Login / Daftar ke Pengantin.com.my




Lupa kata laluan?

Daftar sekarang

Iklan kahwin - iklankan butik perkahwinan anda
 
Laman web ini bertujuan untuk mempermudahkan bakal-bakal pengantin untuk memperolehi maklumat berkaitan persediaan perkahwinan. Di sini, anda dapat mempelbagaikan pilihan anda untuk butik-butik, katering, khemah, mak andam dan pelbagai lagi yang berkaitan. Terdapat juga khidmat e-jemputan yang lebih menarik dibandingkan dengan khidmat e-kad untuk menjemput kawan-kawan serta sanak saudara untuk menghadiri majlis perkahwinan anda secara virtual. Forum juga disediakan bagi para pembaca bertukar fikiran dengan pembaca lain berkaitan perkahwinan. Jika anda sudi, silalah beri pendapat supaya laman ini dapat dimajukan supaya ianya lebih menarik.

Selamat menyurfing........

 

Koleksi Pengantin
Andaman dan solekan yang natural menampakan kejelitaan semulajadi si bakal pengantin. Keceriaan muka pengantin diserlahkan dengan kemahiran mekap dan andaman dari butik Andaman Hasleeza. Fesyen dan pilihan warna yang elegan menampakkan keanggunan pengantin pasti ramai yang akan tertarik bila melihat sendiri koleksi ini. Solekan Majlis Pertunangan sering menjadi sebahagian dari perkara yang dititikberatkan oleh bakal pengantin yang ingin melangsungkan majlis pertunangan mereka. Beberapa minggu sebelum majlis, Yanie, gadis kecil molek  yg ceria telah datang ke butik Lynnda di Puchong bersama adiknya utk sesi  test mekap. Bagi memastikan hasil solekan diingini menepati citarasa,  Yanie turut memberikan beberapa contoh solekan yang diminati. Beberapa  sesi diskusi di antara Lynnda bersama Yanie dan adiknya, akhirnya dapatlah  apa yg Yanie impikan.Utk mata kecil seperti Yanie memerlukan  solekan smokey eyes. Namun jika tersilap mainan warna, hasilnya pasti  nampak seperti hantu. Lebih2 lagi Yanie memiliki seraut wajah yg tidak  seimbang, kecil dan cute. Perlukan penelitian yang lebih dan warna yang  tepat.Oleh itu, mekap artis kami telah memberikan sentuhan  magisnya dengan solekan yang seimbang dan natural. Kombinasi solekan menggunakan produk KRYOLAN dan MAC, liihatlah perubahan  wajah pucat yang menjadi lebih berseri. Tampil menawan bak seorang ratu.  Tidak terlalu over namun anggun. Paling istimewa, solekan tidak seperti  tepung gomak. Lihat saja perbandingan antara muka dan leher, tak ada  beza!Untuk Tempahan Solekan Tunang yang anggun serta dandanan rambut ringkas menawan, hubungi kami seperti di bawah******** Azzalynn Bridal, Aromatherapie  & Beauty Parlour  D RAZ Enterprise (Wedding Planner  & Event Organizer) Tel :: 03-80601544 (2pm-9pm only) Yahoo Messenger :: YARNTZ Email :: nlynnda@yahoo.co.uk(add us on Facebook) Official Blog :: http://azzalynnbridal.blogspot.com  Gambar2  bengkel dan wedding package di: http://pengantin.fotopages.com  Informasi bengkel kecantikan, bengkel  solekan, bengkel andaman di: http://d-raz.fotopages.com RNF Beauty Boutique menawarkan khidmat andaman lengkap, solekan, pelamin (rumah/dewan), sewaan pakaian, sewaan alatan perkahwinan, gubahan hantaran, fotografi, kanopi dan lain-lain yang berkaitan dengan perkahwinan.Dapatkan senarai promosi pakej perkahwinan dari butik pengantin RNF. Sila ke http://rnfcollection.fotopages.comYM : rnfcollection
Lihat semua Koleksi Pengantin


 

Kursus Mekap & Perancangan Majlis Perkahwinan

Bagi yang berminat untuk mengikuti kursus lengkap sebagai perancang majlis perkahwinan atau wedding planner, boleh ikuti kursus penuh 2 hari dengan kos dan cara pembayaran yang sangat menarik.

This event is specially made for Beginners who have high spirit and enthusiasts to be a wedding planner. Start from a very simple step with affordable budget. You will not get this anywhere at this price so affordable. Special payment arrangement provided will not stop your dream.

 

>>lagi mengenai kursus mekap & perancangan majlis

 

 

Kursus Mekap & Perancangan Majlis Perkahwinan
Artikel Terkini
1. Idea Kreatif Untuk Cenderamata Perkahwinan
Idea Kreatif Untuk Cenderamata Perkahwinan. Jika anda inginkan kelainan untuk majlis perkahwinan anda ¬†
2. Pernikahan tidak sah jika berkahwin tanpa izin wali
PERSOALAN mengenai insan yang bergelar wali hakim menjadi tumpuan masyarakat Islam di negara ini baru-baru ini. Ia apabila isu pasangan yang telah berkahwin selama setahun dibatalkan perkahwinan mereka oleh kadi dengan alasan wali hakim yang mengahw
3. Rindu Yang Membahang
Rindu yang membahangmembakar seluruh urat nadiyang tak mampu tertanggungmembawa aku kemarimenyusuri batas batas waktuyang pernah menjadi saksi cintaantara dua insan ...rindu yang membahangmelontarkan aku kembali kedaerah inimengutip sisa sisa kenanga
4. Lelaki Malaysia Ke Sambas Untuk Nikah Lagi
 Kuching: Serendah RM18 ($7.36).Dengan hantaran itu, lelaki dari Malaysia boleh berkahwin dengan gadis negara jiran yang tinggal di kawasan Sambas, Kalimantan Barat, melalui kegiatan dikenali sebagai nikah siri.Kegiatan ini kebanyakannya dicari oleh
Lihat semua artikel terkini berkaitan Perkahwinan Melayu

Artikel Popular
1. Cerita Pengantin Malam Pertama Yang Syahdu
2. Air Yang Keluar dari Kemaluan Wanita
3. Solat Istikharah - Mengapa tunggu mimpi?
4. Malam Pertama Malam Terindah
Pakej Perkahwinan dan Pertunangan
Dapatkan pakej perkahwinan dan pertunangan untuk persiapan majlis kahwin dan tunang anda. Butik-butik pengantin juga menawarkan promosi yang terkini. Jadi rebutlah peluang untuk mendapatkan pakej kahwin dan tunang pada harga terhebat. >> Cari Pakej Perkahwinan dan Pertunangan
Servis untuk Pengantin
  • Website Jemputan Kahwin
  • Nostalgia Perkahwinan
  • Artikel Mengenai Perkahwinan
>> lagi

Forum ~ 5 Mesej Terkini
Topik Dibaca Jawapan Kiriman Terakhir
topik pinPROMOSI Jualan Runtuh KRYOLAN!!!!
Assalamualaikum semua... Kini, masa yg ditunggu dah tiba.... [b][color=red]PROMOSI JUALAN KRYOLAN KINI KEMBALI!!!!!!!!!!!!!!!!! TEMPOH TERHAD[/color][/b] [u][b] Syarat-syarat Promosi:[/b][/u] 1. Hanya barangan yang tersenarai akan
13347309-02-2009 23:13
oleh Nor Azian
P.A System untuk disewa.
Kami menyediakan perkhidmatan P.A Sistem serendah RM330 (basic) . Jika Ada yang berminat untuk menyewa bagi kegunaan seperti majlis-majlis boleh hubungi kami. Sekitar Kuala Lumpur dan Lembah Klang sahaja Hubungi 0126295414 Ali TQ B)
1550016-06-2012 17:08
oleh Ali
Pakej istimewa dari Andaman Qaseh (KL& Pahang)
Salam untuk semua... Bagi mereka yg bekerja di luar Pahang dan menghadapi masalah untuk bercuti dan perlu 'survey' untuk pakej perkahwinan ???. Kini Butik Andaman Qaseh akan memberikan penyelesaian kepada masalah anda itu. Sila lapang
143102501-04-2012 17:21
oleh Siti Nattrah
jahitan selendang nikah
Kami menyediakan perkhidmatan menjahit selendang, veil dan anak tudung utk majlis nikah, sanding, bertunang dan juga majlis rasmi mengikut bajet anda. Hubungi kami butik sentuhan sutera 0133919664 utk keterangan lanjut
658109-10-2013 07:02
oleh sentuhan sutera
Direktori ~ D'mazz Andaman
hubungilah d'mazz andaman kerana kami menawarkan pakej yang berpatutan dan mengikut kehendak pelangan. hubungilah maz 017-2181334 / 0123848508 Hubungi : maziah binti mohd zain mohd zain
Alamat: Kuala Lumpur, Pahang
Tel : 012-3848508
HP : 017-2181334
Email: klik di sini
 
Gambar Perkahwinan Pilihan
Gambar Perkahwinan ~
Gambar Perkahwinan ~
Gambar Perkahwinan ~
Gambar Perkahwinan ~
>>Lagi Himpunan Gambar Perkahwinan Mempelai Pengantin
butik pengantin
ada sesiapa yang bley recommend butik pengantin yang offer untuk sewa dress mcm ni x?? li]http://www.weddingdress-bridaldresses.com/fashion-simple-low-priced-gold-scoop-satin-long-sleeve-wedding-dress-in-our-wedding-dresses-facoty-ls00928_
1966102-07-2012 03:34
oleh noorasmawati



Untuk Para Pengiklan
Daftar Syarikat Anda
Daftar syarikat anda dalam direktori kami. Membolehkan anda mempunyai lagi ramai bakal pelanggan.
>> Daftar di sini
Servis
  • Ingin memasarkan perkhidmatan anda dengan lebih berkesan?
  • Mendapat peluang bisnis yang baru?
  • Mengurus bisnis anda secara professional?
>> lagi
Pertanyaan mengenai Perkhidmatan Butik Pengantin
1. [2015-09-01 12:02:25] Ada tak tuxedo untuk di sewa majlis dinner. Kalau ada tlg reply ws. Mahu sewa dalam 23oktober... ~~ Difi Beauty ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
2. [2015-08-30 04:56:18] Saya ingin belajar makeup dr azzalynn.untuk tahun 2015 ,ada tak buat kelas.. Dan yuran berapa? Kalau ada harap boleh hub... ~~ Azzalyn Bridal ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
3. [2015-08-06 20:44:17] SYA NAK SERVAY HARGA PAKEJ... ~~ Azzalyn Bridal ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
4. [2015-07-24 16:33:09] Saya ingin adakan majlis pertunangan ???? pada bulan Ogos 2015. Mohon pekej pertunangan... ~~ Azzalyn Bridal ~ Butik Pengantin & Busana Pengantin
Lihat semua pertanyaan Butik Pengantin
 
 

Iklan

Min And The Makeup
untuk maklumat lebih lanjut, sila ke http://minandmakeup.wordpress.com!... >> lagi
untuk maklumat lebih lanjut, sila ke http://minandmakeup.wordpress.com!

Shout it!

Nick:

Message:

Peti Undi

Bagaimanakah anda berkenalan dengan pasangan anda sekarang?
 

Kisah Cinta Pilihan

Cinta Ke Hujung Nyawa
Kisah cinta kami bermula 5 tahun lepas, iaitu pada akhir Disember 2003. Kami bersahabat setahun sebelum tahun tersebut melalui email dan telefon. Kami tidak pernah berjumpa selama setahun, dan pada akhir tahun 2003 kami berdua mengagahkan diri untuk mengatur s
>>lagi mengenai kisah cinta mereka

Himpunan Koleksi Kisah Cinta

Who's Online

We have 38 guests online

Facebook