Login / Daftar ke Pengantin.com.my




Lupa kata laluan?

Daftar sekarang

Iklan kahwin - iklankan butik perkahwinan anda
 
Bridal Make up (Fiza)
Saya menyediakan khidmat andaman atau makeup kepada bakal - bakal pengantin yang ingin melangsungkan perkahwinan. Di sam... >> lagi
Saya menyediakan khidmat andaman atau makeup kepada bakal - bakal pengantin yang ingin melangsungkan perkahwinan. Di samping itu juga saya menyediakan service andaman atau makeup untuk majlis keramaian seperti dinner, photoshoot dan lain-lain. Sekiranya anda berminat untuk menggunakan khidmat saya sila hubungi saya di talian 0196649422 or 0126063006

Pantun Orang Ber "Couple"

Attention, open in a new window. | Print | E-mail

User Rating: / 32
PoorBest 

nak kata dah kahwin,
rasanya belum lagi,
bila tanya bila nak kawin?
entahlah..... x tau lagi....

perangai mengalahkan org dah kawin
berkepit sana-sini,
padahal bukan muhrim,
ikut trend masa kini.. heran....

pegang tangan tak takut dosa ke,
berpeluk-pelukkan x tau malu ker,
tak kasihan mak bapak ker,
hantar suruh belajar kau buat leka...

nak kata tak belajar agama,
kecik-kecik mak bapak hantar,
sekarang nak salah siapa kalau buat dosa,
sendiri bangang coz x ikut apa yg diajar...

belajar tinggi sampai gayat,
tp tak amal sepanjang hayat,
islam tu kan penyelamat,
bila nak amal.... tunggu sampai jadi mayat ?...

sana sini buat wayang,
orang tengok naik bengang,
itu belum lagi rumput kat padang,
kalau idup sure kena terajang...

dulu masa single okey jer,
sekarang dah couple banyak lak dosa,
bila org tegur buat derk jer,
apa kulit dah tebal nak masuk neraka?...

bila kena tangkap khalwat,
buat muka jadi kelat,
malu mengalahkan ikan jelawat,
tambah muka penuh jerawat..

masa buat x tau malu,
ikut sangat telunjuk nafsu,
buat maksiat x segan silu,
sekarang lagu mana... susu dah jadi keju..

suruh sembahyang...nanti..nanti..
boyfriend tepon terus pergi,
nak bersyukur atas nikmat allah x reti²,
boyfriend yg bg sekuntum bunga tulah dipuji²...

yang si mamat nie pun sama,
suruh gie masjid nak bawak girlfriend sama,
mana taknya dah berjanji hidup bersama,
sampai solat jumaat pun nak dikerjakan bersama

kesudahannya hari jumaat,
org solat jumaat,
dia bershopping bukan main ligat,
layan awek sampai penat...

kalau diri dah gatal sangat,
kahwin jer cepat lagi selamat,
ni couple takde matlamat,
sajer suka² penuhi syarat..

org couple dier ikut sama,
tak sedar diri tu papa kedana,
papa ilmu papa agama,
macam mana ' bercinta cara islam' itu nak dijana....

bkn mengata bkn mengumpat,
siapa suruh buat wayang x bertempat,
kalau x suka diri diumpat,
jgn buat benda yg x tepat...

bonceng sana bonceng sini,
bontot tertonggek x malu pulak,
siap bangga x terperi,
dapat peluk pinggang balak..

balak kat depan mata melilau,
awek kat belakang bknya nampak,
siap mengurat muslimah yg pegi surau,
silap hari bln sure kena sepak..

awek pulak bangang,
perangai macam lalang,
percayakan balak bergalang-galang,
yelah....balak cover, belum pecah tembelang...

pegang sana pegang sini,
x takut ker susut nilai,
kahwin belum tentu lagi,
kalau x jadi x ker hilang permata bernilai...

tulah... tuhan bg akal x pakai,
tuhan bg hati x tahu menilai,
diri sendiri yg lalai,
baik buruk pun x reti nak nilai..

kalau org cakap marah,
bila org nasihat melenting,
"taulah...taulah xpayah susah²,
tau lak senyap bila dah bunting....

la ni baru nak ingat tuhan,
itupun nasib baik ingat,
menangis dah x leh nak tahan²,
baru sekarang menyesal bangat....

nasib baik tuhan tu maha penyayang,
itupun nasib baik umur masih panjang,
ada peluang nak mengucap panjang,
mintak ampun, panjat doa memanjang...

perkara lepas jgn dikenang,
pintu taubat terbuka luas,
hidup bkn utk bersenang-senang,
meraih & mencari redha Allah yg maha luas...


Bookmarks ~ Kongsi ::

Komen
mieraMI
miera_epet
ditulis oleh mieraMI pada 2006-06-08 10:15:31
ok btul gak aper yg ko ckp aku stuju sngt.tapi buatla pantun yg agak dramastik pulak..biar diorang tu sedar sikitnull 8)
mieraMI
miera_epet
ditulis oleh mieraMI pada 2006-06-08 10:15:35
ok btul gak aper yg ko ckp aku stuju sngt.tapi buatla pantun yg agak dramastik pulak..biar diorang tu sedar sikitnull 8)
mieraMI
miera_epet
ditulis oleh mieraMI pada 2006-06-08 10:15:42
ok btul gak aper yg ko ckp aku stuju sngt.tapi buatla pantun yg agak dramastik pulak..biar diorang tu sedar sikitnull 8)
iema
iema_5582@yahoo.com
ditulis oleh iema pada 2006-06-14 11:31:18
bagus.. saper makan cili dier terasa pedas
lianajamil
lianajamil@yahoo.com
ditulis oleh lianajamil pada 2006-07-13 13:00:37
budak2 skrg mana paham pantun2 ni..org tua dpn mata pn wat cam tunggul.. :grin
bell
bradbella_jolie87@yahoo.com.my
ditulis oleh bell pada 2006-08-09 16:07:07
sebnarnyer tak slah nak berkapel nie tp sendri mau ingat ar dosa ngan pahala memasing...one more thing jgan percaya sgat lelaki skg coz dierorang buaya darat macm lagu ratu.chow
wawa
wawa@acdra.net
ditulis oleh wawa pada 2006-08-09 17:02:22
bkn yang bercouple jer yg x sedar diri..org yang dh kawen pun ada ati nak bercouple gak...sedar lah...wow!!!! :upset
lady_lov
mieza_056@yahoo.com
ditulis oleh lady_lov pada 2006-08-14 15:29:48
pantun ok tp ayat kurang kne ckit... 
pbaiki lg tuk lbih gmlang... 
ape pon i skong ape yg u all 
coretkan..rmaje skrg kurang didikan agame..insaf rrrrr ;)
zai_711
zai_711@yahoo.com
ditulis oleh zai_711 pada 2006-09-28 10:52:46
:) memang best
zai_711
zai_711@yahoo.com
ditulis oleh zai_711 pada 2006-09-28 10:53:25
:) memang best
zai_711
zai_711@yahoo.com
ditulis oleh zai_711 pada 2006-09-28 11:04:35
:) memang best
Nuyon
nuyon@mybestmail.com
ditulis oleh Nuyon pada 2006-10-31 08:08:25
ala..apa salahnya kalo pantun tu tak dramatis. mesej sampai kan? tu yg penting..
maria
maria_0912@yahoo.com
ditulis oleh maria pada 2006-11-29 09:52:07
btul gak apa yg di sampaikan tue... 
sokong...sokong...
bawang _putih
yusnizar@gncmal.com.my
ditulis oleh bawang _putih pada 2006-12-07 14:03:11
betul2 aku sokong klu ko cakap tu.. 
tgk jela minah2 renpit tu .. 
ee..naik juling aku.. :eek  
azmiera
azmiera@utara com my
ditulis oleh azmiera pada 2006-12-19 10:31:49
tul gak ko ckp tu aku setuju biasa lah org muda darah masih panas semua nk wat xpikiq apa yang bepa wat tu baik ka buruk yang tau seronok ja, :sigh :sigh
ieda
worldcute_637@yahoo.com
ditulis oleh ieda pada 2006-12-21 09:39:50
sokong sangat-sangat...
SyZanA DaMia
ratunlouiscayang@walla.com
ditulis oleh SyZanA DaMia pada 2007-08-27 14:21:23
:grin :grin hahaha........ 
betOl Jugak Ek.. Banyak IktibaRnya.. :)

shima_imbrasia@yahoo.com
ditulis oleh pada 2008-04-11 15:43:19
semua betul apa yang diorg tulis tue

jmerinho@gmail.com
ditulis oleh pada 2008-05-04 11:43:07
:?  
memang betol sgt2 tuh

nur_410luvheartz@yahoo.com
ditulis oleh pada 2008-09-30 11:33:12
Logik sgt~~~
a_eila
a_eila86@yahoo.com.my
ditulis oleh a_eila pada 2008-11-17 11:39:52
mmg btul yg korang tulis,hrp2 remaja kte iku la :grin :grin :grin :grin
e-dah
noridahbintiahmad@rocketmail.com
ditulis oleh e-dah pada 2008-11-19 15:30:34
aku mmg sokong la ape ko ckp 2...msuk dek akal.. :) :grin ;) 8) :p :eek :roll :x
kyra
snow_cutez@yahoo.com
ditulis oleh kyra pada 2008-11-24 15:35:32
ala....ayat nie macam pernah dengar la...eermm..baru aku ingat..dalam majalah sekolah smt nibong tebal larr!!!poyo la......... :x
baby_paviche
baby_paviche83@yahoo
ditulis oleh baby_paviche pada 2008-11-29 15:37:54
null :) best la pantun ni bagus la pada pengarang dia
fara
subang_gonjeng@yahoo.com
ditulis oleh fara pada 2009-04-03 14:01:24
btol gak ko ckp 2....ak sokong!!!!!
iz
izlina_jb@yahoo.com
ditulis oleh iz pada 2009-04-14 14:08:49
telakarla pntun tu....i TERASA BEB!!!!!!! 
:grin HEHEHHEHE
Eman
Em@n_79.Com.Uhhuu...
ditulis oleh Eman pada 2009-06-04 00:37:56
Biarlah mereka dgn cara mereka..Moga2 mereka dpt apa yg mereka nk slg ada kemahuannya..Yg memutuskn kelazatan didunia adalh mati..So pd yg dh bgkus ketupat 2 sbr2 ye raye lmbt lg taw..Ahakz! Kita jd le dr sndri ok indhkn le iman n ketaqwaan yg ad.. tp ingt sytn sudh brjnji??Qadaq n Qadar 2 tetp ada..Renungkn lah sejenak.. :p :eek
naim
naim_oto89@yahoo.com
ditulis oleh naim pada 2009-10-31 15:30:47
msg2 bt hal sndri suda..null 8)
shahfizam nizam
shahfizam_ijam@yahoo.com
ditulis oleh shahfizam nizam pada 2012-10-12 23:13:17
ERMMM MOGA_MMOGA JAK AQ DPT PASANGAN YNG SEMPURNA D DALAM ATY AND JUJUR AMIN
shahfizam nizam
shahfizam_ijam@yahoo.com
ditulis oleh shahfizam nizam pada 2012-10-12 23:16:07
:? :zzz :upset :sigh :? :x 8) :x :( :sigh

Berikan Komen
Nickname:
Email:
Telefon:
:Untuk mendapat pemberitahuan email jika ada komen terbaru.
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Komen:



This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Taip huruf atau nombor yang anda nampak dalam gambar (5 character). Anda boleh taip huruf besar atau kecil (not case sensitive)

Jika anda menyukai artikel ini. Sila klik "Like" :

 
 

Iklan

Azzalynn's Bridal
Tote bag ini sangat comel dijadikan hadiah untuk tetamu istimewa semasa majlis perkahwinan, majlis pertunangan, majlis m... >> lagi
Tote bag ini sangat comel dijadikan hadiah untuk tetamu istimewa semasa majlis perkahwinan, majlis pertunangan, majlis malam berinai, majlis khatam Quran dan juga majlis cukur jambul.Kebiasaannya kita suka menghadiahkan bunga telur yg akhirnya dibuang begitu saja. Apa kata gantikan dengan tote bag yang comel ini. Ia boleh dilipat simpan seperti buah strawberri. Boleh disangkut di dalam kereta bagi persediaan untuk membeli belah. Apabila ingin menggunakannya, mudah saja. Buka dan sangkutkan di bahu.Ini dapat mengelakkan pembaziran selain menjadi kenangan manis para tetamu yang dapat memanfaatkan penggunaan sepenuhnya. Dekorasi simple namun cantik sememangnya tidak segan untuk digunakan di mana saja.Tote bag ini sangat kukuh untuk mengisi barangan yang banyak. Bahan terdiri dari poliester yang juga mudah dicuci apabila kotor.Bukan itu saja, Tote bag ini juga amat sesuai diberikan sebagai hadiah kenang-kenangan bagi majlis Family Day, Jamuan Hari Jadi, Sukaneka dan pelbagai lagi. Pendek kata, ia pelbagai guna dan sangat menarik.Terdapat pelbagai warna dan sebahagiannya seperti di gambar di bawah ini.Dapatkan dari kami segera kerana stok terhad. First Paid First Served!!!Jangan segan silu untuk mendapatkan harga istimewa bagi belian yang banyak.   ********Azzalynn\'s Bridal, Aromatherapie & Beauty Parlour D RAZ Enterprise - Wedding Planner & Event OrganizerTel :: 012-2399629  - LynndaFax :: 03-80603130 Yahoo Messenger :: YARNTZGambar2 bengkel dan wedding package di:http://pengantin.fotopages.comInformasi bengkel kecantikan, bengkel solekan, bengkel andaman di:http://d-raz.fotopages.comhttp://azzalynnbridal.blogspot.com

Shout it!

Nick:

Message:

Peti Undi

Adakah isteri / suami anda merupakan cinta pertama anda?
 

Kisah Cinta Pilihan

Cinta Ke Hujung Nyawa
Kisah cinta kami bermula 5 tahun lepas, iaitu pada akhir Disember 2003. Kami bersahabat setahun sebelum tahun tersebut melalui email dan telefon. Kami tidak pernah berjumpa selama setahun, dan pada akhir tahun 2003 kami berdua mengagahkan diri untuk mengatur s
>>lagi mengenai kisah cinta mereka

Himpunan Koleksi Kisah Cinta

Who's Online

We have 42 guests online

Facebook