarungkan cincin pertunangan ke jari manis Yatie..Kegembiraan terpancar di wajah Yatie, apa yg diharap-harapkan menjadi kenyataan, Hajat Ikram disambut dgn penuh tanda kesyukuran. Maka tanggal 11 feb 2006 adalah tarikh keramat berlangsunglah majlis pertunangan Ikram & Yatie, majlis yg berlangsung sungguh meriah dan kami mendoakan agar hubungan ini berkekalan hingga ke jinjang pelamin, Insyallah..

>>lagi kisah cinta mereka
 

kisah cinta 20-11-2006 22:04:27
biarlah rahsiaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. ahakssss. tema tahun ini :p


Daisypath Ticker
>>lagi kisah cinta mereka
 

Love Story 30-07-2006 22:40:13
The intro:
It all started in a 'friend site'... (yes, i know. the Net?? hmmm....)

Mohariz's side:
Gosh! I was so tired with all the song composing. Thinking of going out for a hot Milo 'O'. But before that, just want to check if that Zarina girl has replied to my message (saw her from my friend's list). What?? Not yet? Hmmm... Never mind. Just send her another message then. :-) I'm not someone who easily gives up...

Zarina's side:
Boredom hits me again! Nonstop of assignments and forum questions and deadlines to be met and etc etc etc. I have to ease off my mind for a while. Hmmm... let's check my friend site. Gosh, this Mohariz guy sent me messages twice already. Maybe I'll just check his profle for a while. Hmmm... kinda cool. He's a songwriter... album producer and lyricist. Something different for me. Hehehehee... my opposite attract actually. Anyway, since he sent nice messages, I think I'll reply to him...

The beginning:
Well, that's how it all began. To cut it short, soon after (after they began to know and kind of like each other of course), they began to chat in YM. Then, talking on the phone was a routine, and then BOOM! Zarina agreed to meet Mohariz (kind of like a supper meeting actually. not a date). They first met in TTDI, near NAR studio because Mohariz was having some recording at the studio and as usual, Zarina just wanted to ease off from her assignment load.

First 'meeting' went on just fine. Cold drink, hot drink, then cold drink again. Lots of conversations and getting-to-know-u-more questions and answers (plus ghost stories :-) - good topic when the ideas are dry but u still want to talk to the person). From 'kedai mamak' to Secret Recipe they went. Observations... observations... observations... Hehehheee.....

The intimacy:
Wow! That was fast! Somehow, there is actually such thing called opposite attraction (thanks to that). :-) They became closer to each other day by day and soon called themselves 'a couple'. Sharing thoughts, moments, problems, ideas and laughter (the best medicine). And of course, going out on real dates (at last).

The proposal:
To cut it short (again), on a date one fine day (it was a very fine day), Mohariz proposed to Zarina to marry him and share his life. :-) And Zarina said "Let me think about it." It was quite a difficult decision for Zarina because of her previous experience but Mohariz smiled and took it calmly. Finally, after few days, Zarina said "Yes, I'll marry you." :-) :-) :-) (along with a shy shy cat face) Hehehhhee.....

End of love story:
Quite a brief love story this is. And only Mohariz and Zarina know the in-betweens of it. Mohariz brought Zarina to meet his family and vice versa. Both families were very happy and accepted them. Though there were ups and downs in their relationship from time to time and also problems created from 'other parties', but they 'rectified' all those and attended to them wisely, because they share the same path of life... And that's the beauty of their love story. One mind, one path, one life as 'khalifah'.

They were engaged on 20th May 2006. Preparations for the wedding are simple. Families and friends will gather on 19th and 20th August 2006 for their wedding receptions.

Hey, marriage life and commitments, here they come!!

The End.


Author: ZMR

>>lagi kisah cinta mereka
 

Seloka Kasih 25-06-2006 23:44:48
Ikan di laut,asam di darat
Dalam kuali bertemu jua
Hati terpaut janji diikat
SMSAH titik kasih bermula

Masuk hutan mencari rotan
  Bekalan habis dimakan kera
  Ketua&Penolong bermulanya ikatan
  Bekerjasama bertambah mesra

Tiup serunai di atas kota
Uda memupuk bunga melati
Mula kenal kemudian bercinta
Cinta suci kasih sejati

Mentari terbit berbalam-balam
Kedengaran nyaring si ayam serama
6 tahun kasih disulam
Suka duka ditempuhi bersama

Ke Seberang Takir membeli cermin
Rehat sebentar di pohon sena
Cinta berakhir di jinjang pelamin
Semoga berbahagia selama-lamanya








>>lagi kisah cinta mereka
 

kisah cinta 02-06-2006 16:16:43
Perkenalan kami bermula dari alam cyber, pada bulan Jun 2005. Setelah bertukar no. telefon, kami tidak lagi berhubung menerusi internet, sebaliknya lebih senang bersms dan ada kalanya berbual terus menerusi handphone. Sampai ketikanya, kami bersetuju untuk mengatur pertemuan. Pertemuan pertama kami hanya sekadar ingin mengenali diri masing2 secara "live" dan belum lagi timbul sebarang bibit2 cinta antara kami. Apabila masuk pertemuan buat kali ke 3, barulah si jejaka meluahkan isi hatinya untuk menjadikan saya teman hidupnya. Selepas itu, hubungan kami menjadi lebih akrab hinggalah kami sama-sama mengambil keputusan untuk hidup bersama. Alhamdulillah, kedua belah keluarga merestui. Kami bersyukur juga, dengan ikatan ini, secara tidak langsung telah merapatkan lagi hubungan kekeluargaan yang selama ini terjalin di antara kedua keluarga yang mana kami sendiri tidak tahu bahawa antara kami ada pertalian darah. Walaupun dikira saudara jauh, dengan ikatan ini, saudara jauh itu akan jadi lebih rapat dan akrab. Kata sepakat telah pun dicapai iaitu melangsungkan pertunangan pada 25 September 2005, dan pernikahan pula akan dilangsungkan pada 19 Ogos 2006 nanti. Harapan agar perkahwinan ini akan dirahmati dan diberkati Yang Maha Esa.
>>lagi kisah cinta mereka
 

kisah cinta 02-06-2006 13:23:29
Bermula dengan cinta monyet tahun 1998,kami hanya berhubung melalui orang ketiga iaitu adik si teruna dengan membalas surat yang takde setem.Sehingga habis SPM cinta monyet tetap kekal namun ketika Win melanjutkan pelajaran ke negeri orang,Win mengambil keputusan untuk memutuskan hubungan agar masing-masing dapat membuat pilihan lebih sempurna.Namun Jodoh itu terlalu kukuh,setelah Win menamatkn pengajian pada tahun 2005 dan kembali ke negeri asal,cinta pertama kembali bertakhta.Rasa ingin tahu yang mendalam membuatkan Win menghubungi semula kekasih lama.Fizal,jejaka yang terlalu setia benar-benar menunggu Win seperti janji-janjinya ketika zaman persekolahan.Hati Win berbunga kembali dan bersyukur ke hadrat Ilahi kerana masih membuka pintu hati Fizal untuk menerima Win kembali.


Setelah memikirkan betapa mendalamnya cinta dan kasih si teruna pada si dara maka Win menerima lamaran Fizal.Pada asalnya kami ingin bersatu pada awal tahun 2006 tetapi disebabkan Win baru sahaja mendapat pekerjaan maka terpaksa ditangguhkan pada bulan yang sesuai.


Disaat-saat yang tak terduga,Win memutuskan untuk mengikat tali pertunangan pada 14hb Mei 2006.Rakan dan taulan hanya diberitahu ketika majlis pertunangan sedang berlangsung.Walaupun mereka kecil hati dan terkejut namun mereka tetap mendoakan kebahagiaan bersama.Majlis pertunangan hanya dihadiri oleh ahli keluarga tercinta yang berada di Johor sahaja.


Perancangan dan kata sepakat telah dibuat.Win dan Fizal bersetuju dinikahkan pada hari Ahad,20hb Ogos 2006 bersamaan 26 Rejab 1427H.InsyaAllah pernikahan diadakan di Masjid Masai.


Ini bermakna sudah 8 tahun percintaan kami telah melalui pelbagai dugaan.Diharap semua sahabat-sahabat tersayang mendoakan agar pernikahan ini diberkati Allah dan kita semua mendapat rahmat daripadaNya. 


>>lagi kisah cinta mereka
 

Hasnan Bin Hasim & Noordalina Bt Mahmud 16-05-2006 18:06:16
Dengan Penuh Rasa Kesyukuran Dan Sukacitanya Menjemput
Dato`/Datin/Tuan/Puan/Encik/Cik Ke .....


















>>lagi kisah cinta mereka
 

Love Story 23-05-2006 02:49:27
Orang kata,pandang2 jeling2....bile dah jeling lama2,jatuh pulak ke hati.So, the Love's Story begins... Kami telah bertemu semasa masing2 sedang menuntut di UiTM Shah Alam Seksyen 17. Program Orientasi pada tanggal 14 May 2001 telah menemukan kami berdua. Dari detik itu, bermulalah 'Our Love's Story'...Tarikh 22 July 2001 merupakan satu lagi detik sejarah dalam hidup kami, di mana pada tarikh keramat itu, kami dah mula "couple" laa bak kata orang putih...3 November 2002 ialah tarikh di mana keluarga pengantin lelaki sudah 'mengecop' pengantin perempuan (hantar tanda), sebelum pengantin lelaki 'fly' ke Germany untuk melanjutkan pelajaran. Semenjak Januari 2003, kami telah mula berjauhan. Seorang di Europe, sorang di Asia...Macam cinta 2 benua lah pulak kan? Kami hanya dapat berkomunikasi dgn menggunakan either telefon, email or chatting, tanpa bersua muka. Cuma setahun sekali kami dapat berjumpa dan bersua muka. Ramai orang kata yang 'Long Distance Relation' jarang berakhir dengan sesuatu yang indah. Tapi, Alhamdulillah..kami dapat mempertahankan 'Chenta' kami...27 November 2005 kami telah bertunang (join sekali dgn majlis perkahwinan abg kepada pengantin perempuan) dan menetapkan tarikh perkahwinan. Kami telah memilih tarikh 22 Julai 2006 sebagai tarikh pernikahan kami. Ini bermakna, kami akan menyambut our 5th Anniversary di hadapan 'Tok Kadi' & our Family. Is that sweet? heehee.....Our Love Story will not ends..Hafiz & Rizq will love each other "Until The Day After Forever".....Doakan kebahagiaan kami berdua.
>>lagi kisah cinta mereka
 

kisah cinta 30-04-2006 19:43:54
Cinta,cinta,cinta.Banyak yang boleh diukirkan dari cinta,ada yang membawa senyuman dan tdak kurang juga yang membawa duka.Pertemuan antara kami memang tidak dijangkakan.Pertemuan pertama itu hanyalah disebuah restoran di Pekan KUala Selangor.Ketika itu Pengantin Lelaki hanyalah seorang pelayan restoran.Dari pertemuan pertma itu Pengantin Lelaki menaruh hati


>>lagi kisah cinta mereka
 

Saat Cinta Hadir 07-04-2006 14:06:43
kitorg terserempak pastu

suke sama suke

pastu nak kawen

hahahahahaha


>>lagi kisah cinta mereka
 

kisah cinta 14-04-2006 17:03:08
Pengantin.Com.My


Kisah cinta kami bermula di UUM, di universiti kami. Cinta kami berputik semasa kami sama-sama turut serta dalam melaksanakan Pentauliahan Kadet Palapes Dia (tunang ku) merupakan super senior sewaktu kami menyertai PALAPES (Pasukan Latihan Pegawai Simpanan).


>>lagi kisah cinta mereka
 

kisah cinta 29-04-2006 22:51:45
Kisah Pertemuan...

Entahlah camne dipertemukan.

Tapi semuanya hasil usaha Kak Ann(TQ!!~~~) yang berusaha nak menemukan kami berdua. Langsung tak beritahu nak dijumpakan,siap Nura datang bawak tentera lagik (tak patot tol korang ni!~~~ bila masa lak buat perancangan ni??!). Maklum, pertama kali nak bersua muka ngan Kak Ann & pertama kali jejak bangunan KLCC.


"Jam 6... di McD." Mana la tau kat KLCC takde McD. pusing punya pusing... jumpa info counter. terus call Kak Ann bgtau latest location. kebetulan belakang tu ada KFC.. terus masuk.. makan...


Pendekkan cerita, tetiba datang mamat ni... katanya kawan Kak Ann....tak apalah.. abaikan je dia.. Sambung makan... sampailah waktu solat Maghrib .. & disinilah segalanya bermula...


Pelik dengan sikap mamat sorang ni.. tau le ada kamera.. sibuk je nak amik gambar.Jadinya.. dengan tujuan nak mengelak.. Sampailah TUMIT KASUT patah.. aiseiii!~~~tu la.... dah beso panjang baru nak main gelongsor sape suruh... kan dah malu sdirik... ;))Takpela.. at least.. leh lari dari mamat pelik tadi... (ehe...;) )


Waktu balik... barulah Si mamat ni memperkenalkan diri.. YA ALLAH.. ada udang upernye Kak Ann...Biler tanya Sikin... dia pun pelik.. "Ler... baru tau ke..?" sampai ati tul ler bala tentera dua orang ni... tak kasik tau pun awal-awal. kalu tak... takdenye patah KASUT KONVO kesayangan tu... :(


Alhamdulillah.. urusan memang dipermudahkan.. hari Jumaat itu dipertemukan.. lusanya proses perkenalan mama baba.. dan terus diikat simpulkan...dan Insya Allah 2 Jun ini dimeteraikan... Amin....


Syukur hanya padaMU ya ALLAH... kerana menemukan kami...dan mempermudahkan urusan ini..


>>lagi kisah cinta mereka
 

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 Next > End >>
 
 

Iklan

fame catering
FZ Catering menyediakan pelbagai lauk yang enak mengikut kehendak anda. Lauk disediakan segar dan panas untuk hidangan p... >> lagi
FZ Catering menyediakan pelbagai lauk yang enak mengikut kehendak anda. Lauk disediakan segar dan panas untuk hidangan para tetamu majlis perkahwinan.

Shout it!

Nick:

Message:

Peti Undi

Bagaimanakah anda berkenalan dengan pasangan anda sekarang?
 

Kisah Cinta Pilihan

Cinta Ke Hujung Nyawa
Kisah cinta kami bermula 5 tahun lepas, iaitu pada akhir Disember 2003. Kami bersahabat setahun sebelum tahun tersebut melalui email dan telefon. Kami tidak pernah berjumpa selama setahun, dan pada akhir tahun 2003 kami berdua mengagahkan diri untuk mengatur s
>>lagi mengenai kisah cinta mereka

Himpunan Koleksi Kisah Cinta

Who's Online

We have 62 guests online

Facebook