Login / Daftar ke Pengantin.com.my
Lupa kata laluan?

Daftar sekarang

Iklan kahwin - iklankan butik perkahwinan anda
 
Koleksi Pengantin HAIFA
Pelamin dewan 2011 ini menampakkan gah majlis perkahwinan. Hiasan bunga dan karpet merah memberikan impak ekslusif pada ... >> lagi
Pelamin dewan 2011 ini menampakkan gah majlis perkahwinan. Hiasan bunga dan karpet merah memberikan impak ekslusif pada majlis perkahwinan anda.

Soalan Lazim (FAQ)

Attention, open in a new window. | Print | E-mail

User Rating: / 32
PoorBest 

Soalan Lazim (FAQ)

Pengguna-pengguna Pengantin.Com.My ini boleh dibahagikan kepada dua kategori iaitu:-
 • 1) Pengantin - Mereka yang bakal mendirikan rumahtangga
 • 2) Pengiklan - Mereka yang terlibat dalam bisnis pengantin

Pengantin.Com.My menerima banyak pertanyaan daripada pengguna-pengguna portal ini. Kami telah menghimpunkan soalan-soalan yang selalu ditanya oleh pengguna Pengantin.Com.My. Kami berharap dengan adanya himpunan Soalan Lazim (FAQ) ini, boleh membantu para pengguna mendapat jawapan dengan lagi cepat tanpa perlu menunggu maklum balas dari pihak Pengantin.Com.My.

Pengantin.Com.My sangat mengalu-alukan sebarang cadangan untuk memperbaiki lagi portal perkahwinan anda.

Semua Kategori

 • 1) Saya terlupa kata laluan

 • - Sila klik link "Lupa kata laluan?" dan masukan email anda. Pengantin.Com.My akan menghantar kata laluan baru ke email anda.

 • 2) Bagaimana saya boleh mengubah butiran peribadi saya?

 • - Sila login menggunakan email dan kata laluan anda. Selepas login, link "Kemaskini Akaun" akan dipaparkan bahagian atas sebelah kanan skrin. Klik link tersebut. Anda boleh mengubah dengan mudah butiran anda.

Pengantin

 • 1)Saya tidak boleh login?

 • - Pastikan anda telah mengaktifkan akaun anda. Selepas mendaftar Pengantin.Com.My akan menghantar email untuk tujuan pengaktifan. Dalam email tersebut terdapat link untuk mengaktifkan email anda.
  - Pastikan email dan kata laluan adalah betul. Jika masih tidak berjaya. Sila klik "Lupa kata laluan?" untuk dapatkan kata laluan yang baru.

 • 2) Saya ingat tahu pakej perkahwinan yang ditawarkan oleh Pengantin.Com.My?

 • - Untuk pengetahuan anda, Pengantin.Com.My tidak menawarkan sebarang pakej perkahwinan. Pengantin.Com.My adalah portal untuk memudahkan interaksi di antara bakal pengantin dan pengiklan. Sila ajukan soalan tersebut kepada pengiklan-pengiklan yang tersenarai dalam direktori kami.

Pengiklan

 • 1)Saya tidak boleh login?

 • - Pastikan anda telah mengesahkan email anda. Selepas mendaftar Pengantin.Com.My akan menghantar email untuk tujuan pengesahan email. Dalam email tersebut terdapat link untuk mengesahkan email anda. Tujuan pengesahan ialah untuk memastikan email anda adalah betul supaya bakal pengantin boleh menghubungi anda kelak.
  - Selepas pengesahan email, Pengantin.Com.My akan menentukan sama ada anda akan disenaraikan atau tidak dalam direktori pengantin. Proses ini akan mengambil masa seminggu selepas pendaftaran. Jika akan disenaraikan di direktori pengantin anda akan mendapat email mengenainya. Jika anda tidak disenaraikan di direktori kami, pihak kami akan menghantar email untuk meminta lebih maklumat atau memberitahu sebab-sebab anda tidak disenaraikan.

 • 2)Bagaimana saya boleh menambah kategori dalam direktori pengantin?

 • - Pengantin.Com.My tidak membenarkan anda dengan senang menambah kategori dalam direktori. Kami ingin memastikan yang pengiklan yang betul terlibat dalam kategori tersebut tersenarai. Sebelum ini kami banyak menerima di mana pengiklan ingin disenaraikan di semua kategori dan kredibiliti pengiklan tidak boleh dipercayai.
  - Jika anda dapat buktikan yang anda betul-betul terlibat dalam kategori tersebut sila hantar bukti kepada kami iaitu hasil kerja anda dalam bentuk gambar berserta butiran, atau cara-cara lain yang boleh diterima.

 • 3) Bagaimana saya boleh meletakan gambar di Pengantin.Com.My

 • - Anda boleh berbuat demikian dengan menggunakan servis Katalog kami. Gambar katalog akan dipaparkan secara automatik di muka hadapan Pengantin.Com.My. Anda juga secara automatik boleh menghantar newsletter kepada bakal pengantin yang berdaftar di portal kami.

 • 4) Bagaimana saya boleh menarik lagi ramai bakal pengantin menggunakan servis saya?

 • - Secara umumnya bakal pengantin suka membaca mengenai hasil kerja sesuata perkhidmatan pengantin dan suka melihat gambar-gambar. Jika anda dapat menyumbangkan artikel berserta gambar, Pengantin.Com.My akan menyiarkan di muka hadapan. Bakal pengantin akan menghubungi anda dengan sendirinya lagi banyak berbanding membuka topik di forum untuk mempromosikan servis anda. Promosikanlah servis anda secara bijak!

 • 5) Adakah forum dan direktori berbayar, jika ya berapakah bayaran yang dikenakan?

 • - Buat masa ini forum adalah percuma.
  - Direktori dikenakan bayaran sebanyak RM120 setahun.

 • 6) Bagaimana saya ingin mengiklankan servis saya seperti meletak banner atau gambar?

 • - Sila Hubungi kami dan sila pilih subjek - "Pengiklanan"


Bookmarks ~ Kongsi ::
 
 

Iklan

Bridal Make up (Fiza)
Saya menyediakan khidmat andaman atau makeup kepada bakal - bakal pengantin yang ingin melangsungkan perkahwinan. Di sam... >> lagi
Saya menyediakan khidmat andaman atau makeup kepada bakal - bakal pengantin yang ingin melangsungkan perkahwinan. Di samping itu juga saya menyediakan service andaman atau makeup untuk majlis keramaian seperti dinner, photoshoot dan lain-lain. Sekiranya anda berminat untuk menggunakan khidmat saya sila hubungi saya di talian 0196649422 or 0126063006

Shout it!

Nick:

Message:

Peti Undi

Siapakah yang paling mempengaruhi dalam pemilihan pasangan suami isteri anda?
 

Kisah Cinta Pilihan

Cinta Ke Hujung Nyawa
Kisah cinta kami bermula 5 tahun lepas, iaitu pada akhir Disember 2003. Kami bersahabat setahun sebelum tahun tersebut melalui email dan telefon. Kami tidak pernah berjumpa selama setahun, dan pada akhir tahun 2003 kami berdua mengagahkan diri untuk mengatur s
>>lagi mengenai kisah cinta mereka

Himpunan Koleksi Kisah Cinta

Who's Online

We have 104 guests online

Facebook