Login / Daftar ke Pengantin.com.my




Lupa kata laluan?

Daftar sekarang

Iklan kahwin - iklankan butik perkahwinan anda
 
Bridal Make up (Fiza)
Saya menyediakan khidmat andaman atau makeup kepada bakal - bakal pengantin yang ingin melangsungkan perkahwinan. Di sam... >> lagi
Saya menyediakan khidmat andaman atau makeup kepada bakal - bakal pengantin yang ingin melangsungkan perkahwinan. Di samping itu juga saya menyediakan service andaman atau makeup untuk majlis keramaian seperti dinner, photoshoot dan lain-lain. Sekiranya anda berminat untuk menggunakan khidmat saya sila hubungi saya di talian 0196649422 or 0126063006

Gerbang Perkahwinan, Khemah Pengantin dan Meja Kerusi Pengantin

Attention, open in a new window. | Print | E-mail

User Rating: / 10
PoorBest 

GERBANG PERKAHWINAN, KHEMAH PENGANTIN DAN MEJA KERUSI PENGANTIN merupakan antara elemen yang penting dalam majlis perkahwinan. Ini kerana suasana persekitaran yang di susun dengan baik dan warna tema yang seragam dari baju pengantin ke pelamin, khemah pengantin dan meja kerusi pengantin bukan hanya menjadikan latar belakang yang sempurna buat gambar-gambar perkahwinan anda tetapi akan menambahkan lagi keseronokan dan keselesaan tetamu.

Mengabungkan komponen estetik majlis pernikahan dan persandingan di bawah satu tema. Ini termasuk susunan bunga, pencahayaan, latar belakang dan kain beralun, termasuk sentuhan susunan tempat duduk, menu dan cenderahati. Pilihan kerusi mengikut tema juga akan kelihatan lebih menarik.

Meja Kerusi Pengantin mengikut tema baju hitam pengantin
Gerbang perkahwinan mengikut tema baju hitam pengantin
Pelamin pengantin mengikut tema baju hitam pengantin

Tema warna majlis perkahwinan yang seragam

Keseragaman warna tema majlis perkahwinan

mempelai pengantin ini.

Kesemua dekorasi berwarna hitam dari meja kerusi pengantin, khemah,

gerbang perkahwinan dan pelamin pengantin.

 

Pertama sekali pilih tema majlis, kemudian pilih makanan anda, dekorasi, susunan bunga, peralatan, kek kahwin dan music untuk menyesuaikan dgn keadaan sekeliling.

Idea ~ setiap meja termasuk meja pengantin patut dihiasi. Kreativiti di atas menu, Tanya chef jika boleh mencipta menu makan anda waktu temujanji anda yang pertama dan namanya menu minuman dan makanan kegemaran ‘lelaki’ atau ‘perempuan’ .

Pilihan ~ hiasan dan tambah dgn hiasan lilin, cermin, cengkerang, origami-origami, payung-payung kecil, bulu hiasan, manik-manik pilihannya tak terhingga.

Tip ~ buat dekorasi anda sendiri dengan bahan-bahan yang senang didapati dan tidak mahal.

 

DEKORASI MAJLIS

Tema warna majlis perkahwinan yang mengikut warna latar belakang dewan

Warna tema meja kerusi pengantin mengikut warna dewan

majlis tersebut diadakan. Ini membuatkan majlis tampak

eklusif dan mewah

Perkara pertama tetamu perhatikan sewaktu tiba di satu majlis ialah dekorasi. Dan kerana itu setiap pasangan menginginkan dekorasi mereka menarik, bermakna dan menunjuk sesuatu yang diminati pengantin.

Mood
Adakah majlis ini jenis yang bersahaja atau rasmi? Menginginkan yang tradisi ataupun kontemporari? Mengetahui semua ini membantu dalam pemilihan lilin, balloon, bunga2 dan dan lain2 yang akan menarikkan lagi dekorasi anda.

Tema Warna
Fikirkan warna utama yang akan digunakan untuk dekorasi. Mungkin warna kegemaran pasangan, sesuatu yang berkaitan kepada hobi yang dikongsi bersama, atau sesuatu yang digemari pada waktu tersebut. Ini adalah juga warna yang akan digunakan oleh rombongan pengiring.


Lokasi
Ambil gambar lokasi di mana majlis akan dijalankan supaya boleh digunakan sebagai rujukan untuk dekorasi.

Masa
Dekorasi yang tidak banyak tidak akan mengambil masa yang lama untuk dihiaskan tetapi untuk dekorasi yang banyak dan rumit maka waktu yang panjang diperlukan untuk kerja-kerja menghiaskannya.

Tetamu

Jumlah tetamu yang akan dijemput dan size lokasi majlis. Dengan jumlah tetamu yang dijemput, dengan gabungan dekorasi majlis yang besar adakah ini akan mengambil ruang yang besar?

Jika jumlah tetamu ramai, sebaiknya memilih untuk dekorasi yang sederhana. Manakala hiasan meja juga biarlah yang sederhana.

Untuk yang berkemampuan, jika ada kanak-kanak di dalam senarai jemputan, sediakanlah kawasan untuk kanak-kanak bermain dikalangan mereka yang seumur dengan mereka, dekorasi dan makanan juga boleh disesuaikan untuk mereka.

Bajet
Idea dekorasi jika tidak dipilih dengan betul tidak akan tampak cantik, walaupun berapa kos majlis tersebut adalah tinggi. Gabungan 2-3 idea dekorasi yang sesuai boleh menjadikan majlis tersebut tampak mewah.

Anda tidak perlu membeli semua jenis hiasan untuk dekorasi majlis anda. Ada mereka yang boleh menyewakan perkara seperti cermin, pintu gerbang, pasu bunga, pokok-pokok, patung-patung, hiasan bunga-bunga kering yang boleh digunakan pada hari itu.

 

Gerbang perkahwinan boleh dipilih mengikut bajet andaPencahayaan amat penting jika majlis perkahwinan diadakan sebelah malam

 


Oleh Pn Hazelin Ismail

SMS: 017-2373029
myq_r @ yahoo. com
http://www.majlisku.com atau http://majlisku.fotopages.com

 


Bookmarks ~ Kongsi ::

Komen
yunus
m.yunus@maybank.com.my
ditulis oleh yunus pada 2009-02-23 11:34:34
Salam,  
nak tanyer.. 
butik ni kat maner ek? 
saya org kajang.. 
boleh uruskan ker? 
nak tau gak rough estimate tok harga2 pakej.. 
terima kasih..
gee
puteriwan_87@yahoo.com
ditulis oleh gee pada 2009-03-06 13:56:08
:sigh kalau melayu kawen yang muslim tu,kalau pakai tudung lagi cun :grin
zallieja
zallieja@yahoo.com
ditulis oleh zallieja pada 2009-03-11 10:48:17
askum... 
nak tanya... 
lokasi untuk booking kat mana?... 
saya org s.alam... 
nak tau lah list harga utk pakej2 khemah nie... 
tq...
lynn
majlisku@gmail.com
ditulis oleh lynn pada 2009-04-01 10:06:08
akum kepada semua yg bertanya 
 
terima kasih kerana sudi menghubungi kami. enquiry anda telah kami reply melalui email. terima kasih.
Hani
mnmgirl_pd@yahoo.co.uk
ditulis oleh Hani pada 2009-05-04 16:23:22
salam.. 
ade x contoh tuk kaler pink+cream and pink+black? 
i nk gune tema kaler tu la tp tgh pk2 mne yg lg seswai..n pricing skali ye. tq
fitri
fitri.irwan@live.com
ditulis oleh fitri pada 2009-07-11 15:00:08
cantek tp xder kew yg lg lembut n menarik :)
mas
mastura_05@hotmail.com
ditulis oleh mas pada 2010-09-28 12:22:11
hi.. 
butik katne? 
nak tau pakej dewan u mcm mane pls..tq
shah
donno_045285@yahoo.com
ditulis oleh shah pada 2011-09-14 16:56:15
Salam, 
 
boley quote pakej dewan asap? 
 
TQ
Pharmg287
Good info
ditulis oleh Pharmg287 pada 2012-11-28 12:21:48
Hello! bfkekek interesting bfkekek site! I'm really like it! Very, very bfkekek good!
Pharme574
Good info
ditulis oleh Pharme574 pada 2012-11-28 12:22:36
Very nice site! cheap viagra
Pharmd810
Good info
ditulis oleh Pharmd810 pada 2012-11-28 12:25:06
Very nice site!
Pharmk75
Good info
ditulis oleh Pharmk75 pada 2013-02-23 14:06:58
Hello! fgakfda interesting fgakfda site! I'm really like it! Very, very fgakfda good!
Pharme958
Good info
ditulis oleh Pharme958 pada 2013-02-23 14:07:36
Very nice site! cheap viagra
Pharmd93
Good info
ditulis oleh Pharmd93 pada 2013-02-23 14:08:57
Very nice site!

Berikan Komen
Nickname:
Email:
Telefon:
:Untuk mendapat pemberitahuan email jika ada komen terbaru.
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Komen:



This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Taip huruf atau nombor yang anda nampak dalam gambar (5 character). Anda boleh taip huruf besar atau kecil (not case sensitive)

Jika anda menyukai artikel ini. Sila klik "Like" :

 
 

Iklan

fame catering
FZ Catering memastikan meja dan kerusi disusun secara optimum untuk memuatkan bilangan tetamu anda dengan mudah dan memu... >> lagi
FZ Catering memastikan meja dan kerusi disusun secara optimum untuk memuatkan bilangan tetamu anda dengan mudah dan memudahkan mereka nampak bakal pengantin.

Shout it!

Nick:

Message:

Peti Undi

Bagaimanakah anda berkenalan dengan pasangan anda sekarang?
 

Kisah Cinta Pilihan

Cinta Ke Hujung Nyawa
Kisah cinta kami bermula 5 tahun lepas, iaitu pada akhir Disember 2003. Kami bersahabat setahun sebelum tahun tersebut melalui email dan telefon. Kami tidak pernah berjumpa selama setahun, dan pada akhir tahun 2003 kami berdua mengagahkan diri untuk mengatur s
>>lagi mengenai kisah cinta mereka

Himpunan Koleksi Kisah Cinta

Who's Online

We have 39 guests online

Facebook