Login / Daftar ke Pengantin.com.my




Lupa kata laluan?

Daftar sekarang

Iklan kahwin - iklankan butik perkahwinan anda
 

Forum Rumahtangga & Forum Perkahwinan

Sembang Petua Pengantin & Persiapan Perkahwinan

Barang hantaran bertunang untuk pihak lelaki

:::Post New Topic:::
Tarikh: 10/05/2007 13:29 Oleh : Ms Fida
Posts : 4

 
Barang hantaran untuk pihak perempuan selalunya x merumitkan dan senang didapati, tidak seperti hantaran untuk pihak lelaki. any idea to share.

Post edited by: Ms Fida, at: 2007/05/10 21:30
 
reply | quote

Re:Barang hantaran bertunang untuk pihak lelaki

:::Post New Topic:::
Tarikh: 10/05/2007 14:37 Oleh : kibosh82
Posts : 1

 
Ms Fida, these are the suggested hantaran untuk lelaki:-

1) Sejadah
2) Al-Qur'an
3) Tepak sirih
4) Kek
5) Manisan (halwa)/choc
6) Sepersalinan baju melayu
7) Kain samping/songket
8) Perfume set
9) Toiletries
10) Potpourri/bunga rampai
11) Fruit basket

Hope it helps Pengantin.Com.My Emoticons
 
reply | quote

Re:Barang hantaran bertunang untuk pihak lelaki

:::Post New Topic:::
Tarikh: 27/06/2007 14:49 Oleh : Aisah
Posts : 7

 
bagi hantaran bertunang untuk pihak lelaki seperti berikut:

1. sirih junjung
2. kek tunang
3. potpourri/bunga rampai
4. buah-buahan
5. sepersalinan pakaian lelaki
6. kuih-muih
7. tuala tunang.

hantaran tunang tu yang sepatutnya diberikan kepada pihak lelaki.

bagi telekong, minyak wangi & sebagainya itu adalah hantaran untuk majlis langsung waktu nikah nanti.

senarai yang diberi ini adalah sepatutnya untuk hari bertunang saja...
 
reply | quote

Re:Barang hantaran bertunang untuk pihak lelaki

:::Post New Topic:::
Tarikh: 30/07/2007 10:32 Oleh : intan_jaafar
Posts : 1

 
Hai Fida..

Ur prob same dengan saya Pengantin.Com.My Emoticons but after we discuss dengan parent baru kitorg dpt solve the prob.

1. Mula2 Fida kena decide hantaran nie nak bagi semua masa bertunang or nak bagi separuh2. (bertunang separuh & nikah nanti separuh lagi). if macam saya..saya decide nak bagi separuh2 dulu.barulah terasa kemeriahan untuk both majlis.

2. Utk bertunang nie, saya bagi yang simple dulu but still ikut adat:

1. tepak sirih
2. Sirih Junjung
3. Kek
4. Buah
5. Choclate/Sweet
6. Baju sepersalinan (baju nikah)
7. Quran
8. Sejadah
9. Sampin
10.Songkok & Kain Pelekat
11.Potpouri
12.Tuala
13.Kuih

3. Banyak jugak kan.Kalau Fida nak kurang lagi pun boleh. Mungkin Fida boleh pilih mana yang sesuai lah dr list kat atas

4. Then, masa nikah nanti bolehlah bagi barang2 "official" mcm : Kemeja, Perfume, kasut n etc..

5. Acctually, nie barang yg kami decide utk engagement kami nanti,insyaAllah, bln 10 nie.

so, harap nie dapat bantu awk..selamat bertunang Pengantin.Com.My Emoticons
 
reply | quote

Re:Barang hantaran bertunang untuk pihak lelaki

:::Post New Topic:::
Tarikh: 08/08/2007 12:34 Oleh : Neesya
Posts : 1

 
How bout hantaran kahwin untuk pihak lelaki?? Sebab sy x bertunang, terus kahwin.. Pengantin.Com.My Emoticons
 
reply | quote

 
 

Iklan

fame catering
Kami memastikan pelayan katering kami berpakaian kemas dan bertrampilan segak untuk majlis perkahwinan anda. Hubungi FZ ... >> lagi
Kami memastikan pelayan katering kami berpakaian kemas dan bertrampilan segak untuk majlis perkahwinan anda. Hubungi FZ Catering untuk mendapatkan sebut harga yang berpatutan.

Shout it!

Nick:

Message:

Peti Undi

Siapakah yang paling mempengaruhi dalam pemilihan pasangan suami isteri anda?
 

Kisah Cinta Pilihan

Cinta Ke Hujung Nyawa
Kisah cinta kami bermula 5 tahun lepas, iaitu pada akhir Disember 2003. Kami bersahabat setahun sebelum tahun tersebut melalui email dan telefon. Kami tidak pernah berjumpa selama setahun, dan pada akhir tahun 2003 kami berdua mengagahkan diri untuk mengatur s
>>lagi mengenai kisah cinta mereka

Himpunan Koleksi Kisah Cinta

Who's Online

We have 77 guests online

Facebook