Login / Daftar ke Pengantin.com.my




Lupa kata laluan?

Daftar sekarang

Iklan kahwin - iklankan butik perkahwinan anda
 
Bridal Make up (Fiza)
Saya menyediakan khidmat andaman atau makeup kepada bakal - bakal pengantin yang ingin melangsungkan perkahwinan. Di sam... >> lagi
Saya menyediakan khidmat andaman atau makeup kepada bakal - bakal pengantin yang ingin melangsungkan perkahwinan. Di samping itu juga saya menyediakan service andaman atau makeup untuk majlis keramaian seperti dinner, photoshoot dan lain-lain. Sekiranya anda berminat untuk menggunakan khidmat saya sila hubungi saya di talian 0196649422 or 0126063006

Malam Pertama Perkahwinan

Attention, open in a new window. | Print | E-mail

User Rating: / 5
PoorBest 

Fuyooooooo.. . ..nie lah first time aku berader didlm bilek dgn seorang wanita..macam jakun darat siot. Ye seorang wanita yg bergelar isteri, isteriku yg sah. Macam beruk dah kehilangan idea, aku duduk melangok kat atas katil memerhatikan isteriku yg dari tadi menyisir rambut di hadapan lemari solek. Mati kutu aku dibuatnyer, org ramai kat luar, sumer nyer sedare mare pihak isteriku, mereka bermalam disini, maklumlah dah penat bertungkus lumus menyenggelarakan majlis persandingan kami siang tadi.

 

Penat memanglah penat, tapi di saat saat indah begini penat menat nie sumer tak main ah... tolak tepi dulu. Tapi sekarang yg menjadik tander soal ialah camner aku nak mulerkan... yelah nak approach isteriku?... .Maklumlah bukannyer pernah aku buat kerja camgini. Aku peratikan isteriku sambil terpikiag kat kepaler hotak aper plan atao script yg hendak aku keutarakan.. . takkan nak duduk je sampai pagi beb.

 

"Abg ngantok??" isteriku bersuara..berderao aku dengar suara dia yg lunak merdu (ye lah baru kahwin lunak lah merdu lah... .cuber dah sepuluh dopuloh tahun kahwin... kontrektor piling pun kao cakap lagik sedap)

 

Berbekalkan t-shirt Byford yg melekat di badan beserta kain pelikat yg terikat dipinggang diikuti dgn muker millenium yg amat menggoder aku pun menjawab "Tidak sayannnggg.. . abg blom ngantok lagikkk"

 

Isteriku berdiri lalu duduk disebelah ku dgn senyuman yg cukup berpower lagik berkaliber. Aku pun tersengeh macam cipan terkener karen... berdiri... lalu meluru mendapatkan suis lampu... ..tup!... ..lampu dimatikan... ... gulap gulita.

 

BEEEPPPPPPPP! !!!! BEEEEEEPPPPPP! !!!! BEEEEPPPPPPPPP! pager aku berbunyik!

 

Maner punyer hamlao sudah page aku disaat saat genting begini! Ahhh! buat bodo suah... .aku teruskan perjalanan menuju ke tempat isteriku berbaring... ... .

 

BEEEEEEEPPPPPPP! !!!!BEEEEEEPPPPP P!!!!!!!! BBBEEEEEEEEPPPPPPP! Dia bunyik lagiiiiiiiiii!

 

"Alaaahhhhhhhhh abggggg... saper yg page tuuuuuuu... .pergilah response duluuuu" keluh isteriku.

 

Aku mencapai pager aku dan terus keluar dari bilek... .dlm bilek aku takder tipon, jadik aku terpakserlah guner tipon diluar. Biler sajer aku keluar dari bilek... org org diluar sumernyer memerhatikan aku..mereka yg dari tadi riuh tetiber senyap... aku hanyer tersenyum, tander hormat sebagai pendatang baru dlm keluarga mereka, terus mendapatkan tipon yg berader di sudut ruang tamu. Mereka terus memerhatikan aku... .ader yg tersenyum dan ader pulak yg tersengeh.

 

Bapa mertua aku baru keluar dari dapo, melihat aku dgn tipon di tangan

 

"Astaghfirullaaaahh hhhhhhhh! !!!" dia beristighfar

 

"Kenaper pak?" tanyer aku kehairanan

 

"Maner pergi kain kao Man?" jawab bapak mertua aku

 

SEKIAN

 

Pengajaran : Pastikan anda memakai celana dlm biler memakai kain pelikat... dan pastikan yg anda telah pastikan.


Bookmarks ~ Kongsi ::

Komen

ieja_908@yahoo.com.my
ditulis oleh pada 2008-08-22 12:17:16
:grin

daiya_noorul@yahoo.com
ditulis oleh pada 2008-09-08 22:40:27
harr....harr.....harrrr.....!!!!!!!! 
:p :p :p

asfanis4212@yahoo.com
ditulis oleh pada 2008-10-13 16:53:18
Betul-betul ke cerita ni? Takkanlah sampai terlupa pakai kain lak? Haru... haru ni!!!
aku
slumber_yakuza@hotmail.com
ditulis oleh aku pada 2008-12-09 11:22:24
:p bongok... boleh tk pasan kain tade. sure org sume terkenang2. yelah tayangan free kan
waniey
payrock_88@yahoo.com
ditulis oleh waniey pada 2009-01-21 10:33:49
de ke lpe pkai kaen.. len kali klo ye pon cek dlu sbelum kua..
ZIE
zieha007@yahoo.com
ditulis oleh ZIE pada 2010-03-20 11:24:04
lawaknya.....hihihi!!!! :grin
sya
eisya_5758@yahoo.com
ditulis oleh sya pada 2010-04-19 00:45:05
haha..malu je
afnan
www.afnan@yahoo.com
ditulis oleh afnan pada 2010-06-01 18:41:36
macam mana tu :) 8)
ieqa
ieqa1201@yahoo.com
ditulis oleh ieqa pada 2010-09-17 01:13:52
huhuhu.... :)
afnan
www.afnan@yahoo.com
ditulis oleh afnan pada 2010-10-24 14:59:23
gelak ape best oooooooo malam tama
Izy
www.nurul_izyanti@yahoo.com
ditulis oleh Izy pada 2011-02-13 01:24:23
Lwk sial !! aque ingt lwk dy gler2 !! upenyr lwk anjenx kurap !! :roll

Berikan Komen
Nickname:
Email:
Telefon:
:Untuk mendapat pemberitahuan email jika ada komen terbaru.
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Komen:



This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Taip huruf atau nombor yang anda nampak dalam gambar (5 character). Anda boleh taip huruf besar atau kecil (not case sensitive)

Jika anda menyukai artikel ini. Sila klik "Like" :

 
 

Iklan

Azzalynn's Bridal
Sebuah Pantun Cinta:Jelingan Manja Nak Dara Jelita Senyum Terukir Lambang Mesra Menanti Kanda Nan Bakal Tiba Hatiku Resa... >> lagi
Sebuah Pantun Cinta:Jelingan Manja Nak Dara Jelita Senyum Terukir Lambang Mesra Menanti Kanda Nan Bakal Tiba Hatiku Resah di Persada Jiwa  * Teknik solekan pengantin menggunakan produk MAC dan KRYOLAN menambah seri pengantin. Sentuhan terakhir dengan meletakkan tiara dan layah sebagai pelengkap gaya. Pengantin Melayu sememangnya memiliki tona kulit sederhana dan memerlukan solekan yang tidak terlalu putih seperti tepung gomak. Layari butik perkahwinan http://azzalynnbridal.blogspot.com utk melihat jadual terkini.  Layari butik pengantin kami di azzalynn.com.my Kami menyediakan khidmat andaman pengantin menggunakan teknik solekan terbaik kombinasi KRYOLAN dan MAC. Pakej Perkahwinan lengkap termasuk Andaman Pengantin, Mekap Artis,  pelamin, mini pelamin, baju sanding seperti french lace dan songket bunga tabur, pintu gerbang, dekorasi khemah, dekorasi tangga, dekorasi laman, fotografi, videografi, catering dan canopy, kursus kecantikan, kursus solekan peribadi, kursus solekan pengantin, kursus pelamin serta pelbagai lagi.  ********  Azzalynn Bridal, Aromatherapie & Beauty Parlour  D RAZ Enterprise - Wedding Planner & Event Organizer Tel :: 012-2399629  - Lynnda   Office :: 03-80515446 Yahoo Messenger :: YARNTZ Email :: nlynnda@yahoo.co.uk  Gambar2 bengkel dan wedding package di: http://azzalynn.blogspot.com  Informasi bengkel kecantikan, bengkel solekan, bengkel andaman di: http://azzalynn.my http://azzalynnbridal.blogspot.com

Shout it!

Nick:

Message:

Peti Undi

Berapakah Bajet Perkahwinan Anda?
 

Kisah Cinta Pilihan

Cinta Ke Hujung Nyawa
Kisah cinta kami bermula 5 tahun lepas, iaitu pada akhir Disember 2003. Kami bersahabat setahun sebelum tahun tersebut melalui email dan telefon. Kami tidak pernah berjumpa selama setahun, dan pada akhir tahun 2003 kami berdua mengagahkan diri untuk mengatur s
>>lagi mengenai kisah cinta mereka

Himpunan Koleksi Kisah Cinta

Who's Online

We have 57 guests online

Facebook