Login / Daftar ke Pengantin.com.my




Lupa kata laluan?

Daftar sekarang

Iklan kahwin - iklankan butik perkahwinan anda
 

Lawak Jenaka Perkahwinan

Pelbagai koleksi lawak jenaka terutama sekali jenaka perkahwinan membuatkan anda tidak kering gusi.

Filter 

Display # 
# Tajuk Artikel Hits
1 Kisah Isteri Curang
Dalam satu kejiranan... bermulalah satu cerita dimana isteri jiran sebelah ni jatuh cinta dengan suami jiran sebelah.Jadi.....korang faham-fahamlah apa yang dia orang bua ... > lagi
4678

2 Saksi Serba Tahu
Di sebuah mahkamah, satu kes sedang di dengar denganmenghadirkan seorang saksi utama seorang ibu tua. Peguamcara mendapat giliran pertamauntuk bertanya beberapa soalan k ... > lagi
1732

3 Tidak Pernah Bagi Sumbangan
Di sebuah kampung, seorang penghulu mendapati salahseorang penduduk kampungnya yang bernama Lamin tidakpernah membayar tuntutan bulanan kampung. Lamin memangterkenal dan ... > lagi
1680

4 Suami Menang Loteri RM3 Juta
Seorang lelaki bergelar suami pulang ke rumah danmemanggil isterinya secara tiba-tiba.Suami: Sayang, cepat kemaskan beg awak!Isteri: Kenapa?Suami: Abang baru menang loter ... > lagi
1637

5 Suami Keluar Masuk Disko
Seorang ibu muda sedang mengadu pada temannya, "Akuterpaksa minta cerai dari suamiku.""Kenapa..?" tanya temannya kehairanan."Habis, hampir setiap malam kerjanya keluar ma ... > lagi
1716

6 Suami Kedekut
Suatu malam seorang isteri meminta wang belanja tambahan dari suaminya seorang yang kedekut.Lalu suaminya mengeluarkan wang RM 5000 dari poketnya lalu berjalan ke arah ce ... > lagi
1793

7 Pengalaman Pertama Seorang Gadis
Sebaik sahaja anda baring, anda mula merasakan otot-otot anda mula menegang. Anda cuba mengelak dengan cuba memberi alasan, tetapi dia enggan menerima alasan anda bahkan¬ ... > lagi
2479

8 Terberanak
Sorang pompuan tu... TERberanak dalam lif. Punyalah dia malu... melalak dan tak mau keluar lif... Datang doktor cuba pujuklah pompuan ni... nak bawa ke hostipal. "Maril ... > lagi
1648

9 Malam Pertama Perkahwinan
Cara Suami Mendekati Isteri Di Malam Pertama Perkahwinan Suami yang mendekati isteri di malam pertama dengan pujian-pujian verbal mahupun tidak, patutlah menjadikan anda ... > lagi
2632

10 Pengorbanan Suami Pada Isteri
Pada akhir zaman yg serba canggih dan moden ini,ramai isteri-isteritelah lupa pengorbanan yg di lakukan oleh si suami.Mari kitalihat antara apa yg lelaki korbankan untuk ... > lagi
1718

11 Kepada Isteri Tersayang
Seorang lelaki telah menginap di sebuah hotel di KL. Terdapat sebuah komputer di dalam bilik hotel itu. Dia pun mengambil keputusan untuk menghantar e-mail kepada isterin ... > lagi
1795

12 Tragedi Kek Perkahwinan
Tragedi kek perkahwinan kerana pengantin terlalu berat ..hehe ... > lagi
4479

13 Rompakan Bank
Seorang lelaki telah merompak bank dan menjadikan pelanggan bank sebagai tebusan.Dia bertanya pada tebusan pertama ‚ÄúKau nampak tak aku merompak bank ni?‚ÄĚTebusan terse ... > lagi
1543

14 Surat Untuk Abang & Kereta Abang
Dear abang,Ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawaanak-anak balik ke kampung. abang tak perlu hantarayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak kekampung musim cuti ... > lagi
1717

15 Makna Tersirat Ayat-ayat Perempuan
Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?Makna ters ... > lagi
2265

16 Telur Separuh Masak
Jojo dan Shasha membawa anak lelaki mereka yang berusia 6 tahun keklinik. Walaupun pada mulanya agak malu dan segan, akhirnya merekamembuka mulut juga menceritakan kebimb ... > lagi
2129

17 Lebih Baik Kahwin Lambat Dari Tak Kahwin Lansung
Lebih Baik Kahwin Lambat Dari Tak Kahwin Lansung  ... > lagi
2760

18 Ayangku Sayang
Pada satu hari, si suami balik dari kerja dan mendapati si isteri tengah bergaduh besar dengan maid Indonesianya...Maka si suami dengan hati yg suci ingin lah jadi orang ... > lagi
2109

19 Kek Perceraian & Perpisahan
Lawak jenaka Gambar-gambar kek perceraian dan perpisahan.       ... > lagi
5507

20 Surat Untuk Kahwin Satu Lagi
SELEPAS 1 TAHUN BERLALU ....Kepada isteriku yang dicintai,Sayang,Terima kasih kerana menyiapkan beg pakaian dan sarapan abang pagitadi. Seperti biasa, keprihatinan dan ke ... > lagi
2711

21 Lawak Jenaka - Tips Mengurat Awek
Exuse me, I sesat ni....boleh bagi direction camne nak pegi rumah you? You tau tak mata you sama dengan color porshe i Senang citer camni lah, ape kata you ambi ... > lagi
4947

22 Lesen dah Mati
Suami: Mama, lesen papa dah mati 3hb aritu.. Isteri: Lesen kete ke? Mama baru je renew lesen aritu.. Suami: Lesen kete, lesen moto & lesen nikah.. Isteri: So, lesen nikah ... > lagi
6920

23 Lelaki handsome vs Lelaki tak handsome
Kalau lelaki handsome pendiamPerempuan akan cakap:: woow, cool giler...kalau lelaki tak handsome pendiamPerempuan akan cakap: eh perasan bagus... kalau lelaki handsome be ... > lagi
11294

24 Suami Yang Terbaik
Suami Terbaik Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab eklusif lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym. Tiba-tiba kedengaran der ... > lagi
9117

25 Ciri-ciri Kita dah makin Tua
1. Dulu, kalau nak membaca...dari jauh pun boleh baca. Sekarang dekat2 tak nampak....kena jauh-jauh sikit. 2. Dulu kalau nak kencing, dari jauh...suuurrrrr!!!! masuk.... ... > lagi
8944

26 Jangan Kentut di Depan Gay
Seorang wartawan lelaki telah ditugaskan membuat liputan dan siasatan mengenai aktiviti kelab gay di Bukit Bintang. Dia di kehendaki menyamar sebagai gay. Wartawan itu de ... > lagi
8461

27 Cerita Suami yang sangat Kedekut
Al-kisahnya cerita suami yang sangat kedekut iaitu sepasang suami isteri, dah lama kahwin tapi tak ada cahaya mata. Si suami teramat lah kedekut, bukan setakat taik idung ... > lagi
8890

28 Cerita Pengantin Malam Pertama Yang Syahdu
Cerita Pengantin Malam Pertama untuk pengantin baru yang bernama Ramli. Dalam keheningam malam penuh syahdu, Ramli masuk kekamar kerana mengantuk.(kemungkinan ada juga ra ... > lagi
358221

29 Doa Dapat Jodoh
Ya Tuhan, kalau dia memang jodohku, dekatkanlah... Tapi kalau bukan jodohku, Jodohkanlah.... Jika dia tidak berjodoh denganku, Maka jadikanlah kami jodoh... Kalau dia buk ... > lagi
13585

30 Isteri Bertuah
Seorang lelaki sedang melintas jalan bersama isterinya pada suatu petang. Nasib malang menyebabkan dia kemalangan. Isterinya selamat tetapi si suami mengalami impak dikep ... > lagi
10382

31 Suami Yang Panas Baran
Pada suatu hari sepasang suami isteri yang agak berusia umurnya sedang dalam perjalanan menuju ke Johor Bahru melalui highway. Tujuan mereka adalah untuk melawat cucu yan ... > lagi
9224

32 Janda 18 tahun
Alkisah...ada sorang duda anak 2 yang tinggal di sebuah kampung. Duda ni nama dia Amat. Amat ni dah 3 tahun menduda setelah kematian isterinya. Pada satu hari , Amat yang ... > lagi
10038

33 Kebijaksanaan Kelicikan Wanita Melayu
Wati pergi ke sungai untuk membasuh pakaian. Sebaik tiba, terlihat olehnya seekor ikan yang menggelepar di atas batu. Wati menghampirinya. Tiba-tiba ikan itu bersuara, "K ... > lagi
7370

34 Kejujuran Hati Bakal Suami Isteri
Sepasang kekasih yang hendak menikah sedang berbincang. Si Gadis berbisik pada kekasihnya, "Sekarang waktunya kita saling jujur agar kelak kita tidak kecewa." Si Pemuda ... > lagi
7708

35 Surat Rasmi Nak Kahwin Lagi @ Poligami
Surat Rasmi Nak Kahwin Lagi Posted: Suami bin Lelak ... > lagi
7693

36 Calon Isteri
Ceritanya begini, suatu hati di Kampung Pandan, Kuala Lumpur,ada seorang ibu yang gusar kerana anak sulung lelakinya tak kawin-kawin lagi, so satu hari, si ibu pon bawakl ... > lagi
6993

37 Kisah Tiga Anak Dara
Tersebutlah alkisah sebuah keluarga aman bahagia yang dianggotai sepasang suami isteri bersama tiga orang anak dara mereka. Nak dijadikan cerita, ketiga-tiga anak dara te ... > lagi
6915

38 Tiga Kali jer Curang Bang
Pada satu malam, ada pasangan yg agak berumur sedang makan malam dengan romantiknya bagi menyambut ulangtahun perkahwinan mereka yg ke 50 tahun. Suaminya, seorang Tan Sri ... > lagi
7326

39 Kisah Kasih Suami pada Isteri
Pak Mat adalah seorang penduduk sebuah pondok di Selatan Thailand. Pada pertengahan bulan Mei yang lalu isterinya yang bernama Maznah telah meninggal dunia kerana diseran ... > lagi
5851

40 Susahnya Mencari Calon Isteri
1. Kalau bakal isteri seorang guru. Alamatnya, kat rumah akan bising kot. Mana taknya, dilayan kita macam anak murid. "Kamu, jangan baca suratkhabar. Sila ke dapur unt ... > lagi
6627

41 Malam Pertama Perkahwinan
Fuyooooooo.. . ..nie lah first time aku berader didlm bilek dgn seorang wanita..macam jakun darat siot. Ye seorang wanita yg bergelar isteri, isteriku yg sah. Macam beruk ... > lagi
24727

42 Makan Malam
Suatu pagi ketika seorang suami hendak berangkat ke tempat kerjanya.. Suami : "Tie.. abang pergi dulu ya" Isteri : "Abang tak sarapan dulu?" Suami : "Tidak.. abang nak ce ... > lagi
7291

43 Surat Putus Cinta
Dear All, This one is very ... .the very... . Tijah budak kampung, tapi bekerja di Kuala Lumpur. Biasalah bila sudah duduk "town", mula lupa asal usul. Pakaian seksi maut ... > lagi
6377

44 Macam-macam perceraian selepas 9/11
Perceraian yang pertama disebabkan oleh 9/11 semasa terrorist menyerang New York. Ini berlaku apabila seorang suami yang berkeja di bangunan world trade centre menghabisk ... > lagi
6253

45 Bahaya Kahwin dengan Programmer
Kawan Kawan, Sebelum anda memutuskan untuk berkahwin dengan seorang "programmer" anda perlu pikir dengan semasak-masaknya dulu sebelum anda menyesal dikemudian hari. Ini ... > lagi
7393

46 Tiga Dara Pingitan
 Aminah, Sarimah dan Juliana merupakan 3 anak dara kesayangan Pak Abu. Mereka bertiga jarang keluar secara berasingan dari keluarga.Mungkin memasing dah meningkat ... > lagi
7495

47 Kisah Dua Hantu Sengal
Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, ... > lagi
7635

48 Malam Yang Dingin
Di suatu malam yang dingin, di dalam sebuah bilik yang sederhana besar, di atas katil...... sepasang suami isteri yang telah lanjut usia baru masuk tidur. Suaminya telah ... > lagi
9183

49 Tidur Sekatil Dengan Suami Orang
Teman saya ini (katakanlah namanya Ema, 25 tahun) bekerja dengan satu perusahaan konsultan yang tidak terlalu besar sebagai assistant dan salah seorang partner pada perus ... > lagi
52167

50 Perbezaan TNB dgn LILIN??
Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. pada suatu malam si isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, "ayang, period i dah lewat sebulan, t ... > lagi
9268

51 Kematian Pengantin secara mengejut di Sg. Petani
Sg Petani: Seorang wanita yang berumur 35 thn ditemui mati didalam bilik tidurnya semalam. Mengikut penduduk setempat, wanita itu baru sahaja melangsungkan perkahwinanny ... > lagi
15200

52 Haram Kahwin!
Suzy menyampaikan hasrat hatinya kepada bapanya untuk berkahwin dengan Robert. Jejaka pilihannya yang juga adalah jiran dan teman sepermainan nya sejak kecil lagi. Suz ... > lagi
8641

53 Rumah Kahwin
Seorang lelaki baru sahaja bertengkar dengan isterinya. Habis bertengkar, secara tiba-tiba sahaja isterinya terus mengemas barang-barangnya ke dalam beg.  " Kenap ... > lagi
7207

54 Malam Pertama Malam Terindah
Sang suami yang baru menikah merasa hairan melihat tingkah laku istrinya, yang pada malam pertama membuka jendela dan menatap ke langit melihat bintang-bintang. Dengan ... > lagi
72254

55 Bakal Ayah
4 orang bakal ayah sedang menunggu di bilik menunggu di Hospital sementara isteri masing-masing sedang berjuang untuk melahirkan anak. Kemudian keluar nurse dan member ... > lagi
8542

56 Nak Kahwin
"Abang ni, pakai tu elok-elok la sikit," kata Liza lembut sambil membetulkan pakaian Usin. Usin tersenyum memandang isterinya."Cantik isteri abang hari ni," Usin mencubi ... > lagi
12160

57 Awal, Pertengahan, Penghujung Perkahwinan
Awal Perkahwinan Isteri : "Jom kita pergi shopping" Suami : "Jom..dari duduk rumah, bosan plak.." Pertengahan Perkahwinan Isteri : "Jom kita pergi shopping" Suami : "A ... > lagi
27851

 
 

Iklan

Azzalynn's Bridal
AzzaLynn Bridal Solekan Majlis Tunang Teknik solekan yang tepat dapat memberikan penampilan terbaik di hari pertunangan ... >> lagi
AzzaLynn Bridal Solekan Majlis Tunang Teknik solekan yang tepat dapat memberikan penampilan terbaik di hari pertunangan anda. Tak perlu tampil seperti tepung gomak. Tetap manis di pandang mata.Finishing Touch: semburan DERMACOLOR Fixing Spray bagi mengatasi masalah wajah  yang mudah tampak bergaris. Dab dab kan dengan pink sponge secara lembut  dapat memberikan kekemasan seperti yang diimpikan.  Engagement: Farhana, Nusa Putra, 5 Feb 2011 MUA: NAJ from AzzalynnBridal   Farhana tak sempat buat apa-apa untuk majlis tunangnya. Maklumlah,  balik Malaysia hanya lebih kurang 5 hari menjelang majlis. Semuanya  bonda yang uruskan. Lynnda lebih banyak berbincang dengan bonda Farhana  bagi segala urusan berkaitan majlis tunang ini.  Nampak macam senang kan nak mekap wajah Farhana ni.  Tapi hakikatnya, Tuhan saja yang tahu.   Farhana ni kurus, sedikit tinggi orangnya serta memiliki seraut wajah  cengkung dan tampak garang. Yang paling tak mudah lupa, Farhana memiliki  bulu mata yang panjang tetapi \'degil\'. Tegak! Lurus! Buatlah apa saja,  ia akan balik ke asal. hehehehhehee.. memang mencabar kesabaran...    Kami memberikan sentuhan manis bagi melembutkan wajah Farhana yang  garang ini. Bukan mudah ya! Bukan mudah! Silap percaturan, salah teknik  solekan, jadi macam nenek tua.  Syukur Alhamdulillah, hasilnya  memuaskan hati Farhana dan ibunya. Permintaan Farhana untuk tampil  senatural mungkin telah dapat kami berikan.   Dapatkan nasihat pakar kami. Sila hubungi kami untuk tempahan solekan majlis anda.   * Bagi yang mempunyai masalah kewangan, anda dijemput untuk solekan  PERCUMA bagi majlis tunang atau nikah anda. Sila book tarikh sahaja.  Semoga dengan bantuan sekecil ini dapat memudahkan urusan majlis anda.  * Syarat solekan PERCUMA 2012: Masa solekan antara 7:00 pagi-12:00  tengahari. Mesti hadir di Puchong. Kena book tarikh sebulan awal kerana  dikhuatiri kami outstation. Contact Us      Email: nlynnda@yahoo.co.uk Boutique: +603-80601544 (2:00pm - 5:00pm ONLY) SOHO Office: +603-80515446 (10:00am - 2:00 pm ONLY) Lynnda: +6012-2399629  Sue: +6013-2028986   Official Blog :: http://azzalynnbridal.blogspot.com Related Links :: http://azzalynn.blogspot.com http://runcitdanborong.blogspot.com¬† http://kryolanstokis.blogspot.com http://pengantin.fotopages.com http://d-raz.fotopages.com   Facebook :: AzzaLynn Bridal  Wedding Boutique & Spa (All About Wedding Only):¬† AzzaLynn Bridal AGS-022, Intan A, Jalan Intan 4, Taman Puchong Intan, 47150 Puchong, Selangor, MALAYSIA Operation Hour:¬† by Appointment Only. No Walk-in Allowed  Boutique close on Monday

Shout it!

Nick:

Message:

Peti Undi

Bagaimanakah anda berkenalan dengan pasangan anda sekarang?
 

Kisah Cinta Pilihan

Cinta Ke Hujung Nyawa
Kisah cinta kami bermula 5 tahun lepas, iaitu pada akhir Disember 2003. Kami bersahabat setahun sebelum tahun tersebut melalui email dan telefon. Kami tidak pernah berjumpa selama setahun, dan pada akhir tahun 2003 kami berdua mengagahkan diri untuk mengatur s
>>lagi mengenai kisah cinta mereka

Himpunan Koleksi Kisah Cinta

Who's Online

We have 12 guests online

Facebook