Login / Daftar ke Pengantin.com.my




Lupa kata laluan?

Daftar sekarang

Iklan kahwin - iklankan butik perkahwinan anda
 
Butik Tradisi
Bagai pinang dibelah dua. ... >> lagi
Bagai pinang dibelah dua.

Buat Suami/bakal suami dan Isteri/bakal isteri

Attention, open in a new window. | Print | E-mail

User Rating: / 16
PoorBest 
Untuk suami.. renungkanlah. ..

Pernikahan atau perkawinan
menyingkap tabir rahsia

Isteri yang kamu nikahi
tidaklah semulia Khadijah
tidaklah setaqwa Aisyah
pun tidak setabah Fatimah

Justru isterimu hanyalah wanita akhir zaman
yang punya cita cita
menjadi solehah...

Pernikahan atau perkawinan
mengajar kita kewajiban bersama
isteri menjadi tanah kamu langit penaungnya
isteri ladang tanaman kamu pemagarnya
isteri kiasan ternakan kamu gembalanya
isteri adalah murid kamu mursyidnya
isteri bagaikan anak kecil kamu tempat bermanjanya

Saat isteri menjadi madu kamu teguklah sepuasnya
seketika isteri menjadi racun kamulah penawar bisanya
seandainya isteri tulang yang bengkok berhatilah meluruskannya. .

Pernikahan atau perkawinan
menginsyafkan kita perlunya iman dan taqwa

Untuk belajar meniti sabar dan redha Allah swt.
karena memiliki isteri yang tak sehebat mana
justru kamu akan tersentak dari alpa
kamu bukanlah Rasulullah saw.
pun bukanlah Sayyidina Ali Karamallahhuwajhah
cuma suami akhir zaman
yang berusaha menjadi soleh... amin...

Untuk isteri.. renungkanlah. ..

Pernikahan atau perkawinan
membuka tabir rahasia

Suami yang menikahi kamu
tidaklah semulia Muhammad saw.
tidaklah setaqwa Ibrahim
pun tidak setabah Ayyub
atau pun segagah Musa
apalagi setampan Yusuf

Justru suamimu hanyalah pria akhir zaman
yang punya cita cita
membangun keturunan yang soleh...

Pernikahan atau perkawinan
mengajar kita kewajiban bersama

Suami menjadi pelindung kamu penghuninya
suami adalah nahkoda kapal kamu navigatornya
suami bagaikan balita yang nakal kamu adalah penuntun kenakalannya
saat suami menjadi raja kamu nikmati anggur singgasananya
seketika suami menjadi bisa kamulah penawar obatnya
seandainya suami masinis yang lancang sabarlah memperingatkannya. .

Pernikahan ataupun perkawinan
mengajarkan kita perlunya iman dan taqwa

Untuk belajar meniti sabar dan redha Allah swt.
kerana memiliki suami yang tak segagah mana
justru kamu akan tersentak dari alpa
kamu bukanlah Khadijah yang begitu sempurna didalam menjaga
pun bukanlah Hajar yang begitu setia dalam sengsara
cuma wanita akhir zaman
yang berusaha menjadi solehah... amin...


Bookmarks ~ Kongsi ::

Komen
akuazli
akuazli@yahoo.com
ditulis oleh akuazli pada 2007-06-26 12:43:56
baguslah boleh tak antar yang lain :grin
rasya
shahreeza_310@htomail.com
ditulis oleh rasya pada 2007-06-29 20:10:20
akum..kalau boleh tolonglah hntr yang lain lagi erk..seronok dpt baca..boleh djdikan iktibar pada smua..kalau boleh tolong hntr kat email rasya jugak erk.. terima kasih. :)
odc
b_odc_yahoo.com
ditulis oleh odc pada 2007-07-01 09:52:48
bagus dibaca utk bakal suami isteri.. :)
cahayabahagia
kidswilbkids@yahoo.com.sg
ditulis oleh cahayabahagia pada 2007-07-01 22:18:21
MasyaAllah... Kekata dalam sajak/puisi ini sungguh memberi perangsang kepada semua yang sedang atau bakal melayari bahtera rumahtangga...  
Ini termasuklah saye ni.. yang bakal melayarinye tak lame lagi... Berdebar tak terkate tetapi diharapkan semuanye akan berjalan dengan baik InsyaAllah... 
Terima Kasih akuazli... 
Andainye semua suami dan isteri dapat membace dan menghayati erti yg tersirat make InsyaAllah bahagialah mahligai yg akan dibina... 
P.S: Anyway klau ade bestnye puisi/sajak pls forward to my e.mail pls... thank you... :grin
akmaZ
nurakmarz@yahoo.com
ditulis oleh akmaZ pada 2007-07-02 15:48:46
tenang jer bila baca :)
ifti_hanan
hanan82_shahdue@yahoo.com
ditulis oleh ifti_hanan pada 2007-07-03 18:15:31
insyaALLAH.. NAK JADI ISTERI SOLEHAH..
zura cute
pinkyzura@yahoo.com.my
ditulis oleh zura cute pada 2007-07-14 12:00:18
alhamdulillah..semoga kata-kata hikmah anda dapat membimbing kepada semua bakal-bakal pengantin baru..insyallah... ;)
amoyam86
amoyam86@yahoo.com
ditulis oleh amoyam86 pada 2007-07-16 10:30:57
alhamdullilah,kata2 diatas m'bt saye terfikir........ 
saye rase baik utk bakal menjadi suami dan isteri... 
saye harap saye akan dapat suami yg soleh dan dapat membimbing saye ke jalan yg benar...amin
haiza
nrul_hza@yahoo.com
ditulis oleh haiza pada 2007-08-04 15:08:28
best sangat terasa nak kawen pulak  
:grin
haiza
nrul_hza@yahoo.com
ditulis oleh haiza pada 2007-08-04 15:08:57
best sangat terasa nak kawen pulak  
:grin
iza
beautymind_84@yahoo.com
ditulis oleh iza pada 2007-08-11 19:43:55
Info yg sgt berguna tuk bkl2 pengantin.TQ.
zainida_4eva
nida_me03@yahoo.com
ditulis oleh zainida_4eva pada 2007-09-27 13:06:17
best...sesuai utk yg nk jd pengantin
aspalela
pion_tm@yahoo.my
ditulis oleh aspalela pada 2008-01-15 13:00:03


nasrinhannani@yahoo.my
ditulis oleh pada 2008-03-01 22:09:47
saya baca macam nyanyi lah pulak....hahahahahh :grin dan sedih :cry

ade_naib@yahoo.com.my
ditulis oleh pada 2008-07-22 12:42:50
Best ar patah-patah katamu... ;)
artie
izzatie_roslee@yahoo.com
ditulis oleh artie pada 2009-01-29 12:54:49
bacalah dan fahamilah wahai adam dan hawa...
insanbiasa
najeeb6556021@yahoo.com
ditulis oleh insanbiasa pada 2009-03-05 09:05:44
salam utk semua...alhamdulillah semua yg bc artikel ni kata best..mmg best dn berguna sekali..sy skrg jd DJ kawin..dan sy skrg hanya psg lagu2 nasyid dn juga zikir2 sambil bacakan doa utk pngntn dn tuan rumah..alhmdulillah bisnes dh brkmbg sbb org skrg dh tak suka dgr lagu yg kurang faedah..

Berikan Komen
Nickname:
Email:
Telefon:
:Untuk mendapat pemberitahuan email jika ada komen terbaru.
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Komen:



This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Taip huruf atau nombor yang anda nampak dalam gambar (5 character). Anda boleh taip huruf besar atau kecil (not case sensitive)

Jika anda menyukai artikel ini. Sila klik "Like" :

 
 

Iklan

Azzalynn's Bridal
Terpapar panahan cinta di mata pasangan pengantin. Segak dan ayu mengenakan set baju pengantin french lace berwarna cokl... >> lagi
Terpapar panahan cinta di mata pasangan pengantin. Segak dan ayu mengenakan set baju pengantin french lace berwarna coklat dan gold. Bunga Telur dan Kad Perkahwinan mengenakan warna tema yg sama. Agar tampk sedondon di pelamin cinta. Solekan Mata memainkan peranan penting dalam menghasilkan output yg cantik dan menawan. Smokey Eyes. Socket Eyes. Semuanya terletak di tangan mekap artis untuk menggayakannya sesuai dengan wajah pengantin.Dapatkanlah khidmat pakar dalam menata rias wajah anda di hari berbahagia agar anda tidak menyesal di kemudian hari.Teknik Solekan Natural mementingkan penelitian dan kekemasan sentuhan make-up artis yang berpengalaman. Hanya KRYOLAN dan MAC dapat memberikan impak semaksima mungkin.Layari butik perkahwinan http://azzalynnbridal.blogspot.com utk melihat jadual terkini.  Layari butik pengantin kami di www.azzalynn.com Kami menyediakan khidmat andaman pengantin menggunakan teknik solekan terbaik kombinasi KRYOLAN dan MAC. Pakej Perkahwinan lengkap termasuk Andaman Pengantin, Mekap Artis,  pelamin, mini pelamin, baju sanding seperti french lace dan songket bunga tabur, pintu gerbang, dekorasi khemah, dekorasi tangga, dekorasi laman, fotografi, videografi, catering dan canopy, kursus kecantikan, kursus solekan peribadi, kursus solekan pengantin, kursus pelamin serta pelbagai lagi.  ********  Azzalynn's Bridal, Aromatherapie & Beauty Parlour  D RAZ Enterprise - Wedding Planner & Event Organizer Tel :: 012-2399629  - Lynnda :@ 019-3980890  - Azza Fax :: 03-80603130  Yahoo Messenger :: YARNTZ Email :: nlynnda@yahoo.co.uk  Gambar2 bengkel dan wedding package di: http://pengantin.fotopages.com  Informasi bengkel kecantikan, bengkel solekan, bengkel andaman di: http://d-raz.fotopages.com http://azzalynnbridal.blogspot.com

Shout it!

Nick:

Message:

Peti Undi

Berapakah Bajet Perkahwinan Anda?
 

Kisah Cinta Pilihan

Cinta Ke Hujung Nyawa
Kisah cinta kami bermula 5 tahun lepas, iaitu pada akhir Disember 2003. Kami bersahabat setahun sebelum tahun tersebut melalui email dan telefon. Kami tidak pernah berjumpa selama setahun, dan pada akhir tahun 2003 kami berdua mengagahkan diri untuk mengatur s
>>lagi mengenai kisah cinta mereka

Himpunan Koleksi Kisah Cinta

Who's Online

We have 53 guests online

Facebook