Login / Daftar ke Pengantin.com.my




Lupa kata laluan?

Daftar sekarang

Iklan kahwin - iklankan butik perkahwinan anda
 

Masalah Perkahwinan & Rumahtangga

Topik ~ Rencah PerkahwinanRencah Perkahwinan

Bacalah masalah-masalah yang dihadapi di dalam perkahwinan dan rumahtangga. Semoga ia menjadi tauladan dan pengajaran buat kita semua.

Filter 

Display # 
# Tajuk Artikel Hits
1 Wahai Para Suami - Tersalah Pilih Isteri
Wahai para suami...Terkadangkala tergambar di benak fikiran sesetengah daripada kita bahawa kita telah membuat pilihan yang salah ketika memilih isteri. Sehingga ianya se ... > lagi
1399

2 Cepat klimaks, kecewakan isteri
SAYA berusia 37 tahun dan sudah 16 tahun berkahwin. Masalahnya zakar saya sudah tidak semantap dulu setiap kali mengadakan persetubuhan dengan isteri.Saya kerap mencapai ... > lagi
1390

3 Tak Tahan Suami Kaki Judi
SAYA berkahwin kira-kira enam tahun. Akhir-akhir ini, saya mengesyaki suami menipu mengatakan dia bekerja tetapi sebenarnya ke Genting Highlands, mungkin untuk berjudi.Sa ... > lagi
1746

4 Suami Curang
saya ibu kepada 2 anak perempuan,yang berumur 6 dan 7..masalah saya ialah saya telah berumahtangga  hampir  8thn lebih.saya berusia 31 suami saya 44 thn rumah tangga ya ... > lagi
1584

5 Masalah Rumahtangga Isteri Dingin
Genap pada tanggal 3 Jun 2008 ini maka genaplah usia rumah tanggasaya dan isteri saya selama 13 tahun. Kami berkahwin atas cinta samacinta. Selama usia perkahwinan terseb ... > lagi
1531

6 Isteri Jatuh Cinta dengan Teruna 20an
APAKAH hukumnya jika seorang isteri jatuh cinta terhadap seorang teruna berusia 20-an? Hubungan saya dengan suami sudah tidak sehaluan membuatkan rumah tangga kami goyah. ... > lagi
3524

7 Suami isteri penderaan isteri oleh suami selepas isteri mendapat barah
Kisah benar penderaan isteri oleh suami ini terjadi di sebuah tempat di negeri Perak. Wanita ini kita nama kan Siti seorang graduan kurza dalam bidang perakaunan berkahwi ... > lagi
3911

8 Hargai Isteri untuk Elakkan Masalah Rumahtangga
Tips-tips berikut adalah untuk pasangan suami isteri yang telah sah dinikahkan. Tips-tips ini bertujuaan untuk mengelakkan masalah dalam rumahtangga. Namun begitu, ian ... > lagi
4981

9 Kisah Suami Isteri & Perceraian
Kisah suami isteri  yang sudah menikah selama 7 tahun dan memiliki 3 orang anak, terlibat dalam satu pertengkaran hebat.Begitu hebatnya pertengkaran mereka, sampai akhir ... > lagi
5888

10 Kenapa Suami Berubah Angin Selepas Berkahwin
Kenapa suami tiba-tiba sahaja suka melakukan perkara yang pada peringkat awal perkahwinan tidak melakukannya? Kenapa suami secara tiba-tiba terlibat semula dengan amalan ... > lagi
7649

11 Tanda-tanda Suami Orang
1. Bila berbual dengan anda matanya tidak memandang wajah atau muka andakerana takut pembohongannya dikesan.2. Ketika sedang berjalan-jalan dengan anda matanya liar memer ... > lagi
5470

12 Suami Isteri Susah Dapat Anak
Percintaan dalam rumahtangga ada pasang surutnya. Sedangkan lidah lagikan tergigit inikan pula suami isteri. Hidup dalam dunia rumahtangga, cabarannya memang berganda. Te ... > lagi
7612

13 Suami Isteri Kurang Bersembang
Saya tanya dalam kelas - dalam kereta jika kita lihat driver pandang ke kanan dan seorang wanita di sebelahnya memandang ke kiri ...mereka dah kahwin ke belum... mereka m ... > lagi
7061

14 Kisah Cinta Yang Semakin Pudar
Suami saya adalah serorang jurutera, saya mencintai sifatnya yang semulajadi dan saya menyukai perasaan hangat yang muncul dihati saya ketika bersandar dibahunya. 3 tahun ... > lagi
5704

15 Wasiat Buat Isteri
Semoga cerita ini dapat kita ambil sebagai pengajaran. InsyaAllah. Buat semua, pada yang dah berkahwin, baru nak kawin ataupun akan kawin nanti, kisah nie biarlah tersema ... > lagi
4451

16 10 Perkara Memeranjatkan dalam Rumahtangga
1. Berkahwin tidak bermakna anda tidak akan keseorangan lagi. "Saya dan suami baru sahaja mengikuti kaunseling. Tiada apa-apa yang ... > lagi
6205

17 Duka Hati Seorang Isteri Farah
Ini adalah kisah novel pendek... "Maafkan abang, sayang." Remuk hati seorang isteri dikala suami yang selama 10 tahun menjadi cinta agung dalam hidupnya akhirnya mengakui ... > lagi
7111

18 Pengorbanan Seorang Isteri
Nura memerhatikan jam didinding, sudah dekat pukul 12.00 malam,argh.. Dia lambat lagi malam ini. Akhirnya sofa itu jugak menjadi katilnya malam ini.  2.00 pagi. "Nu ... > lagi
15224

19 Suami Jatuh Cinta Lagi
dimana datangnya cinta?.....bagaimana kalau suami bercinta lagi?...tak perlu di nafi..saya rasa ia banyak berlaku...suami jatuh cinta lagi...saya pun sering tewas..jatuh ... > lagi
13569

20 Petua-petua Menambat Hati Suami
Kebahagiaan berumahtangga merupakan impian dan harapan semua pasangan suami isteri. Bukan sahaja kebahagiaan duniawi yang dicari bahkan juga kebahagiaan akhirat sebagaima ... > lagi
39328

21 Hak Isteri : Nafkah Zahir & Batin
Hidup suami isteri kena ada give & take...walau apa pun...u kena bincang dgn suami..kami di sini boleh kasi pendapat saja...kebykkan kepincangan rumahtangga berpunca dari ... > lagi
40516

 
 

Iklan

Koleksi Pengantin Aryani
Baju Persalinan Lenggah merah, pakaian tradisional dari Pakistan dipadankan dengan aksesori lengkap di malam berinai...p... >> lagi
Baju Persalinan Lenggah merah, pakaian tradisional dari Pakistan dipadankan dengan aksesori lengkap di malam berinai...pastinya memberikan kelainan kepada si pengantin untuk diabadikan didalam photo album sbg kenangan selamanya...

Shout it!

Nick:

Message:

Peti Undi

Adakah isteri / suami anda merupakan cinta pertama anda?
 

Kisah Cinta Pilihan

Cinta Ke Hujung Nyawa
Kisah cinta kami bermula 5 tahun lepas, iaitu pada akhir Disember 2003. Kami bersahabat setahun sebelum tahun tersebut melalui email dan telefon. Kami tidak pernah berjumpa selama setahun, dan pada akhir tahun 2003 kami berdua mengagahkan diri untuk mengatur s
>>lagi mengenai kisah cinta mereka

Himpunan Koleksi Kisah Cinta

Who's Online

We have 41 guests online

Facebook