Login / Daftar ke Pengantin.com.my




Lupa kata laluan?

Daftar sekarang

Iklan kahwin - iklankan butik perkahwinan anda
 

Forum Rumahtangga & Forum Perkahwinan

Sembang Petua Pengantin & Persiapan Perkahwinan

nak buka salon

:::Post New Topic:::
Tarikh: 30/12/2006 02:40 Oleh : Baby-Niena
Posts : 4

 
hai saya nak buka salon andaman dalam tahun nie.modal RM20,000.tapi confius nak buat perancangan..ade sape2 boleh jadi cosultant? atau nasihat..kat mana saya boleh pergi kursus yer..?
 
reply | quote

Re:nak buka salon

:::Post New Topic:::
Tarikh: 04/01/2007 08:16 Oleh : Bayu280477
Posts : 11

 
hi niena...just a little info...

first, make up course, u can refer to mingguan malaysia, paper dia yg kecik kalau tak silap, selalu ada advertised kursus2 yg diadakan termasuk andaman, atau dlm majalah pengantin atau tanyalah kenkawan, my partner belajar dgn kak yan but now i tak de pulak phone number kak yan tu, nurul shukor pun ok.

kalau nk beli aksesori pengantin di semua house tkt 1 dan plaza city one kalau tak silap, sebelah semua house jugak, di ground floor, rambut dan bulu mata palsu di meena pun ada, my partner suka beli di prema jothi, baju2 pun banyak di meena dan preema jothi, brg2 lain like kain pelamin beli kain jesi di nilai, sorry banyak tempat yg i lupa coz now im in kota kinabalu, dah lama tinggalkan kl, tp once in a while i balik kl beli brg bawak my partner, di sabah pun i masih on business.

maybe u can start with 2-3 sets pelamin, 6 pasang baju dan persalinan, RM20k tu tak banyak boleh dpt tu niena, andaman ni modal agak tinggi, niena start sikit2 dulu, kalau ada balance simpan sikit for emergency, sekarang yg penting attend course dulu, make up quality paling penting. thats all for now. i pun pengalaman baru 4 tahun tp alhamdulillah, belum pernah ada complain, mungkin ramai mak andam yg lebih senior di luar sana boleh guide niena. anything u can reach me at singgahsanabridal@gmail.com
 
reply | quote

 
 

Iklan

Zyda Bridal Collections
Pelamin nampak klasik jika kena dengan konsep dan warnanya... >> lagi
Pelamin nampak klasik jika kena dengan konsep dan warnanya

Shout it!

Nick:

Message:

Peti Undi

Bagaimanakah anda berkenalan dengan pasangan anda sekarang?
 

Kisah Cinta Pilihan

Cinta Ke Hujung Nyawa
Kisah cinta kami bermula 5 tahun lepas, iaitu pada akhir Disember 2003. Kami bersahabat setahun sebelum tahun tersebut melalui email dan telefon. Kami tidak pernah berjumpa selama setahun, dan pada akhir tahun 2003 kami berdua mengagahkan diri untuk mengatur s
>>lagi mengenai kisah cinta mereka

Himpunan Koleksi Kisah Cinta

Who's Online

We have 60 guests online

Facebook