Login / Daftar ke Pengantin.com.my




Lupa kata laluan?

Daftar sekarang

Iklan kahwin - iklankan butik perkahwinan anda
 
Laman web ini bertujuan untuk mempermudahkan bakal-bakal pengantin untuk memperolehi maklumat berkaitan persediaan perkahwinan. Di sini, anda dapat mempelbagaikan pilihan anda untuk butik-butik, katering, khemah, mak andam dan pelbagai lagi yang berkaitan. Terdapat juga khidmat e-jemputan yang lebih menarik dibandingkan dengan khidmat e-kad untuk menjemput kawan-kawan serta sanak saudara untuk menghadiri majlis perkahwinan anda secara virtual. Forum juga disediakan bagi para pembaca bertukar fikiran dengan pembaca lain berkaitan perkahwinan. Jika anda sudi, silalah beri pendapat supaya laman ini dapat dimajukan supaya ianya lebih menarik.

Selamat menyurfing........

 

Koleksi Pengantin
RNF Beauty Boutique menawarkan khidmat andaman lengkap, solekan, pelamin (rumah/dewan), sewaan pakaian, sewaan alatan perkahwinan, gubahan hantaran, fotografi, kanopi dan lain-lain yang berkaitan dengan perkahwinan.Dapatkan senarai promosi pakej perkahwinan dari butik pengantin RNF. Sila ke http://rnfcollection.fotopages.comYM : rnfcollection Andaman pengantin yang tampak neutral sesuai untuk apa jua warna kulit pengantin. Andaman pengantin dari kami membuatkan pengantin nampak anggun dan berseri. Bag organza sebagai cenderahati perkahwinan telah menjadi trend masa kini. Ianya simple tetapi menampilkan kelainan dengan pelbagai pilihan bag organza yang cantik dan menarik dari The xSara.Bag Organza boleh diisi dengan pelbagai jenis kandungan sebagai cenderamata perkahwinan. Contohnya ialah teddy bear, gula-gula atau pun coklat, keropok dan juga biskut roti kecil. Andaman dan solekan yang natural menampakan kejelitaan semulajadi si bakal pengantin. Keceriaan muka pengantin diserlahkan dengan kemahiran mekap dan andaman dari butik Andaman Hasleeza.
Lihat semua Koleksi Pengantin


 

Kursus Mekap & Perancangan Majlis Perkahwinan

Bagi yang berminat untuk mengikuti kursus lengkap sebagai perancang majlis perkahwinan atau wedding planner, boleh ikuti kursus penuh 2 hari dengan kos dan cara pembayaran yang sangat menarik.

This event is specially made for Beginners who have high spirit and enthusiasts to be a wedding planner. Start from a very simple step with affordable budget. You will not get this anywhere at this price so affordable. Special payment arrangement provided will not stop your dream.

 

>>lagi mengenai kursus mekap & perancangan majlis

 

 

Kursus Mekap & Perancangan Majlis Perkahwinan
Artikel Terkini
1. Idea Kreatif Untuk Cenderamata Perkahwinan
Idea Kreatif Untuk Cenderamata Perkahwinan. Jika anda inginkan kelainan untuk majlis perkahwinan anda  
2. Pernikahan tidak sah jika berkahwin tanpa izin wali
PERSOALAN mengenai insan yang bergelar wali hakim menjadi tumpuan masyarakat Islam di negara ini baru-baru ini. Ia apabila isu pasangan yang telah berkahwin selama setahun dibatalkan perkahwinan mereka oleh kadi dengan alasan wali hakim yang mengahw
3. Rindu Yang Membahang
Rindu yang membahangmembakar seluruh urat nadiyang tak mampu tertanggungmembawa aku kemarimenyusuri batas batas waktuyang pernah menjadi saksi cintaantara dua insan ...rindu yang membahangmelontarkan aku kembali kedaerah inimengutip sisa sisa kenanga
4. Lelaki Malaysia Ke Sambas Untuk Nikah Lagi
 Kuching: Serendah RM18 ($7.36).Dengan hantaran itu, lelaki dari Malaysia boleh berkahwin dengan gadis negara jiran yang tinggal di kawasan Sambas, Kalimantan Barat, melalui kegiatan dikenali sebagai nikah siri.Kegiatan ini kebanyakannya dicari oleh
Lihat semua artikel terkini berkaitan Perkahwinan Melayu

Artikel Popular
1. Cerita Pengantin Malam Pertama Yang Syahdu
2. Air Yang Keluar dari Kemaluan Wanita
3. Solat Istikharah - Mengapa tunggu mimpi?
4. Malam Pertama Malam Terindah
Pakej Perkahwinan dan Pertunangan
Dapatkan pakej perkahwinan dan pertunangan untuk persiapan majlis kahwin dan tunang anda. Butik-butik pengantin juga menawarkan promosi yang terkini. Jadi rebutlah peluang untuk mendapatkan pakej kahwin dan tunang pada harga terhebat. >> Cari Pakej Perkahwinan dan Pertunangan
Servis untuk Pengantin
  • Website Jemputan Kahwin
  • Nostalgia Perkahwinan
  • Artikel Mengenai Perkahwinan
>> lagi

Forum ~ 5 Mesej Terkini
Topik Dibaca Jawapan Kiriman Terakhir
topik pinPROMOSI Jualan Runtuh KRYOLAN!!!!
Assalamualaikum semua... Kini, masa yg ditunggu dah tiba.... [b][color=red]PROMOSI JUALAN KRYOLAN KINI KEMBALI!!!!!!!!!!!!!!!!! TEMPOH TERHAD[/color][/b] [u][b] Syarat-syarat Promosi:[/b][/u] 1. Hanya barangan yang tersenarai akan
13088309-02-2009 23:13
oleh Nor Azian
P.A System untuk disewa.
Kami menyediakan perkhidmatan P.A Sistem serendah RM330 (basic) . Jika Ada yang berminat untuk menyewa bagi kegunaan seperti majlis-majlis boleh hubungi kami. Sekitar Kuala Lumpur dan Lembah Klang sahaja Hubungi 0126295414 Ali TQ B)
1415016-06-2012 17:08
oleh Ali
Pakej istimewa dari Andaman Qaseh (KL& Pahang)
Salam untuk semua... Bagi mereka yg bekerja di luar Pahang dan menghadapi masalah untuk bercuti dan perlu 'survey' untuk pakej perkahwinan ???. Kini Butik Andaman Qaseh akan memberikan penyelesaian kepada masalah anda itu. Sila lapang
137172501-04-2012 17:21
oleh Siti Nattrah
jahitan selendang nikah
Kami menyediakan perkhidmatan menjahit selendang, veil dan anak tudung utk majlis nikah, sanding, bertunang dan juga majlis rasmi mengikut bajet anda. Hubungi kami butik sentuhan sutera 0133919664 utk keterangan lanjut
523109-10-2013 07:02
oleh sentuhan sutera
Direktori ~ Cenderahati Perkahwinan & Bunga Telur mengikut citarasa anda boleh ditempah di HY Collections
Cenderahati Perkahwinan dan Bunga Telur perlulah disesuaikan mengikut tema majlis perkahwinan anda. Ianya agak janggal jika warna tema majlis perkahwinan anda ialah biru tetapi bunga telur berwarna me Bunga Telur berwarna hijau ditambah manik mengelilingi bunga telur dan ini memberi kunikan pada bunga telur tersebut. Rekaan bunga telur boleh diubah mengikut citarasa anda
 
Gambar Perkahwinan Pilihan
Gambar Perkahwinan ~
Gambar Perkahwinan ~
Gambar Perkahwinan ~
Gambar Perkahwinan ~
>>Lagi Himpunan Gambar Perkahwinan Mempelai Pengantin
butik pengantin
ada sesiapa yang bley recommend butik pengantin yang offer untuk sewa dress mcm ni x?? li]http://www.weddingdress-bridaldresses.com/fashion-simple-low-priced-gold-scoop-satin-long-sleeve-wedding-dress-in-our-wedding-dresses-facoty-ls00928_
1835102-07-2012 03:34
oleh noorasmawati



Untuk Para Pengiklan
Daftar Syarikat Anda
Daftar syarikat anda dalam direktori kami. Membolehkan anda mempunyai lagi ramai bakal pelanggan.
>> Daftar di sini
Servis
  • Ingin memasarkan perkhidmatan anda dengan lebih berkesan?
  • Mendapat peluang bisnis yang baru?
  • Mengurus bisnis anda secara professional?
>> lagi
Pertanyaan mengenai Perkhidmatan Butik Pengantin
1. [2015-02-28 19:50:22] saya nak buat 25th ulang tahun perkahwinan dalam bulan april ni Tlg email i harga pakej gambar studio dan outdoor siap... ~~ Anggun Ixora ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
2. [2015-02-27 08:34:06] Package Sewa berapa for baju Nikah? Ada size apa?... ~~ Anggun Ixora ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
3. [2015-02-22 10:08:11] Juz nk tny..area sungai buloh?tp kalo bole kte msg jela..i jrg pki internet... ~~ Pelamin Cinta ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
4. [2015-02-11 18:07:10] Tlg email i harga pakej gambar studio dan gambar pakaian ye.tq... ~~ Anggun Ixora ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
Lihat semua pertanyaan Butik Pengantin
 
 

Iklan

Azzalynn's Bridal
AzzaLynn Bridal Solekan Majlis Tunang Teknik solekan yang tepat dapat memberikan penampilan terbaik di hari pertunangan ... >> lagi
AzzaLynn Bridal Solekan Majlis Tunang Teknik solekan yang tepat dapat memberikan penampilan terbaik di hari pertunangan anda. Tak perlu tampil seperti tepung gomak. Tetap manis di pandang mata.Finishing Touch: semburan DERMACOLOR Fixing Spray bagi mengatasi masalah wajah  yang mudah tampak bergaris. Dab dab kan dengan pink sponge secara lembut  dapat memberikan kekemasan seperti yang diimpikan.  Engagement: Farhana, Nusa Putra, 5 Feb 2011 MUA: NAJ from AzzalynnBridal   Farhana tak sempat buat apa-apa untuk majlis tunangnya. Maklumlah,  balik Malaysia hanya lebih kurang 5 hari menjelang majlis. Semuanya  bonda yang uruskan. Lynnda lebih banyak berbincang dengan bonda Farhana  bagi segala urusan berkaitan majlis tunang ini.  Nampak macam senang kan nak mekap wajah Farhana ni.  Tapi hakikatnya, Tuhan saja yang tahu.   Farhana ni kurus, sedikit tinggi orangnya serta memiliki seraut wajah  cengkung dan tampak garang. Yang paling tak mudah lupa, Farhana memiliki  bulu mata yang panjang tetapi \'degil\'. Tegak! Lurus! Buatlah apa saja,  ia akan balik ke asal. hehehehhehee.. memang mencabar kesabaran...    Kami memberikan sentuhan manis bagi melembutkan wajah Farhana yang  garang ini. Bukan mudah ya! Bukan mudah! Silap percaturan, salah teknik  solekan, jadi macam nenek tua.  Syukur Alhamdulillah, hasilnya  memuaskan hati Farhana dan ibunya. Permintaan Farhana untuk tampil  senatural mungkin telah dapat kami berikan.   Dapatkan nasihat pakar kami. Sila hubungi kami untuk tempahan solekan majlis anda.   * Bagi yang mempunyai masalah kewangan, anda dijemput untuk solekan  PERCUMA bagi majlis tunang atau nikah anda. Sila book tarikh sahaja.  Semoga dengan bantuan sekecil ini dapat memudahkan urusan majlis anda.  * Syarat solekan PERCUMA 2012: Masa solekan antara 7:00 pagi-12:00  tengahari. Mesti hadir di Puchong. Kena book tarikh sebulan awal kerana  dikhuatiri kami outstation. Contact Us      Email: nlynnda@yahoo.co.uk Boutique: +603-80601544 (2:00pm - 5:00pm ONLY) SOHO Office: +603-80515446 (10:00am - 2:00 pm ONLY) Lynnda: +6012-2399629  Sue: +6013-2028986   Official Blog :: http://azzalynnbridal.blogspot.com Related Links :: http://azzalynn.blogspot.com http://runcitdanborong.blogspot.com  http://kryolanstokis.blogspot.com http://pengantin.fotopages.com http://d-raz.fotopages.com   Facebook :: AzzaLynn Bridal  Wedding Boutique & Spa (All About Wedding Only):  AzzaLynn Bridal AGS-022, Intan A, Jalan Intan 4, Taman Puchong Intan, 47150 Puchong, Selangor, MALAYSIA Operation Hour:  by Appointment Only. No Walk-in Allowed  Boutique close on Monday

Shout it!

Nick:

Message:

Peti Undi

Bagaimanakah anda berkenalan dengan pasangan anda sekarang?
 

Kisah Cinta Pilihan

Cinta Ke Hujung Nyawa
Kisah cinta kami bermula 5 tahun lepas, iaitu pada akhir Disember 2003. Kami bersahabat setahun sebelum tahun tersebut melalui email dan telefon. Kami tidak pernah berjumpa selama setahun, dan pada akhir tahun 2003 kami berdua mengagahkan diri untuk mengatur s
>>lagi mengenai kisah cinta mereka

Himpunan Koleksi Kisah Cinta

Who's Online

We have 47 guests online

Facebook