Login / Daftar ke Pengantin.com.my
Lupa kata laluan?

Daftar sekarang

Iklan kahwin - iklankan butik perkahwinan anda
 
Zyda Bridal Collections
Baju pengantin oren menjadi pilihan terkini. Sesuai untuk dipakai untuk kulit cerah maupun gelap. Mempelai di arak pe... >> lagi
Baju pengantin oren menjadi pilihan terkini. Sesuai untuk dipakai untuk kulit cerah maupun gelap. Mempelai di arak perlahan-lahanCantek dipandang tidak terperi  Rona jingga jadi pilihan Membuat pengantin nampak berseri

Soalan Lazim (FAQ)

Attention, open in a new window. | Print | E-mail

User Rating: / 32
PoorBest 

Soalan Lazim (FAQ)

Pengguna-pengguna Pengantin.Com.My ini boleh dibahagikan kepada dua kategori iaitu:-
 • 1) Pengantin - Mereka yang bakal mendirikan rumahtangga
 • 2) Pengiklan - Mereka yang terlibat dalam bisnis pengantin

Pengantin.Com.My menerima banyak pertanyaan daripada pengguna-pengguna portal ini. Kami telah menghimpunkan soalan-soalan yang selalu ditanya oleh pengguna Pengantin.Com.My. Kami berharap dengan adanya himpunan Soalan Lazim (FAQ) ini, boleh membantu para pengguna mendapat jawapan dengan lagi cepat tanpa perlu menunggu maklum balas dari pihak Pengantin.Com.My.

Pengantin.Com.My sangat mengalu-alukan sebarang cadangan untuk memperbaiki lagi portal perkahwinan anda.

Semua Kategori

 • 1) Saya terlupa kata laluan

 • - Sila klik link "Lupa kata laluan?" dan masukan email anda. Pengantin.Com.My akan menghantar kata laluan baru ke email anda.

 • 2) Bagaimana saya boleh mengubah butiran peribadi saya?

 • - Sila login menggunakan email dan kata laluan anda. Selepas login, link "Kemaskini Akaun" akan dipaparkan bahagian atas sebelah kanan skrin. Klik link tersebut. Anda boleh mengubah dengan mudah butiran anda.

Pengantin

 • 1)Saya tidak boleh login?

 • - Pastikan anda telah mengaktifkan akaun anda. Selepas mendaftar Pengantin.Com.My akan menghantar email untuk tujuan pengaktifan. Dalam email tersebut terdapat link untuk mengaktifkan email anda.
  - Pastikan email dan kata laluan adalah betul. Jika masih tidak berjaya. Sila klik "Lupa kata laluan?" untuk dapatkan kata laluan yang baru.

 • 2) Saya ingat tahu pakej perkahwinan yang ditawarkan oleh Pengantin.Com.My?

 • - Untuk pengetahuan anda, Pengantin.Com.My tidak menawarkan sebarang pakej perkahwinan. Pengantin.Com.My adalah portal untuk memudahkan interaksi di antara bakal pengantin dan pengiklan. Sila ajukan soalan tersebut kepada pengiklan-pengiklan yang tersenarai dalam direktori kami.

Pengiklan

 • 1)Saya tidak boleh login?

 • - Pastikan anda telah mengesahkan email anda. Selepas mendaftar Pengantin.Com.My akan menghantar email untuk tujuan pengesahan email. Dalam email tersebut terdapat link untuk mengesahkan email anda. Tujuan pengesahan ialah untuk memastikan email anda adalah betul supaya bakal pengantin boleh menghubungi anda kelak.
  - Selepas pengesahan email, Pengantin.Com.My akan menentukan sama ada anda akan disenaraikan atau tidak dalam direktori pengantin. Proses ini akan mengambil masa seminggu selepas pendaftaran. Jika akan disenaraikan di direktori pengantin anda akan mendapat email mengenainya. Jika anda tidak disenaraikan di direktori kami, pihak kami akan menghantar email untuk meminta lebih maklumat atau memberitahu sebab-sebab anda tidak disenaraikan.

 • 2)Bagaimana saya boleh menambah kategori dalam direktori pengantin?

 • - Pengantin.Com.My tidak membenarkan anda dengan senang menambah kategori dalam direktori. Kami ingin memastikan yang pengiklan yang betul terlibat dalam kategori tersebut tersenarai. Sebelum ini kami banyak menerima di mana pengiklan ingin disenaraikan di semua kategori dan kredibiliti pengiklan tidak boleh dipercayai.
  - Jika anda dapat buktikan yang anda betul-betul terlibat dalam kategori tersebut sila hantar bukti kepada kami iaitu hasil kerja anda dalam bentuk gambar berserta butiran, atau cara-cara lain yang boleh diterima.

 • 3) Bagaimana saya boleh meletakan gambar di Pengantin.Com.My

 • - Anda boleh berbuat demikian dengan menggunakan servis Katalog kami. Gambar katalog akan dipaparkan secara automatik di muka hadapan Pengantin.Com.My. Anda juga secara automatik boleh menghantar newsletter kepada bakal pengantin yang berdaftar di portal kami.

 • 4) Bagaimana saya boleh menarik lagi ramai bakal pengantin menggunakan servis saya?

 • - Secara umumnya bakal pengantin suka membaca mengenai hasil kerja sesuata perkhidmatan pengantin dan suka melihat gambar-gambar. Jika anda dapat menyumbangkan artikel berserta gambar, Pengantin.Com.My akan menyiarkan di muka hadapan. Bakal pengantin akan menghubungi anda dengan sendirinya lagi banyak berbanding membuka topik di forum untuk mempromosikan servis anda. Promosikanlah servis anda secara bijak!

 • 5) Adakah forum dan direktori berbayar, jika ya berapakah bayaran yang dikenakan?

 • - Buat masa ini forum adalah percuma.
  - Direktori dikenakan bayaran sebanyak RM120 setahun.

 • 6) Bagaimana saya ingin mengiklankan servis saya seperti meletak banner atau gambar?

 • - Sila Hubungi kami dan sila pilih subjek - "Pengiklanan"


Bookmarks ~ Kongsi ::
 
 

Iklan

Azzalynn's Bridal
Majlis Persandingan tambah berseri dengan persembahan tarian tradisional. Lengkap Adat Istiadat perkahwinan Melayu, pasa... >> lagi
Majlis Persandingan tambah berseri dengan persembahan tarian tradisional. Lengkap Adat Istiadat perkahwinan Melayu, pasangan pengantin di arak masuk ke pelamin oleh para pesilat yg gagah dan tangkas serta para penari selaku dayang-dayang. Muzik Gamelan dan Caklempong menjadi penambah seri majlis. Majlis Perkahwinan Melayu sememangnya kaya dengan adat dan budaya yang tak lapuk dek hujan dan tak lekang dek panas. Layari butik perkahwinan http://azzalynnbridal.blogspot.com utk melihat jadual terkini. Layari butik pengantin kami di www.azzalynn.comKami menyediakan khidmat andaman pengantin menggunakan teknik solekan terbaik kombinasi KRYOLAN dan MAC.Pakej Perkahwinan lengkap termasuk Andaman Pengantin, Mekap Artis,  pelamin, mini pelamin, baju sanding seperti french lace dan songket bunga tabur, pintu gerbang, dekorasi khemah, dekorasi tangga, dekorasi laman, fotografi, videografi, catering dan canopy, serta pelbagai lagi.  ******** Azzalynn's Bridal, Aromatherapie & Beauty Parlour D RAZ Enterprise - Wedding Planner & Event Organizer Tel :: 012-2399629 - Lynnda :@ 019-3980890 - Azza Fax :: 03-80603130 Yahoo Messenger :: YARNTZ Email :: nlynnda@yahoo.co.uk Gambar2 bengkel dan wedding package di: http://pengantin.fotopages.com Informasi bengkel kecantikan, bengkel solekan, bengkel andaman di: http://d-raz.fotopages.com http://azzalynnbridal.blogspot.com

Shout it!

Nick:

Message:

Peti Undi

Adakah anda berbulan madu selepas berkahwin?
 

Kisah Cinta Pilihan

Cinta Ke Hujung Nyawa
Kisah cinta kami bermula 5 tahun lepas, iaitu pada akhir Disember 2003. Kami bersahabat setahun sebelum tahun tersebut melalui email dan telefon. Kami tidak pernah berjumpa selama setahun, dan pada akhir tahun 2003 kami berdua mengagahkan diri untuk mengatur s
>>lagi mengenai kisah cinta mereka

Himpunan Koleksi Kisah Cinta

Who's Online

We have 34 guests online

Facebook